Camping Alpes-Maritimes

34 campings, vul je reisgegevens in om het aanbod te zien

Calendar
Aankomst

-

Vertrek

-

Guests

Camping Alpes-Maritimes

Alle 34 campings bekijken
  • Inspiratie

Camping Alpes-Maritimes

Direct boekbaar
Camping Origan Village Naturiste
Favorieten
Camping Origan Village Naturiste

Frankrijk / Provence Alpes-Côte d'Azur / Puget-Théniers

ANWB Camping LogoInspectie

2.0(1Recensie)

ZwembadHonden toegestaanRestaurant

Standplaatsen (90)

Huuraccommodaties (60)

Direct boekbaar
Camping Lou Gourdan
Favorieten
CKE discount
Alle 34 Campings
Alle 34 Campings

Feiten over de camping

Aantal campings34
Beoordelingen van campings354
Ø beoordelingen3.7

Populaire campings

1
Sites et Paysages Les Pinèdes
Deze mooie camping ligt tegen een helling, tussen de toeristische trekpleisters van de Côte d’Azur. Tientallen soorten bomen en struiken zorgen voor een mediterrane sfeer.De schaduwrijke staanplaatsen… Camping profielpagina

Kleine en charmante campings

Bekijk alle campings

Kampeervakantie in een stacaravan

Populaire voorzieningen

WiFi

Internet

Grocery

Supermarkt

Restaurant

Restaurant

Bakery

Broodservice of bakkerij

Wellness

Wellness

Bathing Possibility

Mogelijkheid tot baden

Sanitary Facilities

Sanitaire voorzieningen zeer goed

Washing Machine

Wasmachine

Playground

Speeltuin

Best beoordeelde campings

About Us

Het ANWB-team

Camping Origan Village Naturiste
Camping Origan Village Naturiste

Veel vakantiegangers worden aangetrokken door de campings in Alpes Maritimes, die direct aan het strand van de Middellandse Zee liggen. Plaatsen als Nice, Cannes en Saint-Tropez behoren tot de populairste vakantieoorden van Frankrijk en genieten van het diepblauwe water van de Côte d'Azur. In het achterland strekken zich uitgestrekte lavendelvelden uit en nodigen de machtige bergen van de Alpen uit tot wandelen.

Camping Alpes-Maritimes

Wie wil er nu niet op een camping in Alpes-Maritimes staan, een streek met mooi gelegen campings in Charente-Maritime aan de Middellandse Zee en gelijk ook in het bergachtige achterland? Warm zomerweer en een subtropische begroeiing zorgen voor een mediterrane sfeer. Visrestaurants en de invloed van het nabije https://www.anwbcamping.nl/italie Campings in Italië staan garant voor lekker eten. Aan de Rivièra liggen fameuze badplaatsen als Antibes en Juan-les-Pins, maar ook glamourrijke steden als Cannes, Nice en Monte-Carlo. Topmusea en panoramische routes wachten op verkenning. In het achterland van Alpes-Maritimes liggen campings in Charente-Maritime in bergachtige streken, zoals de Mercantour.

Routebeschrijving

Er zijn verschillende manieren om de campings van Alpes Maritimes te bereiken. Als u uit Baden-Württemberg, Saarland of het Rijnland komt, kunt u direct in de Elzas de grens oversteken en een tussenstop maken in Straatsburg met zijn gotische gebouwen. Daarna gaat het naar de op één na grootste stad van Frankrijk, Lyon, aan de rand van de Alpen. Vanaf hier is het nog 400 tot 500 km naar de kust. Het is meestal sneller om via de A7 te reizen dan via de Alpenwegen - welke route je kiest hangt af van waar je precies heen wilt en hoeveel tijd je hebt voor bezienswaardigheden onderweg. De afstand van de Duits-Franse grens bij Straatsburg tot de zuidelijke bestemming is ongeveer 1.000 km. Een alternatieve route is via Zwitserland of Oostenrijk en Italië. De route via Oostenrijk is vooral voordelig voor reizigers uit Beieren en Oost-Duitsland. De route voert over de Brennerpas naar Verona en verder naar het westen via Milaan. Als u naar de kust wilt, gaat u naar Genua - voor bestemmingen in de Alpen wordt de route via Turijn naar het Nationaal Park Mercantour aanbevolen.

