Campings in Polen

132 campings, vul je reisgegevens in om het aanbod te zien

Calendar
Aankomst

-

Vertrek

-

Guests

Campings in Polen

Daarom moet je in Polen kamperen:

  • Kilometerslange zandstranden aan de Oostzeekust
  • Unieke flora en fauna in de nationale parken
  • Campings bij de laatste oerbossen van Europa
  • Charmante steden als Gdansk en Krakau
Van de prachtige Oostzeekust in het noorden tot aan de Tsjechische grens in het zuiden biedt Polen een breed scala aan vakantieregio's voor een kampeervakantie. De Poolse kant van het eiland Usedom, de badplaatsen Kolberg of Gdynia zijn ideaal voor een zwemvakantie. Ook op de campings aan het Mazurische merengebied zijn er talrijke watersportmogelijkheden. Cultuurliefhebbers en nachtbrakers boeken een camping in de buurt van de hoofdstad Warschau of Krakau.
Alle 132 campings bekijken
  • Populaire regio's
  • Populaire plaatsen
  • Toeristische regio's

Campings in Polen

Camping Camp4U
Favorieten
Camping Camp4U

Polen / Neder-Silezië

5.0Buitengewoon(1Recensie)

ZwembadHonden toegestaanInternet

Standplaatsen (36)

Huuraccommodaties (10)

Direct boekbaar
Elixir Hotelik Caravaning
Favorieten
CKE discount
Alle 132 Campings
Alle 132 Campings

Feiten over de camping

Aantal campings132
Beoordelingen van campings332
Ø beoordelingen3.6

Populaire campings

1
Elixir Hotelik Caravaning
Het kampeerterrein is onderdeel van een motelcomplex. Een deel van de grote kampeerweide biedt uitzicht over het Kisajnomeer. Je kunt er op een aparte plek barbecueën of een kampvuur aanleggen. Er zi… Camping profielpagina

Kleine en charmante campings

Bekijk alle campings

Kampeervakantie in een stacaravan

Populaire voorzieningen

WiFi

Internet

Grocery

Supermarkt

Restaurant

Restaurant

Bakery

Broodservice of bakkerij

Wellness

Wellness

Bathing Possibility

Mogelijkheid tot baden

Sanitary Facilities

Sanitaire voorzieningen zeer goed

Washing Machine

Wasmachine

Playground

Speeltuin

Best beoordeelde campings

About Us

Het ANWB-team

Camping Camp4U
Camping Camp4U

Polen wordt gekenmerkt door gevarieerde natuurlandschappen die kamperen met het gezin aan de droomstranden van de Oostzee of aan een van de vele meren tot een onvergetelijke ervaring maken. Wie met een hond reist, ontdekt ondertussen de uitgestrekte bossen van Kasjoebisch Zwitserland en het Mazurisch gebergte. Het bergachtige achterland van de Sudeten of de Karpaten nodigt uit tot wandelen, terwijl de indrukwekkende steden van Krakau tot Gdansk historische bezienswaardigheden bieden.

Camping in Polen: op ontdekkingstocht in een fascinerend vakantieland

Bij het plannen van een kampeervakantie denk je mogelijk niet direct aan een camping in Polen. Toch heeft dit Midden-Europese land een hoop te bieden! Allereerst een veelzijdige natuur, maar ook charmante dorpjes en prachtige steden vol cultuurschatten die je zeker moet bezoeken. Kamperen is een uitstekende manier om Polen beter te leren kennen. De kampeerlocaties die ANWB Camping heeft geselecteerd, liggen verspreid door het land. Van het bergachtige zuiden tot de Poolse kust in het noorden. En ook in de buurt van mooie historische steden als Gdansk, Wroclaw, Krakau en hoofdstad Warschau bevinden zich fraaie campings. Tijd voor een ontdekkingstocht door dit fascinerende land!

