Camping Normandië

164 campings, vul je reisgegevens in om het aanbod te zien

Calendar
Aankomst

-

Vertrek

-

Guests

Camping Normandië

Daarom moet je kamperen in Normandië:

  • Schilderachtig landschap
  • Middeleeuwse steden
  • Lokale markten en festivals
  • Traditionele keuken
Wie zijn kampeervakantie in Normandië doorbrengt, kan rekenen op de adembenemende Atlantische kust, weelderige groene landschappen en charmante dorpjes. Ook op cultureel gebied valt er in Noord-Frankrijk veel te ontdekken, van de historische locaties van de D-Day landingen tot de middeleeuwse steden Rouen en Bayeux. Actieve vakantiegangers kunnen genieten van kajakken, wandelen, fietsen, paardrijden en zeilen. Op talloze lokale markten en festivals kunnen bezoekers kennismaken met de traditionele Franse cultuur en de heerlijke lokale keuken, waar de regionale cider vaak de finishing touch aan geeft.

Geselecteerde Campings

Capfun Camping Donjon de Lars
Favorieten
Capfun Camping Donjon de Lars

Frankrijk

Geen reviews van kampeerders

Alle 164 campings bekijken
  • Populaire regio's
  • Populaire plaatsen
  • Inspiratie

Camping Normandië

Direct boekbaar
Camping Seasonova Saint-Michel
Favorieten
Camping Seasonova Saint-Michel

Frankrijk

ANWB Camping LogoInspectie

3.6Goed(618Recensies)

ZwembadHonden toegestaanBroodservice

Standplaatsen (100)

Huuraccommodaties (53)

Direct boekbaar
Camping de l'Orival
Favorieten
Direct boekbaar
Camping L'Escapade
Favorieten
Alle 164 Campings
Alle 164 Campings

Feiten over de camping

Aantal campings164
Beoordelingen van campings7.650
Ø beoordelingen4.0

Populaire campings

1
Camping Sandaya L'Anse du Brick
Camping Sandaya L'Anse du Brick: vanaf de kust uitkijken over de baai Direct aan de historische Normandische kust, in Maupertus-sur-Mer, ligt camping Sandaya L'Anse du Brick. Deze parkachtige terrass… Camping profielpagina

Stacaravans in Normandië

Bekijk alle campings

Kleine en charmante campings

Bekijk alle campings

Kampeervakantie in een stacaravan

Populaire voorzieningen

WiFi

Internet

Grocery

Supermarkt

Restaurant

Restaurant

Bakery

Broodservice of bakkerij

Wellness

Wellness

Bathing Possibility

Mogelijkheid tot baden

Sanitary Facilities

Sanitaire voorzieningen zeer goed

Washing Machine

Wasmachine

Playground

Speeltuin

Best beoordeelde campings

About Us

Het ANWB-team

Camping Seasonova Saint-Michel
Camping Seasonova Saint-Michel

In het noorden van Frankrijk strekt Normandië zich uit ten noorden van Parijs en langs de kust aan de Atlantische Oceaan. Het maritieme landschap boeit met steile kliffen waartegen de ruisende golven van de zee beuken. Weelderige groene weiden en hoge krijtrotsen nodigen uit tot actieve ontspanning tijdens het wandelen. Gezinnen en kinderen of reizigers met honden kamperen hier natuurgericht, direct aan zee. Fijne zandstranden rond de havenstad Le Havre beloven urenlang zwem- en watersportplezier.

Camping Normandië

Vanaf een camping in Normandië verken je gemakkelijk de prachtige kust, vol stranden en rotsen. Hier heeft een van de belangrijkste gebeurtenissen uit de geschiedenis van https://www.anwbcamping.nl/frankrijk en de wereld plaatsgevonden: D-Day. Ook het verdere verleden is hier nog duidelijk voelbaar. De unieke cultuur van deze streek is sterk beïnvloed door de Vikingen die hier geleefd hebben. ANWBCamping.nl biedt hier een groot aantal campings aan, niet alleen aan de kust, maar ook in het binnenland.

Historie en cultuur

De naam Normandië komt van het woord ‘Noorman’. De machtige Noorse koning Rollo had hier namelijk in een ver verleden de macht in handen. Vanaf hier werd zelfs Engeland en Zuid-Italië veroverd. De Vikingen trouwden met de oorspronkelijke bevolking. Dit laat tot de dag van vandaag zijn sporen achter in de Normandische cultuur.

Het gebied kent bijvoorbeeld een eigen taal, met duidelijke Noorse invloeden. De historische banden met Engeland zijn terug te zien in de architectuur. De karakteristieke vakwerk-huisjes hebben een zeer Britse uitstraling. In het zuiden vind je er prachtige villa’s. De adel wist het in het verleden al: Normandië is een perfecte vakantiebestemming. Vanaf de camping in Normandië verken je de heuvellandschappen die typisch zijn voor deze streek.

