Vakantiehuizen op de Veluwe

  • Grootste overzicht van vakantiehuisjes
  • Verschillende soorten huuraccommodaties
  • Gegarandeerd een leuke vakantie!

Vakantiehuizen op de Veluwe

2 personen
34 campings gevonden

Ontdek de bijzondere flora en fauna rondom een vakantiehuis op de Veluwe

Om uitgestrekte bossen en unieke diersoorten te zien, is het niet nodig om naar verre oorden te reizen. Vanuit je vakantiehuis op de Veluwe maak je kennis met de schitterende groene bossen, uitgestrekte heidevelden, prachtige zandverstuivingen en bijzondere stuwwallen van het populairste natuurgebied van Nederland. Spot de Big Five van de Veluwe of bezoek een van de pret- of dierenparken in de buurt.

Wandelen en fietsen in de natuur

Trek je wandelschoenen aan en stap vanuit je vakantiehuis op de Veluwe direct de bijzondere bossen in. Adem de frisse boslucht in, stuit op bijzondere dieren en geniet. Op de Veluwe vind je nog steeds resten van de voorlaatste ijstijd: door reusachtige gletsjers zijn destijds stuwwallen ontstaan. Door deze bijzondere bodem vind je op de Veluwe vele bijzondere plantensoorten. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het natuurgebied Kootwijkerzand; dit deel van de Veluwe bestaat zowel uit zandverstuiving als uit gras- en mosland. Het landschap lijkt op een woestijn, en vertoont ook dezelfde temperatuurverschillen: 's zomers kan het hier vijftig graden worden, terwijl het kwik 's winters tot tien graden onder nul kan dalen.

Spot de Big Five

Sommige delen van de Veluwe zijn ooit aangeplant met dennenbossen, bijvoorbeeld de Harskemperdennen, waar je heerlijk kunt wandelen. Andere gedeeltes hebben ruigere bossen, zoals de Veluwezoom en de Posbank. Doordat de natuur de vrije loop heeft, vind je hier een grote variëteit aan planten en dieren. Hier kun je proberen om de Big Five van de Veluwe te spotten: ree, vos, edelhert, wild zwijn en Schotse Hooglander.

Kunst en cultuur in het Kröller-Müller Museum

Cultuurliefhebbers genieten vanuit het vakantiehuis op de Veluwe van schitterende kunst in het Kröller-Müller Museum. Hier bewonder je een van de grootste collecties werken van Van Gogh. Ook zijn er schitterende stukken te zien van Picasso, Monet en Mondriaan. Door de telkens wisselende tentoonstellingen blijft het museum verbazen. Bovendien beschikt het Kröller-Müller Museum over een beeldentuin met meer dan 160 schitterende sculpturen. De kinderen ravotten ondertussen op de speeltoestellen in de omgeving.

Aapjes kijken in de Apenheul

Vlak bij je vakantiehuis op de Veluwe, in de buurt van Apeldoorn, ligt dierenpark de Apenheul. In tegenstelling tot een standaard dierentuin wandelt meer dan de helft van de apen vrij rond in het park. Met een beetje geluk springt er plotseling een schattig doodshoofdaapje op je schouder.