Vakantiehuizen in Friesland

  • Grootste overzicht van vakantiehuisjes
  • Verschillende soorten huuraccommodaties
  • Gegarandeerd een leuke vakantie!

Vakantiehuizen in Friesland

2 personen
9 campings gevonden
<
1
>

Vakantiehuis Friesland: ontspan in een waterrijke provincie

Friesland is de noordelijkste provincie van Nederland en zeer waterrijk. Tijdens je verblijf in een vakantiehuis in Friesland maak je dan ook kennis met allerlei watersportactiviteiten. Deze beoefen je bij diverse meren, zeilscholen en havens. Ben je liever niet zo actief en reis je naar Friesland voor je rust? Er zijn volop ontspanningsmogelijkheden aan of op het water. Daarmee biedt de provincie voor ieder wat wils.

Vertoef aan de Friese meren

In totaal vind je in Friesland maar liefst 15.000 hectare aan water. Vooral de Friese meren zijn mateloos populair. In de zomer trekken veel watersporters naar dit gebied om hun watersportactiviteiten te beoefenen. Geniet bijvoorbeeld van een heerlijke dag op het water of maak een lange wandeling rondom het Friese Merengebied. Dit gebied heeft ook uitstekende fietsverbindingen, zodat je hier ook als fietsliefhebber aan je trekken komt.

Fiets over de Afsluitdijk

De Afsluitdijk is de verbinding tussen Noord-Holland en Friesland en heeft een lengte van 32 kilometer. In plaats van dat je in de auto stapt, loont het om deze tocht per fiets te maken. Fiets van de ene naar de andere kant en geniet van een spectaculair uitzicht op zowel de Waddenzee als het IJsselmeer. Stop wel een fles zonnebrandcrème in je fietstas, want bij mooi weer kun je snel verbranden.

Bezoek de enige zeehaven van Friesland

Tijdens je verblijf in een vakantiehuis in Friesland maak je zeker een uitstap naar een Friese stad. Harlingen is de op vier na grootste stad van de provincie en is een echte havenstad. Je ruikt hier de zilte zeelucht en je proeft er de rijke historie van het water. Maak bijvoorbeeld een wandeling langs de grachten, bezoek de oude pakhuizen, geniet van een lunch op het terras of stap er op de veerpont naar de Waddeneilanden Vlieland of Terschelling.

Ontdek de schoonheid van de Waddeneilanden

Je verblijf in een vakantiehuis in Friesland is pas echt compleet na een bezoek aan de Nederlandse Waddeneilanden. Ze hebben een totale oppervlakte van 1047,5 km². Terwijl Vlieland vooral bekendstaat om de rust en ruimte is het op Texel een gezellige drukte van belang. Zoek je gezelligheid of dompel je je het liefst onder in de natuur? Beslis zelf welk Waddeneiland jij bezoekt tijdens je vakantie in Friesland.