Deze tekst is geschreven door Camptoo

Waarom kiezen voor kamperen in het bos?

Wakker worden met het gezang van de vogels om je heen, omringd door een groene waas van bomen, struiken en planten en de frisse geur van de bladeren in je neus. Kamperen in het bos is een ervaring waar je helemaal van oplaadt.

Kamperen in het bos, waarom zou je? Midden in de natuur ver weg van alle drukte van het dagelijks leven gewoon even helemaal tot rust komen. Wanneer je gaat kamperen in het bos ben je vrij om te gaan waar je wilt. Ontdek de veelzijdige natuur in de omgeving, de inheemse diersoorten die zich in de bossen verstoppen en ga op zoek naar verschillende paddenstoelen en planten.

Wanneer je ’s avonds na een lange dag in het bos weer terug komt bij de kampeerplek kan je samen met je vrienden of familie heerlijk opwarmen bij het kampvuur onder het genot van marshmallows en goede verhalen.

Kamperen in de Nederlandse bossen

Wanneer je aan grote bosgebieden denkt komt Nederland meestal niet als eerste in je op, maar ook in ons eigen kikkerlandje hebben we prachtige gebieden! Denk bijvoorbeeld aan de prachtige natuurgebieden van de Utrechtse Heuvelrug of proef de historie van de eeuwenoude bossen in Wolfheze, een van de oudste bossen van ons land. En natuurlijk niet te vergeten… De Veluwe! Met de prachtige natuurparken in dit gebied kun je eindeloos genieten. Kortom, je hoeft zeker niet ver te rijden om mooie natuur tegen te komen! Kijk eens bij het Staatsbosbeheer en ga logeren bij de boswachter en ervaar zo alle rust die de natuur te bieden heeft.

Wat is er te beleven in het bos?

In het bos is van alles te beleven voor zowel jong als oud. Ga bijvoorbeeld op een vollemaanwandeling bij de Veluwe en spot een bosuil, vleermuis of nachtzwaluw! Of bekijk het bos eens van boven en wandel hoog tussen de toppen van de bomen met het Boomkroonpad.

Ook kun je samen met de kinderen en een Peelgids op zoek gaan naar verschillende diersporen en misschien vind je zelfs een hert! Daarnaast zijn er overal unieke paden te vinden waar je kunt fietsen, wandelen of zelfs paardrijden. Kijk hier voor nog meer leuke activiteiten.

Waar moet je op letten?

Kamperen in het bos is een geweldige ervaring voor de mens om weer in harmonie te komen met de natuur. Om die harmonie te waarborgen is het wel van belang om je aan een aantal regels te houden! De belangrijkste: laat geen afval achter en verstoor de natuur niet. Verder is wildkamperen niet toegestaan in Nederland (ook paalkamperen mag niet meer). Wel zijn er genoeg kampeerterreinen waar je met je tent, caravan of camper meer dan welkom bent.

Overnachting

Ben jij er al helemaal klaar voor om even lekker tot rust te komen, maar heb je geen camper of caravan? Geen probleem! Huur makkelijk de perfecte camper of caravan voor jou bij het deelplatform Camptoo