Campings in Polen

2 personen
31 campings gevonden

Camping in Polen: op ontdekkingstocht in een fascinerend vakantieland

Bij het plannen van een kampeervakantie denk je mogelijk niet direct aan een camping in Polen. Toch heeft dit Midden-Europese land een hoop te bieden! Allereerst een veelzijdige natuur, maar ook charmante dorpjes en prachtige steden vol cultuurschatten die je zeker moet bezoeken. Kamperen is een uitstekende manier om Polen beter te leren kennen. De kampeerlocaties die ANWB Camping heeft geselecteerd, liggen verspreid door het land. Van het bergachtige zuiden tot de Poolse kust in het noorden. En ook in de buurt van mooie historische steden als Gdansk, Wroclaw, Krakau en hoofdstad Warschau bevinden zich fraaie campings. Tijd voor een ontdekkingstocht door dit fascinerende land!

Goede basisvoorzieningen en fraai gelegen

De meeste campings in Polen zijn klein tot middelgroot in omvang. Slechts een enkele locatie heeft meer dan 250 plaatsen. De basisvoorzieningen zijn prima en afhankelijk van de grootte van de camping ook vrij ruim opgezet. Op veel Poolse campings is een kleine campingwinkel of een tentje aanwezig waar je brood of (lokale) snacks kunt kopen. De grotere locaties hebben veelal ook een terras of eetgelegenheid. Verder zijn de campings fraai gelegen en ideaal voor rustzoekers, zeker wanneer je kiest voor een kleinere kampeerplaats. Op de grotere Poolse campings vind je ook uitgebreidere huuraccommodatiemogelijkheden en meer vermaak voor de kinderen.

Kamperen in een landelijke omgeving

Campings in Polen liggen veelal in een landelijke omgeving. Tussen de bergen, in de bossen, dicht bij het strand of aan het water. Het draait op deze campings vooral om de natuur en niet zozeer om uitgebreid vermaak. Je zult bijvoorbeeld minder vaak een zwembad op de camping aantreffen, maar veel kampeerlocaties liggen wel aan of dicht bij het water. Enkele campings hebben een animatieteam, maar dit is niet de norm. Speeltoestellen en (water)sportmogelijkheden zijn er vaak wel en in de natuurrijke omgeving kun je heerlijk wandelen of fietsen. In het algemeen zijn de kampeerlocaties in Polen vooral geschikt om er een paar dagen te blijven en vervolgens verder door het land te trekken. Zeker wanneer je Polen voor het eerst bezoekt!