Kleine campings in Friesland

  • Camping met <60 staanplaatsen
  • Geniet van rust en ruimte in de natuur
  • Speciaal door de ANWB geselecteerd

Kleine campings in Friesland

2 personen
62 campings gevonden

Kom tot rust op een kleine camping in Friesland

Betekent vakantie voor jou ontspanning en rust? Overweeg dan zeker eens een verblijf op een van de kleine campings in Friesland.

Wat biedt een kleine camping?

Een kleine camping telt in Friesland tussen de zeven en zestig plaatsen. Op de mini camping in Friesland met slechts zeven plaatsen overnacht je in je trekkerstentje en word je ondergedompeld in de natuur. De dichtstbijzijnde winkel vind je op 3 kilometer afstand. Hoe kleiner de camping, hoe beperkter de voorzieningen en hoe meer rust. Je hebt de keuze tussen een boerderijcamping, natuurkampeerterrein, camperplaats, een meercamping of minibospark. Op sommige locaties geniet je van een ontbijtservice of theetuin. En wat dacht je van een overnachting in een pipowagen of retrocaravan?

Op de kleine campings in Friesland vind je geen animatie. Wel zijn er genoeg mogelijkheden om jezelf en je gezin prettig bezig te houden, zoals jeu de boules, boerengolf (ook voor de kids), tafeltennis, darts, sjoelbak en gezelschapsspelletjes. Op de boerderijcamping genieten de kinderen van het schouwspel van het boerderijleven. Ze kijken toe hoe de schapen geschoren worden, helpen de boer enthousiast bij het voederen van de dieren of maken een ritje op een pony. Het kan allemaal op de kleine camping in Friesland.

Friesland: zilte zeelucht en een brede waaier aan activiteiten

Naast wandelen, fietsen en mountainbiken is Friesland de hemel op aarde voor watersportliefhebbers. Of het nu kanoën is, zeilen, (kite)surfen of gewoon pootjebaden; iedereen geniet hier van het water. Of wat dacht je van een ritje te paard over het strand? De wind in de haren en genieten maar. Ben je niet zo moedig, kies dan voor een gemoedelijke huifkartocht. Of maak een boottochtje en bewonder de zeehonden op het wad.

Cultuur in Friesland

Friesland telt talrijke musea zoals het kindvriendelijke wetenschapsmuseum Eise Eisinga Planetarium in Franeker. In het Fries Museum in Leeuwarden kom je meer te weten over de geschiedenis en cultuur van Friesland. Verder staat Friesland bekend om zijn elf steden, waarvan er veel overigens meer de sfeer hebben gezellig dorp. De moeite waard zijn in ieder geval Sneek, Franeker en de hoofdstad Leeuwarden.

Natuur in Friesland

Wandel door de negen verschillende landschappen in Friesland en geniet van beschermde natuurgebieden. Bewonder de sterrenhemel in het Dark Sky Park de Boschplaat op Terschelling, waar het 's nachts nog écht donker is. Als je geluk hebt, zie je zelfs de Melkweg. Je kinderen genieten van een uitje naar Aquazoo bij Leeuwarden.