Glampings in Nederland

  • Luxe kamperen
  • In een lodge of ingerichte safaritent
  • Genieten in de buitenlucht met het gemak van thuis

Glamping Nederland

Wissen
2 personen
82 campings gevonden
<
1
2
3
4
...
>

Glamping in Nederland: luxueus kamperen in eigen land

Met glamping in Nederland combineer je het beste van twee werelden. Zo ervaar je tijdens het glamping enerzijds het ware kampeergevoel, terwijl je anderzijds geniet van een luxe accommodatie met een goed geïsoleerde tent en comfortabele bedden. Binnen dit thema van de ANWB vind je de beste glamping-adressen in Nederland, zodat je eenvoudig een onbezorgde vakantie reserveert.

Het ware kampeergevoel midden in de natuur

Glamping in Nederland heeft als groot voordeel dat je, net als bij het traditionele kamperen, midden in de natuur slaapt. 's Ochtends ontwaak je bij het geluid van tsjilpende vogels en ruik je de frisse buitenlucht zodra je de tentdoeken openslaat. Je wandelt meteen door het groene gras en hebt een adembenemend uitzicht op de groene natuur. De echte campingsfeer blijft ook tijdens het glampen behouden. Zo spelen de kinderen tot in de late uurtjes buiten, geniet je van een smakelijke picknick of bereid je de lekkerste maaltijden op de barbecue bij een knisperend kampvuur. Dat is toch wel een verschil met een hotelkamer! Glamping is daardoor de perfecte vakantie voor eenieder die graag in de natuur verblijft.

Een onbezorgde kampeervakantie in luxe

Overvolle tassen met tenten, slaapzakken en matjes in de auto? Als je gaat glampen in Nederland is dit niet nodig. De luxe lodge of tent staat je bij aankomst al op te wachten met comfortabele bedden. Bovendien zijn er in veel gevallen wat extra meubels om je spullen in op te bergen. De tenten zijn ruim, zodat je rechtop kan staan en je benen kan strekken. Zo heb je tijdens het kamperen alle comfort van thuis.

Glamping in het veelzijdige Nederland

Wandelen in het Limburgse Heuvelland of uitwaaien aan de Noordzeekust. Een glampingvakantie in Nederland is zeer veelzijdig. Ga met het hele gezin op ontdekkingstocht naar de Drentse hunebedden, bezoek de boeiende hoofdstad Amsterdam of geniet van de rust op de Waddeneilanden. Iedere regio heeft zijn eigen charme. Zo zijn er campings voor glampingvakanties aan de kust voor een fraaie strandvakantie, glamping accommodaties in de bossen en luxe lodges op de glooiende Limburgse heuvels. Een fijne bijkomstigheid is dat je veel sneller op de plaats van bestemming bent dan wanneer je een lange trip naar het buitenland maakt.

Glamping in eigen land voor iedereen

Iedereen heeft voor de kampeervakantie andere wensen. Daarom zijn er allerlei verschillende soorten campings waar je kunt glampen. Zo heb je de mogelijkheid om te overnachten in een yurt, een lodge of een luxe safaritent, waarbij je zelf bepaalt welke faciliteiten jij het belangrijkst vindt. Ook de omvang van de camping is van belang. Ben je op zoek naar een kleinschalige familiecamping? Of zoek je juist een gigantische camping met een variëteit aan voorzieningen? En wil je je huisdier meenemen op je glampingvakantie? Je bepaalt het helemaal zelf.

De ANWB Eropuit app

Iedereen die er graag op uit gaat in Nederland vindt in deze app volop inspiratie en tips. Voor fietsroutes, exclusieve ledenvoordelen op uitjes, theaterproducties, stedentrips en meer. Inclusief handige opties om pech of diefstal te melden. Download de app hier.