Ruig én sprookjesachtig Andalusië

Ruig én sprookjesachtig Andalusië

2 min read

Van de besneeuwde toppen van de Sierra Nevada, het vulkanische landschap van de Tabernas-woestijn, de hitte van de vallei van de Guadalquivir-rivier tot het ruige middengebergte en van de heuvelachtige olijfgaarden tot de hagelwitte stranden: Andalusië heeft het allemaal.

Inhoudsopgave

Deze uitgestrekte zuidelijke Spaanse regio met een veelzijdig landschap is veel meer dan alleen een geliefde plek voor een zonvakantie. De prachtige steden en authentieke dorpen ademen historie en nemen je vanzelf mee terug in de tijd. Deze variatie tussen natuur en cultuur vind je nergens anders. In samenwerking met Andalusië.

Aanraders zijn steden als Sevilla en Córdoba. Deze zijn rijk aan cultureel erfgoed uit de tijd van de Moren.

Magisch Sevilla

Sevilla
📧 Nieuwsbrief – mis onze tips en aanbiedingen niet!
Ik geef de ANWB toestemming mij per email te benaderen met de nieuwsbrief ANWB Vakantie met daarin alles voor een zorgeloze vakantie: inspiratie, praktische info en de leukste reisaanbiedingen.

Hier loop je door het erfgoed wat de Moren achterlieten en al het moois dat hierna, tijdens Spanjes Gouden Eeuw, is verrezen. Na de ontdekking van de Nieuwe Wereld door Columbus, in 1492, werd Sevilla de belangrijkste haven tussen Europa en Amerika. Sevilla, dat al belangrijk was voor de handel met Vlaanderen en Italië, werd nu ook de stad van waaruit alle ontdekkingsreizen, het transport van de schatten en alle handelsrelaties met de Nieuwe Wereld werden georganiseerd. Handelaren en ontdekkingsreizigers uit heel Europa kwamen hierheen, en ook schrijvers, kunstschilders en beeldhouwers.

Córdoba
Córdoba

De warmste stad Córdoba

Europa’s warmste stad, Córdoba, dat was in de tiende eeuw de op één na grootste stad ter wereld. Het was de hoofdstad van het emiraat, en later kalifaat, Córdoba. Uit die tijd zijn er nog veel monumenten. De Mezquita, ooit een moskee maar nu de kathedraal, is daarvan wel het beroemdste voorbeeld, maar sinds 1984 staat het complete hart van de stad op de lijst van werelderfgoed.

Eten & drinken in Andalusië

Zoals Andalusië véél meer moois heeft dan we hier kunnen tonen, zo bezitten Sevilla en Còrdoba te veel smul-adresjes op op te noemen. Zoals: El Pasaje, Sevilla. Een top-tapasrestaurant, van de croquetas tot de torta naranja: alles is lekker en goedkoop!

In de eeuwenoude visafslag van Lonja de Feria (Sevilla) huist nu een foodmarket, waar je van verrukkelijke tapas uit vele keukens kunt smullen. Antonio en Maria serveren in Taberna Luque (Córdoba) (h)eerlijk Andalusisch eten, waar je al vanaf €15 heerlijke inktvis van de grill kan krijgen. In Taberna San Miguel (Córdoba) wordt er smaakvol en legendarisch eten geserveerd.

Laatste aanpassing: 13/05/2024