D-Day

Natuurlijk heeft Normandië ook in de recente geschiedenis een cruciale rol gespeeld. In de Tweede Wereldoorlog was dit een belangrijk strijdtoneel. Door de inzet van dappere Britse, Amerikaanse en Canadese soldaten, kon de bevrijding van West-Europa van de Nazi’s beginnen. Er zijn nog veel musea over de oorlog te vinden in Normandië. Bij Point du Hoc zijn de bomkraters nog te zien. Zij die geïnteresseerd zijn in moderne geschiedenis kunnen vanaf een camping in Normandië onvergetelijke indrukken opdoen.

Le Mont St-Michel

Een van de bekendste attracties van Normandië is de Mont Saint-Michel. Wanneer je hier naartoe rijdt, zie je het al van verre opdoemen. Dit eiland ligt vlakbij de kust, en is volledig volgebouwd met een historisch klooster, dorp en verdedigingsmuren. Het is een UNESCO World Heritage Site en zeer de moeite waard. Vroeger kon je er alleen met eb heenlopen, tegenwoordig is er een brug.

De Normandische keuken

Naar de camping in Normandië hoef je geen eigen aardappels en pindakaas mee te nemen. In deze streek kan je namelijk erg lekker eten en drinken. Natuurlijk komt er om te beginnen veel mooi voedsel uit de zee. De oesters, st. Jacobsschelpen en mosselen zijn vooral beroemd. Natuurlijk is er ook heerlijke verse vis te krijgen. Als je meer van vlees houdt, kan je hier geweldige kip-, gans-, konijn- en lamsgerechten eten.

Normandië staat ook, net als https://www.anwbcamping.nl/frankrijk/bretagne, bekend om zijn appelen van hoge kwaliteit. Hier wordt dan ook, in plaats van wijn, cider gedronken. Men brouwt er ook sterkere drankjes van, zoals het bekende calvados. Dat laatste wordt niet alleen na het eten gedronken, maar ook tussen de gangen door. Tot slot komen er verschillende beroemde kazen uit dit gebied. Op de camping in Normandië bouw je zo een prachtig kaasplankje, met bijvoorbeeld Camembert, Neufchâtel en Boursin.

Aankomst

Kampeerders die met een caravan vanuit Duitsland vertrekken, kunnen kiezen uit verschillende routes. Afhankelijk van het vertrekpunt beslaat de route ongeveer 600-1.200 km. Vanuit het zuiden van de republiek voert bijvoorbeeld de A6 naar Frankrijk in de richting van Metz. Eenmaal in het noordoosten van het land nemen vakantiegangers de A4 richting Reims om uiteindelijk via de A26 en A29 hun bestemming te bereiken.

Reizigers naar het departement die in het noorden van Duitsland wonen, nemen eerst de A1 en steken na een kort stuk Nederland en België over. Onmiddellijk na het overschrijden van de grens is een tussenstop in het Parc Naturel Régional Scarpe-Escaut de moeite waard. Alvorens verder te rijden naar Normandië kunnen automobilisten hier hun voeten strekken met een wandeling door koele bossen.

Als u van Beieren naar Noord-Frankrijk rijdt, neem dan halverwege de route een pauze in Metz. Gezellige cafés op de Place Saint-Jacques nodigen uit tot ontspanning tussen historische monumenten. In het hoogseizoen moet u meer tijd uittrekken voor de reis, want dan trekken veel vakantiegangers uit Duitsland en de buurlanden naar de Atlantische kust. Vooral in de buurt van Parijs kunnen er af en toe files zijn.

Bestemmingen in Normandië

Kamperen in Normandië overtuigt met mogelijkheden voor sightseeing, watersport en ontspanning in de natuur. Cultuurliefhebbers kunnen bijvoorbeeld een sightseeingtour door Le Havre plannen. Rustzoekers daarentegen kunnen hun tijd doorbrengen op het strand of wandelen langs de wadden bij Le Mont-Saint-Michel.

Le Havre

Bezienswaardigheden in Le Havre brengen gasten eerst naar het stadscentrum, dat in juni 2005 werd uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed. Het ensemble, gebouwd van 1945-1954 volgens de plannen van architect Auguste Perret, maakt indruk met zijn brede boulevards, sierlijke zuilengangen en gebouwen van getint beton. De toren van de Sint-Jozefkerk, waarvan de geschiedenis begint in 1873, torent boven de daken van de havenstad uit.

Ten zuidwesten van Le Havre, in het departement Manche, ligt de gemeente Le Mont-Saint-Michel, eveneens een populaire bestemming voor bezoekers aan Normandië. Het dorp ligt midden in zee op het gelijknamige rotseiland. Zelfs van een afstand is het unieke beeld van het bebouwde eiland, dat een populaire bestemming is op de Camino de Santiago in Frankrijk, boeiend. De voormalige abdij, waar ooit benedictijnen woonden, is een karakteristiek kenmerk van het dorp.

