Camping Ardèche

2 personen
140 campings gevonden
<
1
2
3
4
...
>

Camping in de Ardèche

Een bezoek aan een camping in de Ardèche is een bezoek aan fantastische natuur. Het is een gebied van contrasten, van de laagvlaktes van de Rhônevallei tot de machtige bergen in het westen en de hoogvlaktes met diepe ravijnen en weelderig groeiende bossen. De rivier de Ardèche is een attractie op zich voor watersporters, natuurliefhebbers en zonaanbidders. Grote, drukke steden zal je hier niet vinden, wel karakteristieke dorpjes die barsten van de sfeer. In de Ardèche kan je fantastisch kamperen, en ANWBCamping.nl heeft er dan ook een groot aanbod.

De rivier de Ardèche

De regio de Ardèche is naar de rivier vernoemd. Dit laat wel zien hoe belangrijk deze voor dit gebied is. Ook voor vakantiegangers die op een camping in de Ardèche verblijven, biedt de rivier ongekende mogelijkheden.

De meest bekende attractie in de rivier is de Pont d’Arc. Pont betekent natuurlijk ‘brug’ in het Frans, maar deze is niet door de mens gebouwd. Het is een natuurlijk gevormde rotsbrug, met een fraaie boog die in duizenden jaren is uitgesleten door de rivier. Rondom de Pont d’Arc zijn zandstranden te vinden waar je heerlijk kan ontspannen. Verder zijn de prehistorische grotten zeker het bezoeken waard. ANWBCamping.nl biedt in deze omgeving een groot aantal campings aan de Ardèche aan.

De Pont d’Arc is echter niet alleen een locatie om in de zon te liggen. Het is namelijk de natuurlijke toegangspoort van de Gorges de l’Ardèche. Deze kloven worden ook wel de ‘Grand Canyon van Europa’ genoemd. De rivier slingert hier door de bergen en biedt spectaculaire uitzichten. Het grootste deel van dit gebied kan je niet te voet bereiken. Je verkent de rivier daarom op een leukere manier: per kano of kajak.

De natuur van de Ardèche

Op een camping in de Ardèche is de vrije natuur nooit ver weg. Je kan hier heerlijk wandelen en van de rust genieten. De avontuurlijker vakantieganger hoeft zich echter ook niet te vervelen, met steile bergen en dramatische vergezichten.

De landschappen van de Ardèche zijn zeer gevarieerd. Ten eerste zijn er de hoge bergen in het westen. Hier vind je de bron van de Loire. Het weer kan er ruig zijn en de paden steil, maar de natuurlijke pracht maakt het meer dan goed.

Als je het wat minder extreem wil, daal je af naar de hoogvlaktes. Op de hoogvlaktes van Haut-Vivarais en de Cévennes vind je diepgroene bossen en diepe kloven. De vulkanische hoogvlakte van Coirons is indrukwekkend en biedt een geweldig uitzicht over de omringende valleien.

De valleien van de Bas-Vivarais en de Rhônevallei zijn vruchtbaar en warm. Frisse winden houden de hoge temperaturen aangenaam. Het is er landelijk, met fruitbomen, wijngaarden en graanvelden. 

Plaatselijke specialiteiten

Zoals elke regio in Frankrijk, kent deze streek culinaire specialiteiten. Dit is het beste dat de regio te bieden heeft. Ten eerste komen hier prachtige vleeswaren vandaan. Heerlijk voor op de camping in de Ardèche met een stukje stokbrood. Vergeet hierbij ook niet de picodon, een beroemde, krachtige geitenkaas uit de Ardèche. Verder is de regio de bekendste producent van tamme kastanjes van heel Frankrijk. De ‘crème de marron’ is beroemd in het hele land. Tot slot kent de Ardèche natuurlijk zijn eigen witte en rode wijn.