Campings in Somme

2 personen
26 campings gevonden

Camping in de Somme

Wil je genieten van rust en natuur op een fraaie camping in de buurt van Nederland? De ANWB selecteert binnen dit thema prachtige kampeerplekken rondom de Somme. Deze streek in het noorden van Frankrijk rondom de rivier de Somme vormde gedurende de Eerste Wereldoorlog het decor van een hevige strijd. In de omgeving vind je dan ook diverse monumenten die herinneren aan deze tijd. Verder bepaalt de akkerbouw het landschap, met her en der een gedeelte bos. Je geniet van een onbezorgde vakantie in het schitterende Frankrijk.

Overweldigende natuur bij de Somme

De vredige rivier de Somme kronkelt zich een weg door het landschap. Waar de Somme breed uitmondt in Het Kanaal, bevindt zich een prachtig natuurgebied met een vogelreservaat. Neem je verrekijker en fototoestel mee en verwonder je over de diverse vogels in het gebied. Ga je liever zeehonden spotten? Vaar dan mee op de boot vanuit Saint-Valery-sur-Somme richting de Noordzee. Hier liggen diverse zeehonden te rusten op een zandbank. De campings rondom de Somme bevinden zich bovendien dicht bij de zandstranden, waar het aangenaam toeven is.

Cultuur ontdekken in de Somme

Voor een leuk uitje in de omgeving van de campings in de Somme reis je naar de imposante, twaalfde-eeuwse abdij van Valloires. Rondom de abdij vind je diverse schitterende tuinen met meer dan 5000 verschillende soorten kleurrijke planten en bloemen. Zo is er een Engelse tuin, een rozentuin, een Franse tuin en een moerastuin. Het voelt hier aan alsof je in koninklijke sferen bent beland. Op de terugreis zijn stadjes als Noyelles, Cayeux en St. Valéry een aanrader. Ook rijdt er een historische stoomtrein langs de kust voor een avontuurlijke rit. De ideale manier om het landschap en de cultuur van de Somme op te snuiven!