Werken op de camping

Voor de ene campinggast is vakantie echt vakantie, dus lekker niks doen. De ander steekt graag de handen uit de mouwen en vindt het fijn om te werken op de camping. Dat meeklussen heeft zo zijn voordelen en geeft een extra dimensie aan een onbezorgd verblijf!

Waar wel en niet meehelpen op de camping?

Werken op de camping is niet overal mogelijk of noodzakelijk. Grote campings hebben voldoende (betaald) personeel die het terrein en sanitair onderhouden, de receptie beheren en het restaurant en de campingwinkel draaiende houden. Kies je voor een kleine camping, dan zal het aanbod om mee te helpen sneller worden aangenomen. Hier is weinig personeel en de beheerder doet daarom veel zelf. Dan is het fijn om handige campinggasten te hebben die graag meedraaien.

Welke klusjes doe je op de camping?

Een van de meest simpele 'klusjes' als campinggast: het terrein netjes houden. Dat begint met je eigen kampeerplek. Laat geen zwerfafval achter en gooi vuilniszakken weg in de daarvoor bestemde containers. Ook het sanitair kun je na gebruik schoon achterlaten. Verder is werken op de camping afhankelijk van de to do-lijst van de beheerder. Dat kan variëren van onderhoudswerk en reparaties tot grasmaaien, een tuin wieden of het zwembad schoonhouden. Campingeigenaars zonder personeel zoeken soms iemand die zo nu en dan de receptie even overneemt. Voor jou als campinggast is belangrijk dat je duidelijk aangeeft wat je wel en niet wilt doen. Werken op vakantie is niet hetzelfde als een werkvakantie!

Beloning voor meehelpen op de camping

Werken op de camping is vrijwillig dus een beloning is geen vanzelfsprekendheid. Er zijn campingbeheerders die helpende gasten belonen met een lagere rekening voor het verblijf. Soms sta je zelfs een paar dagen gratis. Zeker als je een krap budget hebt, kun je het campingverblijf betaalbaar maken door mee te klussen. Verder biedt meehelpen op de camping je vooral de mogelijkheid om een band op te bouwen met de beheerder. Dat is voor de eigenaar ook fijn, want zo is de kans dat gasten terugkeren een stuk groter!

Op welke campings kun je werken?

ANWB heeft geen specifieke lijst van campings waar je kunt werken. Meestal zijn er meer mogelijkheden op kleine campings en natuurkampeerterreinen, omdat je hier sneller contact legt met de beheerder. In het uitgebreide aanbod op de camping kun je met behulp van de zoekfilter specifiek op dit soort campings zoeken.

Bekijk alle kleine campings op ANWB Camping!

Alle kleine campings