AD
Kamperen bij de Achensee

De Achensee, natuurparadijs in hartje Tirol

2 min read

De Achensee is het grootste meer van Tirol, prachtig gelegen in een spectaculair natuurlandschap. Zonaanbidders, zeilers, surfers, wandelaars en mountainbikers weten allemaal hun weg te vinden naar dit pareltje. Met meer dan 500 kilometer aan wandelroutes, 250 kilometer fietsroutes en 183 kilometer aan hardlooproutes! In samenwerking met Regio Achensee.

Inhoudsopgave

In samenwerking met Regio Achensee.

Eindeloos wandelen en nog veel meer!

De Achensee ligt precies tussen de twee bergketens Rofan en Karwendel. Het is een geliefd wandelgebied met rustieke berghutten. Vanaf de goed gemarkeerde wandelpaden kijk je uit op de indrukwekkende bergtoppen en de diepblauwe Tiroler Zee. Routes in alle moeilijkheidsgraden zorgen ervoor dat iedereen hier volop kan genieten van het buitenleven.

Wandelen
Wandelen
📧 Nieuwsbrief – mis onze tips en aanbiedingen niet!
Ik geef de ANWB toestemming mij per email te benaderen met de nieuwsbrief ANWB Vakantie met daarin alles voor een zorgeloze vakantie: inspiratie, praktische info en de leukste reisaanbiedingen.

Het Rofangebergte in het oosten is heel afwisselend, met ruige en zachte kanten. Natuurpark Karwendel in het westen komt je misschien wel bekend voor: dit is het grootste beschermde natuurgebied van de noordelijke Alpen. Je ontdekt er allerlei bijzondere planten en kruiden. Vergeet niet je verrekijker mee te nemen; hier leeft de grootste populatie steenarenden van de Alpen!

De Achensee zelf blijft het stralende middelpunt van dit mooie berggebied. Het heldere water van dit natuurlijke gletsjermeer glinstert in alle tinten blauw. Met een lengte van negen kilometer en een diepte van 133 meter vind je hier een overvloed aan buitenactiviteiten: duiken, zeilen, surfen, kiten, varen of gewoon zwemmen in het kristalheldere meer. De oever is bijna overal toegankelijk.

De perfecte uitvalsbasis voor fietsvakanties

Fietsers hebben de keus uit een gevarieerd aanbod aan routes, van ontspannende rondjes tot uitdagende tochten. Dit is een van de 11 op kwaliteit goedgekeurde Tiroolse mountainbikeregio’s. Maak mooie tochten door de romantische zijdalen van het natuurpark Karwendel met zijn vele berghutten – gemakkelijk te bereiken vanuit Achenkirch, Maurach en Pertisau. Ook een aanrader is het prima bewegwijzerde fietspad München Venetië dat langs het meer loopt. Goed om te weten: elektrische fietsen zijn te huur bij diverse verhuurstations!

Golfen, paardrijden? Het kan allemaal

Ook voor golfliefhebbers en ruiters heeft de regio veel te bieden. Sla een balletje op de goed onderhouden golfbanen in Pertisau en Achenkirch. Houd je van paardrijden? Rond de Achensee vind je diverse maneges en mogelijkheden om de omgeving te paard te ontdekken.

Golfen
Golfen
Laatste aanpassing: 14/05/2024