Goede basisvoorzieningen en fraai gelegen

De meeste campings in Polen zijn klein tot middelgroot in omvang. Slechts een enkele locatie heeft meer dan 250 plaatsen. De basisvoorzieningen zijn prima en afhankelijk van de grootte van de camping ook vrij ruim opgezet. Op veel Poolse campings is een kleine campingwinkel of een tentje aanwezig waar je brood of lokale snacks kunt kopen. De grotere locaties hebben veelal ook een terras of eetgelegenheid. Verder zijn de campings fraai gelegen en ideaal voor rustzoekers, zeker wanneer je kiest voor een kleinere kampeerplaats. Op de grotere Poolse campings vind je ook uitgebreidere huuraccommodatiemogelijkheden en meer vermaak voor de kinderen.

Kamperen in een landelijke omgeving

Campings in Polen liggen veelal in een landelijke omgeving. Tussen de bergen, in de bossen, dicht bij het strand of aan het water. Het draait op deze campings vooral om de natuur en niet zozeer om uitgebreid vermaak. Je zult bijvoorbeeld minder vaak een zwembad op de camping aantreffen, maar veel kampeerlocaties liggen wel aan of dicht bij het water. Enkele campings hebben een animatieteam, maar dit is niet de norm. Speeltoestellen en watersportmogelijkheden zijn er vaak wel en in de natuurrijke omgeving kun je heerlijk wandelen of fietsen. In het algemeen zijn de kampeerlocaties in Polen vooral geschikt om er een paar dagen te blijven en vervolgens verder door het land te trekken. Zeker wanneer je Polen voor het eerst bezoekt!

Soorten campings

Kamperen midden in de natuur, aanbiedingen voor nudisten of voor overwinteraars - de campings in Polen bieden afwisseling en bovendien veel comfort.

Natuurcamping

Wie één wil zijn met de natuur, reist bijvoorbeeld naar het woiwodschap Podlaskie. Hier overnachten kampeerders midden in een prachtig landschap met het laatste oerbos van Midden-Europa. Indrukwekkende plantensoorten en dieren als elanden, bruine beren en wolven zijn kenmerkend voor deze regio. Natuurliefhebbers boeken ook graag de campings in het zuiden van Klein-Polen. Hier vindt u vijf nationale parken en de hoogste bergen van het land.

Kamperen met een hond

Er zijn verschillende campings in Polen waar honden welkom zijn. Sommige hebben speciale voorzieningen zoals hondendouches en aparte oefenterreinen. Dichte bossen en schilderachtige oevers, bijvoorbeeld rond het Kasjoebische merengebied, maken viervoeters en hun baasjes blij.

Winterkamperen

Vakantiegangers kunnen zich vermaken in de sneeuw tijdens het winterkamperen, bijvoorbeeld in het Szczyrk Mountain Resort of in Zakopane. Het Silezische Beskid-gebergte bij Wisla of Szczyrk belooft tot maart sneeuwzekere pistes voor beginners en profs. Aangezien de bergen nauwelijks hoger zijn dan 1.300 m, bieden de meestal vlakke en korte pistes skiplezier voor het hele gezin.

Reizen

Vakantiegangers reizen ongeveer 700 km van Hamburg naar de Poolse grens. Vanaf München in Beieren is het bijna 1000 km naar de bestemming. Vanuit Berlijn is de reis naar Gdansk in het noorden van Polen ongeveer 500 km; naar het zuiden, naar Krakau, is het met ongeveer 600 km iets langer.

Vanuit de Duitse hoofdstad volgt de route naar Warschau in eerste instantie de A 100 richting Dresden/Neukölln/Flughafen Schönefeld. Vervolgens neemt u de afslag naar de A 12 richting Warschau/Warszawa. Na ongeveer 100 km bereikt u de Poolse grens bij Frankfurt (Oder). Vanaf daar gaat u verder op de A2 naar Warschau of op de A2 en A1 naar Gdansk of Krakau.

In Polen gelden in sommige gevallen andere verkeersregels. Zo moeten dimlichten ook overdag branden. Bovendien moeten campers en caravans met een toegestaan totaalgewicht van meer dan 3,5 ton tol betalen voor autowegen, autosnelwegen en rijkswegen. Dit ticket moet zichtbaar op de voorruit van het voertuig worden aangebracht.

