Camping Chaam

2 personen
129 campings gevonden
<
1
2
3
4
...
>

Camping in Chaam

Tegen de Belgische grens, in de luwte van Breda ligt het pittoreske Chaam. Eromheen vind je een bosrijke omgeving met uitgestrekte natuur. Kamperen in Chaam betekent rust, ruimte en genieten. In de omgeving kan onder andere heerlijk gewandeld of gefietst worden. Ook ligt er een grote recreatieplas. Bij deze plas zijn veel faciliteiten voor zowel jong als oud. Daarnaast is het absoluut de moeite waard om vanaf de camping in Chaam een dagje naar België te gaan. Het is bijvoorbeeld maar een half uur rijden naar het stadscentrum van Antwerpen. Ook de kleine Belgische dorpjes zijn een bezoekje waard.

Recreatiemeer Chaam

Vlakbij de camping in Chaam ligt recreatieplas ’t Zand. Deze plas is het gehele jaar toegankelijk en in allevier seizoenen de moeite waard om te bezoeken. Toch heeft de plas in de zomer het meest te bieden. Elke zomer heerst er een gezellige sfeer. Zo komen mensen uit de gehele omgeving om heerlijk te ontspannen aan het water. Er kan naar hartenlust gezwommen worden en er is genoeg ruimte voor andere activiteiten, zoals voetballen, volleyballen of badmintonnen. Het gebied is openbaar toegankelijk tussen zonsopkomst en zonsondergang.

Activiteiten in Chaam

Vanaf een camping in Chaam zijn er veel activiteiten te doen. Zo organiseert de Steengroeve veel leuke, gezellige en ontspannen activiteiten voor alle leeftijden. Deze activiteiten vinden plaats midden in het bos in de buitenlucht. Zo kun je er handboogschieten, bosgolven, natuurkunsten maken en kunnen kinderen zich heerlijk vermaken in het speelbos. Ook is het een absolute aanrader om de omgeving te verkennen op een authentieke solex. Zo kun je op je gemak ontspannen toeren.  Ook is er een groot overdekt zwembad in de buurt. Hier kan je ontspannen baantjes trekken en de kinderen kunnen hier fijn hun energie kwijt. 

Ook visliefhebbers kunnen hun harten ophalen op een camping in Chaam. Er zijn namelijk verschillende grote visvijvers aanwezig. Hier kan in alle rust gevist worden op onder andere karper, blankvoorn en rietvoorn. Ook de natuur rondom de visvijvers is prachtig. Hier vindt je niet alleen veel verschillende soorten water- en oeverplanten, maar ook veel (zeldzame) insecten en vogels.

Brabantse steden

Vanaf een camping in Chaam is het een absolute aanrader om een dagje naar Breda of Tilburg te gaan. Beide steden hebben tenslotte veel te bieden. Zo kun je wandelen door het stadscentrum, eindeloos shoppen en bijkomen op een terras op één van de oude pleinen. Ook worden er in de zomer veel evenementen georganiseerd. Denk aan buitenconcerten of zomermarkten. Beide steden zijn vanaf de camping in Chaam zeer gemakkelijk en binnen 20 minuten te bereiken.

Omgeving van Chaam

In de omgeving van de camping in Chaam bevinden zich een aantal uitgestrekte natuurgebieden. De Chaamse bossen, de Strijbeekse heide, landgoed Hondsdonk en de Chaamse Beken. De Chaamse bossen is een uitgestrekt bosgebied. Hier kan fantastisch gewandeld worden. Ook komen er tal van verschillende vogelsoorten voor. Daarnaast is een bezoek aan de Strijbeekse heide ook een absolute aanrader. Het gebied is namelijk één groot uitgestrekt moerasgebied. Hier is veel verschillende vegetatie te vinden. Ook is het de moeite waard om te wandelen over het landgoed Hondsdonk en de Chaamse beken.