Top 5 bezienswaardigheden

  • De kathedraal van Rouen: De gotische grootstedelijke kerk fascineert met zijn 75 m hoge botertoren en een 17e-eeuws orgel.
  • Mémorial de Caen: In het historisch museum komen bezoekers meer te weten over Operatie Overlord tijdens de Tweede Wereldoorlog en over Nobelprijswinnaars uit de geschiedenis.
  • Pont de Normandie: Het hoogtepunt voor caravaneigenaren is de 856 m lange tuibrug, de langste van Europa, die Le Havre met Honfleur verbindt.
  • Albastkust: La Côte d'Albâtre wordt beschouwd als een natuurlijke bezienswaardigheid en is een 120 km lange rotsachtige klif die een prachtig uitzicht op zee biedt.
  • Claude Monet Huis en Tuin: Kunstliefhebbers plannen een rondleiding door het voormalige huis van de wereldberoemde schilder in het dorp Giverny.

Top 3 insider tips

  • Librairie Ancienne et Moderne Frérot: Boekenwurmen kunnen in de nostalgisch ingerichte boekhandel van de stad Caen op vakantie lectuur snuffelen of oude eerste drukken doorbladeren. Het assortiment varieert van vakliteratuur tot misdaadromans, geïllustreerde kinderboeken en reisgidsen van de laatste decennia.
  • Authentiek nachtleven: Niet in het weekend, maar op dinsdag en donderdag trekken de inwoners van de steden Le Havre, Rouen en Caen naar de havenwijken om samen te feesten met uitzicht op de golven.
  • De stranden van de geallieerde landingen Sword Beach, Juno Beach, Gold Beach, Omaha Beach en Utah Beach liggen allemaal in Normandië. De strijd die hier woedde heeft zijn plaats in de geschiedenis gevonden vanwege het grote aantal slachtoffers bij de landing en wordt niet zelden het keerpunt in de Tweede Wereldoorlog genoemd.

Activiteiten en excursies

Met honderden kilometers kust biedt Normandië een breed scala aan watersporten, terwijl wandelaars het maritieme landschap kunnen ontdekken tijdens tochten langs de krijtrotsen of in een van de wildparken.

Watersporten

De gemeente Fécamp ligt direct aan het Kanaal en is een goed uitgangspunt voor een boottocht langs grillige rotsformaties. Lokale aanbieders organiseren tochten met een schipper om vakantiegangers naar de krijtrotsen te brengen. In Colleville-sur-Mer ontmoeten zeilers en surfers elkaar op Omaha Beach om zich door de gunstige wind over de golven te laten jagen. Het ondiepe water maakt dit stuk kust ideaal voor kiters.

Wandelen

Met ongeveer 3.000 km goed gemarkeerde paden vindt elke wandelaar een route naar zijn of haar smaak. Een populaire route leidt langs de steile kust naar het pittoreske eiland Mont-Saint-Michel op het schiereiland Cotentin. Op het schiereiland belooft ook het natuurpark Marais du Cotentin et du Bessin urenlang avontuur door soortenrijke wetlands en moerassen.

Evenementen

Februari

  • Granville Carnaval: Al meer dan honderd jaar vieren de inwoners van de populaire badplaats Granville een onstuimig carnaval, dat door de UNESCO als immaterieel cultuurgoed is aangemerkt. Elk jaar komen duizenden mensen gedurende vijf dagen samen om de traditie van de zeelieden in ere te houden. Ze vierden hier voor de laatste keer feest voordat ze uitweken.

Mei

  • Festival Jeanne d'Arc: De Fransen herdenken hun legendarische nationale heldin, ook bekend als de Maagd van Orléans, met het Festival Jeanne d'Arc, dat wordt gehouden in Rouen, de hoofdstad van Normandië. Tijdens de officiële ceremonie wordt na de plechtige dienst in de kerk een vuur ontstoken op het oude marktplein en worden kransen gelegd.

Gastronomie

Drie grote C's domineren de keuken in Normandië. Deze staan voor Camembert, Cidre en Calvados. Die laatste is een appelbrandewijn die alleen in Noord-Frankrijk wordt geproduceerd. Door de klimatologische omstandigheden zijn de fruitbomen bijzonder productief, die tevens het basisingrediënt vormen voor de sprankelende appelcider cidre. Deze wordt niet alleen puur gedronken, maar ook gebruikt voor de Normandische saus en het pensgerecht Tripes à la mode de Caen. Kaasliefhebbers kunnen zich naast de Camembert ook verheugen op andere verleidingen, zoals de kaasspecialiteiten Livarot en Pont-l'Évêque.

Beste tijd om te bezoeken

Dankzij de Golfstroom geniet Normandië van een aangenaam mild zeeklimaat, treffend omschreven met de volgende spreuk: In Normandië is het meerdere keren per dag mooi weer. Het motto is ingegeven door de constante wind over zee die de regenwolken snel verdrijft. Zelfs in de winter dalen de temperaturen niet onder het nulpunt, maar liggen ze zelfs rond de 10 graden Celsius. Gemiddelde waarden van 20 graden Celsius trekken in juli en augustus vakantiegangers naar de kust. In deze periode valt er in Normandië bijzonder weinig regen, met slechts acht tot negen dagen regen.