Kamperen bij de Hoge Kempen

Kamperen bij de Hoge Kempen

2 min read

Actieve kampeerders genieten net over de grens van een veelzijdige vakantie! Ga kamperen in de Hoge Kempen en maak kennis met de bijzondere natuur, gezellige steden en heerlijke bourgondische levensstijl die onze zuiderburen kenmerkt.

Inhoudsopgave

Natuur in de Hoge Kempen

Kamperen in de Hoge Kempen doe je tussen de stille dennenbossen, paarse heidevelden, spiegelende natuurplassen en kilometers lange stuifzanden. Met meer dan 12.000 hectare aan beschermd gebied in Belgisch-Limburg hoef je niet ver te rijden voor een heerlijke vakantie midden in de natuur. Wandelaars beleven plezier aan ruim 220 kilometer aan wandelroutes die je naar de mooiste plekjes in en rond het nationale park Hoge Kempen brengen, zoals het panoramapunt op de Mechelse Heide, waar op 104 meter boven de zeespiegel een geweldig uitzicht over de omgeving wacht. Fietsers maken gebruik van het knooppuntensysteem om het natuurgebied te verkennen. Veel trajecten zijn autovrij en af en toe word je uitgedaagd met een korte klim.

📧 Nieuwsbrief – mis onze tips en aanbiedingen niet!
Ik geef de ANWB toestemming mij per email te benaderen met de nieuwsbrief ANWB Vakantie met daarin alles voor een zorgeloze vakantie: inspiratie, praktische info en de leukste reisaanbiedingen.

Hoge Kempen met de kinderen

De Hoge Kempen hebben ook gezinnen veel te bieden. Je beleeft hier een onbezorgde familievakantie met volop mogelijkheden voor leuke en leerzame uitstapjes. Het nationale park heeft diverse toegangspoorten met hun eigen thema, zoals Kattevennen met zijn Macrocosmos. Hier leren jong en oud meer over de ruimte en het ontstaan van de aarde tijdens een bezoek aan de Cosmodrome of een wandeling langs het Stenen- of Planetenpad. In het openluchtmuseum van Bokrijk ga je terug in de tijd met een inkijkje in het leven van het dorp vlak voor de oorlog. Naast oude ambachten en workshops is hier ook de grootste buitenspeeltuin van België.

Cultuur in de Hoge Kempen

Kamperen in de Hoge Kempen laat genoeg ruimte voor culturele uitstapjes. Rondom het natuurgebied liggen fraaie steden, zoals Tongeren, Hasselt, Genk en Maasmechelen. In Hasselt valt de 11e-eeuwse kathedraal op en breng je een bezoek aan het jenever- of modemuseum, of de grootste Japanse tuin van Europa. In Maasmechelen worden shopaholics op hun wenken bediend, want hier bevindt zich Maasmechelen Village; een outletwinkelcomplex van bijna 20.000 vierkante meter met tal van beroemde modemerken.

Campings in de Hoge Kempen bij ANWB

ANWB heeft een mooi aanbod van campings in en rond nationaal park Hoge Kempen. Campings met een fraaie ligging die variëren van middelgroot tot zeer groot. Er is voor elk wat wils: van rustig gelegen kampeerterreinen die ideaal zijn voor camperaars, tot campings met veel animatie en zwemmogelijkheden voor het hele gezin.

Laatste aanpassing: 14/05/2024