Campings bij de Neusiedlersee

Wissen
2 personen
4 campings gevonden
<
1
>

Camping bij de Neusiedlersee: ontspannen aan het water

In het oosten van Oostenrijk ligt de Neusiedlersee, gelegen in deelstaat Burgenland. Verblijf je op een camping bij de Neusiedlersee, dan geniet je van het zonnigste gedeelte van Oostenrijk, met maar liefst 2.000 zonuren per jaar. Het grote meer is het hoogtepunt van deze regio, maar de streek heeft ook een rijke cultuur, veel muzikale festivals en heerlijke wijn te bieden. Ontdek tijdens een verblijf op een comfortabele camping wat de regio rondom de Neusiedlersee allemaal te bieden heeft.

Comfort voor iedereen

Jonge gezinnen, rustzoekers, fietsers en watersporters voelen zich allemaal op hun plek op een camping bij de Neusiedlersee. Niet alleen biedt de omgeving genoeg vermaak, maar ook op de camping is genoeg te doen. Veel campings in deze regio hebben leuke speeltoestellen en een animatieteam voor de kinderen. Een fiets huren om de omgeving te verkennen? Op enkele campings in de buurt van de Neusiedlersee is het mogelijk, zodat je de flora en fauna in deze streek kunt verkennen. Enkele campings hebben ook een eigen restaurant, voor luxe én lekkere maaltijden met het hele gezin.

Genieten van de natuur

Watersporters zijn helemaal op hun plek op een camping bij de Neusiedlersee. Het meer leent zich namelijk perfect voor een frisse duik in het water, maar zeilen en windsurfen is ook mogelijk. In de winter is het meer meestal bevroren, dus neem je schaatsen mee. Vanaf de camping ontdek je ook de natuur van de Neusiedlersee. Langs de oever groeien verschillende soorten zoutplanten die floreren dankzij de zoute bodem van het meer. Watervogels voelen zich ook aangetrokken tot het gebied, dus neem een verrekijker mee om de prachtige dieren in de omgeving te bewonderen.

Een culturele vakantie

Het zijn de dorpen rondom de Neusiedlersee die dit gebied tot leven brengen. Bezoek bijvoorbeeld Eisenstadt, de hoofdstad van Burgenland. Hier is het weelderige Schloss Esterházy te bewonderen, waar zich in de kelders een groot wijnmuseum bevindt. Dat is passend, want de streek rondom je camping bij de Neusiedlersee is een echte wijnstreek. Muziekliefhebbers treden in de voetsporen van componist Haydn, die een deel van zijn leven in Eisenstadt doorbracht. Bezoek daarnaast het historische dorp Rust, waar de Fischerkirche uit de twaalfde eeuw het hoogtepunt is. Deze bestemming staat ook bekend om de vele ooievaars die op de daken broeden.

  • Sorteer
  • Kaart
  • Filter