Heerlijk nazomeren in Nederland of over de grens

Aangename temperaturen, de natuur die zich klaarmaakt voor de herfst en geen massale drukte overal? Dat is heerlijk nazomeren in Nederland of over de grens! Het aanbod van ANWB bevat een ruime en gevarieerde selectie van campings waar je in het laagseizoen met korting verblijft in de mooiste natuurgebieden.

Nazomeren in eigen land

Met een fijne temperatuur en relatief weinig regen is het heerlijk nazomeren in Nederland. Verblijf op een camping in de buurt van de fraaie natuurgebieden die ons land rijk is. Zo ontdek je de Brabantse Sahara in Nationaal Park Loonse en Drunense Duinen. Naast de uitgestrekte zandduinen zijn er ook prachtige bosgebieden die na de zomer van kleur verschieten. Dat geldt ook voor de Posbank, het hoogste punt van nationaal park Veluwezoom. In de herfst zijn de bossen en heidevelden hier op hun mooist! Andere schitterende gebieden om te kamperen na de zomer: Nationaal Park de Biesbosch en Nationaal Park de Groote Peel.

Uitwaaien aan de Vlaamse kust of actief in de Ardennen

Heerlijk nazomeren doen strandliefhebbers aan de Vlaamse kust. Populaire badplaatsen als Knokke, De Panne en Oostende zijn minder druk dan in de zomermaanden maar de (water)temperatuur is nog altijd prima en het is nog terrassenweer. In de Ardennen maken fietsers en wandelaars na de zomer kennis met het bontgekleurde landschap van de Hoge Venen. Ook een wandeling langs de enige bergrivier in België, de Ninglinspo, is een aanrader wanneer je na de zomer gaat kamperen in de Ardennen.

Nazomeren in Duitsland

Als er één plek is waar je heerlijk kunt nazomeren is het wel Duitsland, en dan met name in het romantische Moezelgebied. Verblijf op een comfortabele camping tussen de wijnheuvels en bezoek schattige dorpjes om lokale wijn te proeven tijdens een van de gezellige wijnfeesten. De Eifel transformeert na de zomer in een kleurrijk wandel- en mountainbikeparadijs met beboste heuvels die langzaam rood, geel en oranje worden. Verder zijn ook het Sauerland en Zwarte Woud geliefde natuurgebieden om op een ANWB camping te nazomeren in Duitsland.

Nazomeren in Zuid Europa

Liefhebbers van hogere temperaturen trekken naar Zuid-Europa om te nazomeren. In het zuiden van [Italië](https://anwbcamping.nl/italie?bookable=true&countries\\\\\\[0]=Itali%C3%AB), [Spanje](https://anwbcamping.nl/spanje?bookable=true&countries\\\\\\[0]=Spanje) en [Portugal](https://anwbcamping.nl/portugal?countries\\\\\\[0]=Portugal) loopt het kwik in september en oktober op tot boven de 20 graden en is ook de watertemperatuur zeer aangenaam. Check het aanbod van campings in deze landen voor een zonovergoten herfstvakantie.

Bekijk, vergelijk en boek jouw ideale camping voor het naseizoen!

Alle ANWB Campings