Kamperen aan de Neusiedler See

7 campings, vul je reisgegevens in om het aanbod te zien

Calendar
Aankomst

-

Vertrek

-

Guests

Kamperen aan de Neusiedler See

Alle 7 campings bekijken
  • Populaire regio's
  • Populaire plaatsen

Kamperen aan de Neusiedler See

Zicksee Camping
Favorieten
Zicksee Camping

Oostenrijk / Neusiedlersee

4.2Erg goed(5Recensies)

Dichtbij het strandShoppingInternet

Staanplaatsen (237)

Feiten over camping

Aantal campings7
Beoordelingen van campings62
Gemiddelde beoordeling3.9

Kamperen met hond in Tirol

Bekijk alle campings

Andere thema's

Populaire voorzieningen

WiFi

Internet

Grocery

Supermarkt

Restaurant

Restaurant

Bakery

Broodservice of bakkerij

Wellness

Wellness

Bathing Possibility

Mogelijkheid tot baden

Sanitary Facilities

Sanitaire voorzieningen zeer goed

Washing Machine

Wasmachine

Playground

Speeltuin

About Us

Het ANWB-team

Zicksee Camping
Zicksee Camping

Kamperen aan de Neusiedler See: de mooiste campings vinden

Wie aan de Neusiedler See kampeert, komt terecht in een van de bekendste wijnbouwgebieden van Oostenrijk: het Burgenland. Actievelingen stoppen tijdens het wandelen of fietsen graag bij rustieke wijnlokalen en versterken zich met Seewinkler schapenkaas of Steckerlfisch. Gezinnen brengen zorgeloze vakanties door in het goed onderhouden strandbad of maken uitstapjes, bijvoorbeeld naar het grootste avonturenpark van Oostenrijk in Sankt Margarethen.

Bijzonderheden van de camping aan de Neusiedler See

Talrijke campings aan de Neusiedler See liggen in de onmiddellijke nabijheid van de dichtbegroeide oever. Ongeacht of u kiest voor de west- of oostoever, de dichtstbijzijnde wijngaard is niet ver weg als u aan de Neusiedler See kampeert. De campings in Podersdorf en Breitenbrunn zijn bijvoorbeeld ideaal voor gezinnen, omdat ze beschikken over lido's met een ondiep aflopende oever. Actievelingen boeken graag een camping in de buurt van de 125 km lange Neusiedlsee-fietsroute, die aan de Oostenrijkse en Hongaarse kant rond het meer loopt. Een geheime tip voor natuurliefhebbers zijn de campings in het Nationaal Park Seewinkel, dat een natuurlijke habitat biedt aan ooievaars, talrijke reigersoorten, otters en vleermuizen.

Camping Oggau, Strandcamping Podersdorf, Storchencamp Purbach, Camping Breitenbrunn en CamÖ Camping in Mörbisch laten een uitstekende algemene indruk achter. De exploitanten hechten veel waarde aan moderne voorzieningen met mooi gelegen staanplaatsen met elektriciteit, een kinderspeelplaats en moderne sanitaire voorzieningen. Deelname aan talrijke vrijetijdsactiviteiten in het natuurparadijs is mogelijk vanaf bijna alle campings.

Campings aan de Neusiedler See

Vaak direct aan de oever of in ieder geval in de directe omgeving zijn er verschillende campings als aanspreekpunt voor reizigers die met een camper, caravan of tent op weg zijn naar het meer.

Camping Oggau

Camping Oggau met zijn staanplaatsen op een vlak weidegebied in de schaduw van talrijke loofbomen ligt op slechts enkele minuten afstand van de oever van het meer. De gasten hebben een ruime keuze aan recreatiemogelijkheden. Naast het aangrenzende buitenzwembad is er een kinderspeelplaats, tennisbaan, beachvolleybal, fietsverhuur en een aanlegsteiger met ligplaatsen. Camping Oggau wordt echter gedomineerd door vaste staanplaatsen.

Strandcamping Podersdorf am See

Strandcamping Podersdorf am See met een eigen surfschool, een stacaravanplaats en een botenhaven is een ruim opgezette voorziening met een groot aantal plaatsen met elektriciteit. Uiteraard is de aan- en afvoer van stacaravans zonder problemen geregeld. De seizoenplaatsen bieden ook voor spontane gasten voldoende mogelijkheden en overtreffen duidelijk de vaste plaatsen. Het mooie strand en de ligweide bij Strandcamping Podersdorf zijn populair bij zwemliefhebbers.

Mooi gelegen campings met veel positieve kenmerken zijn het Storchencamp Purbach, de camping Breitenbrunn en de CamÖ Camping in Mörbisch. In combinatie met de lokale camperplaatsen laten de campings een zeer positieve totaalindruk achter op de kampeerders en de exploitanten worden zeer gewaardeerd voor hun inzet.

Beste tijd om te reizen

Het weer in Noord-Burgenland wordt gekenmerkt door een Pannonisch klimaat. De regio wordt gekenmerkt door sterke temperatuurverschillen tussen de seizoenen: Terwijl in de zomer perfecte omstandigheden heersen om te zwemmen met temperaturen tot 40 graden Celsius, wordt het in de winter vaak bitter koud. Met gemiddeld 61 zomerdagen met temperaturen boven de 25 graden Celsius is de Neusiedler See een van de vriendelijkste regio's van Oostenrijk. Er is bijna altijd wind bij het Neusiedl meer. De sterke bries komt meestal uit het noordwesten en biedt watersporters ideale omstandigheden om te surfen en te zeilen. Door de geringe waterdiepte van 1,5 m warmt het water in het voorjaar snel op. Tijdens de zomermaanden kunt u zwemmen bij een aangename gemiddelde temperatuur van 25 graden Celsius.