Bestemmingen in Alpes Maritimes

Alpes Maritimes is verdeeld in twee regio's: de indrukwekkende bergen van de Alpen en de kust. Op vakantie kunt u dienovereenkomstig gaan wandelen of ontspannen aan de stranden van de Côte d'Azur.

Côte d'Azur

Het zuiden van Alpes Maritimes maakt deel uit van de Côte d'Azur en valt op door de contrasten tussen zandstenen kliffen en diepblauwe zee. Veel reizigers verkennen de kust op de smalle kronkelige wegen per camper. Campings liggen direct aan de witte stranden tussen Saint-Tropez, Cannes, Nice en Menton. Lange baddagen, watersporten zoals zeilen, surfen en kiten en diverse activiteiten voor het gezin scheppen de beste voorwaarden voor een onvergetelijke vakantie.

Mercantour

Het nationale park midden in de Alpen ligt direct aan de grens met Italië en bekoort door zijn ruige rotsformaties. Vakantiegangers kunnen de natuur verkennen op tot 600 km gemarkeerde wandelpaden. Bijzonder bezienswaardig zijn de vruchtbare valleien van Roya, Bévéra en Vésubie.

Saint-Étienne-de-Tinée

De gemeente in het skigebied van Auron is zowel in de zomer als in de winter een populaire bestemming. U kunt met de lift de bergen in en genieten van het fantastische uitzicht. Opmerkelijk zijn de vele wandelroutes die door de regio lopen. Excursiegangers kunnen pauzeren in een van de berghutten.

Top 5 bezienswaardigheden

  • Saint-Paul-de-Vence: Is een van de oudste steden aan de Franse Middellandse Zeekust en bekoort met zijn Romaanse architectuur.
  • Nice: De grootste kuststad van de regio staat bekend om zijn strandpromenade en een uitgebreide culturele scène met vele kunstmusea.
  • Cannes: De mondaine stad Cannes is beroemd om zijn filmfestival en heeft ook tentoonstellingen buiten het evenement om om bezoekers te informeren over zijn rol als centrum voor cineasten.
  • Nationaal Park Mercantour: Wandelliefhebbers kunnen een van de vele wandelroutes in Mercantour volgen en de machtige Alpentoppen bewonderen.
  • Haut-de-Cagnes: Het bergdorp was ooit eigendom van de prinselijke familie van Monaco en fascineert door zijn middeleeuwse uiterlijk.

Top 2 insider tips

  • Grasse: Dankzij de vele aromatische planten die rond Grasse groeien, is de stad de parfumhoofdstad van Frankrijk geworden. Sinds de 17e eeuw worden hier hoogwaardige parfums geproduceerd. Een museum herinnert aan de geschiedenis van deze unieke industrie.
  • Villefranche-sur-Mer: Onder de badplaatsen is Villefranche-sur-Mer een van de insidertips. Als u zin hebt, kunt u zwemmen voor de achtergrond van de oude citadel of een wandeling maken door het havengebied met zijn luxueuze jachten. U kunt hier onder meer georganiseerde zeil- en motorboottochten boeken naar Monaco, het beroemde vorstendom en casinoparadijs aan de Côte d'Azur.

Activiteiten en excursies

Aan de kust van de Alpes Maritimes kunnen vakantiegangers zich ontspannen op de stranden, watersporten beoefenen en zwemmen. De bergen daarentegen nodigen uit tot wandelen en paragliden.

