Camping Comomeer

2 personen
52 campings gevonden

Een onvergetelijke kampeervakantie op een camping aan het Comomeer

Adembenemende bergtoppen, luxueuze villa's, statige cipressen en een spectaculair uitzicht op een van de mooiste meren van Italië. Tijdens een verblijf op een van de campings aan het Comomeer geniet je van een onvergetelijke vakantie. Hoewel het Comomeer niet zo groot is als het Gardameer of het Lago Maggiore, is het meer zeker niet minder geliefd. Het meest mondaine gedeelte van het meer is aan de westkant, van Como tot Bellagio. Al sinds de tijd van de Romeinen trekt dit gedeelte als een magneet de jetset aan. Reis langs de talrijke luxe hotels en villa's en spot de vele beroemdheden die graag naar deze schitterende omgeving komen. En niet zonder reden: het fonkelende wateroppervlak van het meer met de reusachtige bergen levert een betoverend schouwspel op.

Zeilen op het Italiaanse Comomeer

Wie op zoek is naar een actieve vakantie, vermaakt zich uitstekend op de campings aan het Comomeer. Bij het pittoreske plaatsje Dervio, aan de westkust van het meer, maak je de schitterendste wandeltochten. De omliggende dorpjes en de ongerepte natuur zorgen voor een fraai tafereel. Voor actie op het water huur je een zeilboot en maak je een tocht over het heldere meer. Met de wind door je haren en de zon op je gezicht ben je volledig in het moment en kom je tot rust.

Romantische avonden aan het Comomeer

Je camping aan het Comomeer vormt de ideale omgeving voor romantiek. De mistnevels boven het meer toveren de omgeving in het najaar en de winter om in een sprookje. Vanaf het Comomeer heb je daarnaast ook een prachtig uitzicht op de alpentoppen. Midden in het Comomeer ligt het eilandje Isola Comacina. Vooral het eerste weekend na 24 juni is het hier behoorlijk druk. Ieder jaar wordt hier namelijk het Festa di San Giovanni gevierd. Op dit festival tref je romantisch verlichte bootjes en vuurwerk. Een must als je in de buurt bent!

Pittoreske dorpjes in de omgeving

Rond het fraaie Comomeer liggen diverse pittoreske dorpjes die een bezoek waard zijn. Reis bijvoorbeeld af naar Dervio, Tremezzo en Moltrasio. Deze dorpen zijn stuk voor stuk een plaatje met een keur van imposante bezienswaardigheden. Bewonder daarnaast de eeuwenoude villa's in Mortrasio en het indrukwekkende kasteel van Dervio. