Campings langs de mooiste fietsroutes per regio

Nederland is een echt fietsland met volop mogelijkheden voor een actieve vakantie. Daarom heeft ANWB een ruime selectie aan campings langs de mooiste fietsroutes per regio. Van fietsprovincie Drenthe en zonnig Zeeland tot het veelzijdige heuvellandschap in Zuid-Limburg; laat je inspireren door een aantal prachtige fietsroutes die ons land rijk is!

Terwijl je geniet van de indrukwekkende fietsroutes en het veelzijdige landschap kun je onderweg een welverdiende stop maken op een ANWB Camping. Ben je in het bezit van de ANWB Kampeerkaart CKE dan verblijf je hier extra voordelig. In het laagseizoen kampeer je met z’n tweeën al voor €10,- per nacht. In het hoogseizoen loopt de korting op tot wel 25%. Zo bespaar je al snel €150,- op je kampeervakantie!

Nationale parken in fietsprovincie Drenthe

Dunbevolkt, een gevarieerde natuur en veel culturele hoogtepunten. Boek een camping langs de mooiste fietsroutes per regio in Drenthe en ontdek waarom dit dé fietsprovincie van Nederland is. Nergens anders vind je meer fietskilometers. Een greep uit de mooiste routes.

  • Drentsche Aa-route: met een lengte van 40 kilometer volg je het stroomgebied van de Drentsche Aa.
  • Ontdek de beroemde Drentse esdorpen op de 52 kilometer lange Stroomdalroute.
  • Op de Holtveenroute van 36 kilometer fiets je door nationaal park Dwingelderveld met kleurige heidevelden, waterpartijen, uitgestrekte bosgebieden, authentiek veengebied en stuifzanden.

Genieten in Limburg

Schilderachtige landschappen en culinaire hoogstandjes; ANWB campings langs de mooiste fietsroutes per regio in Limburg zijn ideaal voor actieve levensgenieters.

  • In het Maasdal bij Horst fiets je een 33 kilometer lange route langs pittoreske dorpen die elk hun eigen gewas verbouwen. Zo staat Grubbenvorst bekend om de aspergeteelt en Melderslo om zijn champignons.
  • Iets pittiger is de 48 kilometer lange Geul en Gulproute in het hart van het krijtland en over het Plateau van Margraten. Uitgestrekte gras- en akkerlanden worden afgewisseld met fruitboomgaarden en een aantal uitdagende afdalingen.

Bijzondere fietsroutes in Zeeland

Zee, strand en duinen vormen een prachtig decor voor een actieve vakantie op een van de campings langs de mooiste fietsroutes per regio in Zeeland. Deze zonovergoten provincie heeft een keur aan fietstrajecten die je ook kennis laten maken met het bijzondere achterland.

  • De 41 kilometer lange Deltaroute Kroon op de Deltawerken verbindt de duinen met de polder. Je fietst door het beschermde natuurgebied rond Renesse naar de Oosterscheldekering en het unieke bosgebied Westerschouwen.
  • De Bruggenroute van 36 kilometer lang brengt je langs de beroemde Zeelandbrug en de Zandkreekdam. Op de Oosterscheldedijk wacht een geweldig uitzicht over de inlagen waar Noord-Beveland om bekend staat.

Fietsknooppuntenplanner

Plan je liever een eigen fietsroute in de buurt van de camping? Maak dan gebruik van de Fietsknooppuntenplanner van ANWB. Hiermee stippel je mooie routes uit in de regio. Het is zelfs mogelijk om leuke uitjes en restaurants toe te voegen. Gekozen routes sla je makkelijk op in je ANWB-account.

Ga naar de fietsknooppuntenplanner