Zonnen en zwemmen

Naast de grote badplaatsen als Nice, Cannes en Saint-Tropez zijn er langs de Côte d'Azur van Alpes Maritimes veel kleinere gemeenten en zwembaaien. U kunt het beste een kleine roadtrip maken met uw camper en verblijven waar u wilt. Verschillende campings met directe toegang tot het strand nodigen u uit voor een verblijf.

Tijd voor een zeilcursus

De Côte d'Azur is een paradijs voor zeilliefhebbers. In bijna elke havenstad liggen luxe jachten aangemeerd. Zelfs voor de gemiddelde loontrekker zijn er geschikte boten te vinden voor een excursie. De aanbieders aan de Middellandse Zee verhuren de boten of bieden zeilcursussen aan.

Wandeltochten in het nationale park

De Alpen, en vooral het Nationaal Park Mercantour, zijn ideaal voor een wandeltocht. Honderden kilometers paden doorkruisen de regio en bieden onvergetelijke uitzichten op de berglandschappen en valleien. Op veel plaatsen kunt u met een paraglider de natuur vanaf grote hoogte bekijken.

Evenementen

Februari - maart

  • Carnaval. Het carnaval van Nice is een van de beste carnavalsevenementen van Europa. Aan de Côte d'Azur straalt het in de lente een vleugje Copacabana en Samba-dans uit.
  • Citroenfeest in Menton: Meer dan twee weken lang brengt Menton een eerbetoon aan de citrusvrucht. De grote paradewagens, versierd met citroenen en sinaasappels, zijn bijzonder indrukwekkend.

Mei

  • Filmfestival van Cannes: elk jaar wordt Cannes een bedevaartsoord voor alle liefhebbers van kwaliteitsfilms. Naast de grote box-office hits zijn er ook eersteklas art house films te ontdekken.

Juni

  • Fête de la Musique: Een groot muziekfestival met gratis concerten vindt plaats in alle Franse steden aan het begin van de zon. Een van de spannendste evenementen wacht op reizigers in Nice.

Juli

  • Bestorming van de Bastille: Op 14 juli wordt de Franse Revolutie herdacht. De feestdag wordt gevierd met toespraken, muziek en een groot vuurwerk.
  • Nice Jazz Festival: Sinds 1948 is het Nice Jazz Festival een van de belangrijkste Europese evenementen van dit muziekgenre.

November

  • Internationaal Dansfestival: Moderne dansvoorstellingen wachten op bezoekers in Cannes in november.

Gastronomie

Aan de kust kunnen gasten stoppen bij een van de visrestaurants en een van de beroemdste specialiteiten van de Côte d'Azur proberen: de bouillabaisse soep. Vanuit de havenstad Marseille heeft het zich verspreid over de regio Alpes Maritimes en is als stevige visstoofpot een echte must voor fijnproevers. U kunt ook andere mediterrane lekkernijen proberen, zoals gefrituurde ansjovis, in olijfolie gekookte inktvis en zee-egels. De gerechten worden meestal gekruid met de verse kruiden uit de Provence. In de bergdorpjes moet de reiziger zeker een van de wekelijkse markten bezoeken en bijvoorbeeld de aromatische salamivariaties kopen. Het vlees komt meestal van een van de boerderijen uit de streek.

Beste tijd voor een bezoek

Aan de kust kunt u het hele jaar door terecht op de campings van Alpes Maritimes. Het hoogseizoen begint echter pas half mei, wanneer de temperaturen geleidelijk aan uitnodigen tot zwemmen. Tijdens deze lentedagen kunt u al tot 20 graden Celsius in de lucht verwachten. De Middellandse Zee warmt geleidelijk op en bereikt begin juni al 20 graden Celsius, terwijl de luchttemperatuur rond de 24 graden Celsius ligt. De maanden juli en augustus bieden de beste omstandigheden voor een zwemvakantie, met gemiddelde dagtemperaturen van 27 graden Celsius. In september en oktober kunt u nog steeds rekenen op 21 tot 26 graden Celsius. Het water is van juli tot september tussen de 22 en 24 graden Celsius.