Reisbestemmingen in Polen

De culturele steden Gdansk en Krakau in de buurt van de nationale parken of voor het indrukwekkende bergpanorama van het Poolse Tatragebergte combineren cultuur en natuur in het land op een bezienswaardige manier.

Gdansk - Parel van de Oostzee

Gdansk, ooit de machtigste stad in de oostelijke Baltische regio, heeft niets van zijn elegantie en charme verloren. In het oudste deel van de stad, de Rechtstadt, staan prachtige burger- en koopmanshuizen die na de Tweede Wereldoorlog in hun oorspronkelijke stijl zijn herbouwd. Ook een bezoek waard is de plek die wereldgeschiedenis schreef: de voormalige Lenin-scheepswerf.

Cultuurstad Krakau

De Poolse metropool Krakau is schilderachtig gelegen tegenover de Jura en de Karpaten. Haar onbetwiste herkenningspunt is het koninklijke kasteel, de Wawel. Een andere attractie voor vakantiegangers zijn de meer dan 28 musea en 200 keldercafés. De stad is ook bijna uniek vanwege de volledig bewaard gebleven gebouwen, van Romaans tot Europese Art Nouveau. De Joodse wijk Kazimierz met zijn vele synagogen is ook een hoogtepunt.

Natuurbelevenissen in het Tatragebergte

Het Poolse Tatragebergte aan de Slowaakse grens vormt het hoogste punt van de Karpaten, een eldorado voor wandelaars en bergbeklimmers. De Hoge Tatra culmineert in de Meeraug-piek op een hoogte van bijna 2.500 m, omgeven door talrijke keteldalen uit de laatste ijstijd, druipsteengrotten en ruisende watervallen. Het idyllische gebied in het Nationaal Park Tatra kan worden ontdekt op meer dan 300 km aangewezen wandelpaden.

Doelgroepen

Gezinnen, cultuurliefhebbers en waterratten genieten van een gevarieerde kampeertijd in Polen op eilanden, bij steden en op meren.

Gezinnen met kinderen

Gezinsvriendelijke kampeervakanties zijn heerlijk op de vier grote merengebieden. Daarnaast staan de lange zandstranden van de Oostzeekust garant voor veel zwemplezier in Polen. Ook eilanden als Wolin en Usedom zijn populaire vakantiebestemmingen.

Cultuurliefhebbers

Heb je zin in een ontspannen vakantie met kunst en cultuur, bezoek dan de indrukwekkende steden Gdansk, Krakau en Warschau. Ook Wielkopolska rond Poznan is geschikt voor cultuurliefhebbers, want dit is het meest historische deel van het land en herbergt fascinerende nederzettingen uit de bronstijd.

Watersportliefhebbers

De Baai van Gdansk in Pommeren biedt naast de vier grote merengebieden een uitstekende plek voor surfers, duikers en zeilers. Wie wil kan tijdens zijn kampeervakantie de oversteek maken naar het schiereiland Hel. De kajakroute door het Drawa rivierdal in het Drawienski Nationaal Park is zeker afwisselend en leuk voor natuurminnende waterratten. Bevers en otters kunnen worden gezien tijdens de peddeltocht.

Beste reistijd

Langs de Baltische kust in het noorden en ook in het westen van Polen ervaren vakantiegangers vochtige en matig warme zomers en niet al te koude winters met meer neerslag. In het oosten en zuiden zijn de zomermaanden droger en warmer, terwijl de winters kouder en sneeuwrijk zijn. Kampeerliefhebbers die een strandvakantie plannen, kiezen bij voorkeur juli als warmste reismaand. Op bijzonder mooie dagen lopen de temperaturen op tot ongeveer 25 graden Celsius. Het badseizoen loopt van juni tot september.

Januari is de koudste maand met temperaturen rond de -6 graden Celsius. In de berggebieden geeft de thermometer soms waarden in de dubbele cijfers van de min aan. Wintersporters kunnen van december tot maart veel sneeuw verwachten.