Kamperen in de Betuwe

Vakantie in de Betuwe

Kamperen tussen de rivieren

Rust en ruimte, dat is wat je een kampeervakantie in de Betuwe zo aangenaam maakt. Kamperen in de Betuwe is leuk voor het hele gezin, er zijn talloze familievriendelijke campings. De meeste hebben een zwembad en speeltoestellen. 

De Betuwe is een lieflijke streek die wordt omringd door rivieren. De Waal in het zuiden en de Nederrijn en de Lek in het noorden vormen de natuurlijke grenzen van dit gebied. De Linge - de langste rivier van ons land - stroomt dwars door de Betuwe. Deze kronkelige rivier nodigt uit voor uren vertier op het water. Kanoën op de Linge is erg leuk om te doen en omdat er nauwelijks stroming staat, ook geschikt voor beginners. Er zijn verschillende routes mogelijk. Langs de Linge is het bovendien prachtig fietsen; je komt ogen te kort als je langs boomgaarden en boerderijen of door pittoreske dorpjes rijdt. Neem bijvoorbeeld een kijkje in Buren. In dit vestingstadje lijkt het alsof de tijd eeuwen heeft stil gestaan. De geschiedenis van Buren is nauw verbonden met de geschiedenis van ons koningshuis, daarom wordt Buren ook wel Oranjestad genoemd. Breng ook een bezoek aan een van de twee grote steden in de buurt, Arnhem en Nijmegen. Dat is goed te doen vanaf elke camping in de Betuwe.

Bloeiende fruitbomen  

De Betuwe staat ook bekend om zijn fruitteelt. Elk jaar worden er sappige appels, peren en kersen geoogst. In het voorjaar, als de fruitbomen uitbundig bloeien en heerlijk geuren, is de Betuwe op zijn mooist.

Bezienswaardigheden

 • Flipje

  Flipje is de mascotte van Tiel. Het standbeeld van het olijke fruitjongetje staat op de markt in Tiel. Breng ook een bezoek aan het Flipje en Steekmuseum Tiel. Leuk en leerzaam voor jong en oud.

 • Lambertuskerk

  De Lambertuskerk in Buren was op 8 juli 1551 het decor voor het huwelijk van Prins Willem van Oranje en Anna van Egmond, gravin van Buren.

 • Prins van Oranje

  De Prins van Oranje is een stellingmolen in Buren die stamt uit 1714. Er wordt nog steeds graag gemalen. Open voor publiek op dinsdag, donderdag en zaterdag van 10 tot 16 uur.

 • Binnenpoort - Lanxmeerse poort

  De Binnenpoort - ook wel Lanxmeerse poort genoemd - in het vestingstadje Culemborg. Het verdedigingsbouwwerk stamt uit het begin van de veertiende eeuw. Oorspronkelijk telde Culemborg zeven stadspoorten, alleen deze poort heeft de slopershamer overleefd.

 • Kasteel Doornenburg

  Waar de Rijn en Waal zich splitsten, ligt Kasteel Doornenburg, een robuust bouwwerk omgeven door een gracht. De rondleidingen door dit middeleeuwse kasteel zijn boeiend voor het hele gezin.

Kampeerthema's in de Betuwe