Strandcampings in Noord-Holland

  • Maximaal 10 km van de kust
  • Van de kusten in Scandinavië tot de kusten van Griekenland
  • Boek uw strandcamping hier

Strandcampings Noord-Holland

2 personen
58 campings gevonden

Een onbezorgde strandvakantie op een strandcamping in Noord-Holland

De strandcampings in Noord-Holland vormen de ideale vakantiebestemming voor degenen die van strand en duinen houden. Als je 's ochtends wakker wordt, adem je direct de frisse zeelucht in en wandel je binnen een paar tellen over het zachte zandstrand. Door de combinatie met de boeiende cultuur en de rijke historie van de steden in het Noord-Hollandse binnenland zul je je tijdens deze veelzijdige vakantie in Noord-Holland geen moment vervelen. De ANWB selecteert binnen dit thema strandcampings op maximaal 10 km van de kust. Hierdoor ben je altijd snel bij het strand.

Wandelen langs de Noord-Hollandse kust

De strandcampings in Noord-Holland bevinden zich langs de gehele kustlijn van de provincie, van Zandvoort tot Den Helder. Langs de schitterende kust vind je brede zandstranden en unieke duingebieden. Zo is het strand van Zandvoort circa 9 kilometer lang en gemiddeld 100 meter breed. Andere populaire kustplaatsen zijn Noordwijk, Wijk aan Zee, Bergen aan Zee en Egmond aan Zee. Ten noorden van Zandvoort bevindt zich het nationale park Zuid-Kennemerland. Dit is een bijzonder duingebied met fraaie wandel- en fietspaden. In IJmuiden vind je een combinatie van het strandleven met een levendige havenplaats. Vanaf de pier heb je een fantastisch uitzicht over de in- en uitvarende zeeschepen. Vooral gezinnen met kinderen vermaken zich hier uitstekend. De duinen in de omgeving zijn ideaal voor prachtige wandelingen.

Boeiende cultuur en historie

Noord-Holland heeft niet alleen een fraaie kuststrook, in het aantrekkelijke achterland bevinden zich diverse steden die bijdragen aan een onvergetelijke vakantie. Bezoek bijvoorbeeld de populaire hoofdstad Amsterdam, het gezellige Haarlem of de kaasmarkt in Alkmaar. Of wat dacht je van een authentiek vissersdorpje als Volendam? Maak hier foto's in klederdracht, struin door de haven en bekijk hoe eeuwenoude ambachten worden uitgebeeld.