Mini-campings in Giethoorn

  • Camping met <60 staanplaatsen
  • Geniet van rust en ruimte in de natuur
  • Speciaal door de ANWB geselecteerd

Mini-campings in Giethoorn

2 personen
29 campings gevonden

Vier vakantie in het Venetië van Nederland op een mini camping in Giethoorn

Giethoorn wordt ook wel het Venetië van Nederland genoemd. En dat is niet zonder reden. Vanaf de mini camping in Giethoorn ben je snel in dit kleine dorp, waar nog geen 3.000 mensen wonen, en maak je kennis met de vele wateren en bruggetjes van het Overijsselse dorp, waar je een leuke boottocht maakt. Probeer dit echter wel zo vroeg mogelijk te doen: vooral tijdens het hoogseizoen komen er vele toeristen naar het kleine dorp.

Maak foto’s van de schilderachtige rietgedekte boerderijen

Tijdens je vakantie op een mini camping in Giethoorn kom je verschillende schilderachtige rietgedekte boerderijen tegen. Samen met de kilometerslange grachten, nostalgische punters en karakteristieke bruggetjes is dit een romantisch aangezicht. Let er wel op dat de dorpskern niet toegankelijk is met de auto.

Heerlijk vertoeven aan het water

Vrijwel iedere mini camping in Giethoorn is aan een plas, meer of kanaal gelegen. Hierdoor kun je heerlijk ontspannen aan het water, of huur je een bootje of stap je op een surfboard. Tip: indien je graag de drukte even ontvlucht, is een bezoek aan het nationale park Weerribben-Wieden aan te raden. Hier geniet je van een prachtig landschap, bestaande uit plassen, rietlanden en moerasbossen.