Kamperen langs de Zeeuwse kust

Liefhebbers van een onbezorgde strandvakantie in eigen land gaan kamperen langs de Zeeuwse kust. Niet voor niets is dit de meest zonnige plek van Nederland. Jong en oud genieten hier van de brede stranden, gezellige badplaatsen en historische steden.

Zeeuws kustparadijs voor natuurliefhebbers en watersporters

Zwemmen, vissen, surfen, duiken en varen. Kamperen langs de Zeeuwse kust biedt watersporters volop mogelijkheden voor een actieve vakantie. ANWB heeft campings aan de Ooster- en Westerschelde, het Veerse Meer en Grevelingenmeer, waar je naar hartenlust het water in of op kan. Ook qua natuurschoon heeft de Zeeuwse kust kampeerders veel te bieden. Vogelaars ontdekken het unieke natuurgebied het Zwin, op de grens van Nederland en België. Hier spot je mogelijk ooievaars, lepelaars en purperreigers. Natuurgebied Oranjezon vlak bij Domburg is een echt wandelparadijs door het afwisselende landschap van duinen en bossen.

Cultuurvakantie in Zeeland

Kamperen langs de Zeeuwse kust is ook een fijne manier om kennis te maken met de mooiste steden in Zeeland. In Middelburg bewonder je pakhuizen uit de VOC-tijd en beklim je de Lange Jan voor een panoramisch uitzicht over de stad. Ook het Zeeuws Museum is een aanrader. Vlissingen heeft de langste zeeboulevard van Nederland en is rijk aan monumenten. Populaire badplaatsen als Bruinisse, Kamperland, Arnemuiden, Renesse en Domburg hebben een bruisend uitgaansleven en een ruime keus aan visrestaurants waar je smult van de vangst van de dag.

Kamperen in Zeeland met de kinderen

Voor de kinderen is de Zeeuwse kust een heerlijke plek om te spelen op het strand, te zwemmen en watersporten. Daarnaast zijn er tal van leuke en leerzame dagattracties. Een kampeervakantie in Zeeland is niet compleet zonder een bezoek aan de Deltawerken. In het bijbehorende Deltapark Neeltje Jans maak je een rondvaart over de Oosterschelde en koelen de kinderen af in het waterpark. In piratenpark Het Arsenaal beleeft het hele gezin veel plezier. In Reptielenzoo Iguana maken jong en oud kennis met ruim vijfhonderd reptielen, amfibieën en insecten uit de hele wereld.

Kamperen aan de Zeeuwse kust bij ANWB

Groot of klein: kamperen langs de Zeeuwse kust doe je bij ANWB op een camping die past bij jouw wensen. Zoek je het liefst de rust en stilte op of wil je juist een camping met veel voorzieningen en vermaak voor de kinderen? Gebruik de zoekfunctie op de website om jouw ideale camping aan de Zeeuwse kust te vinden.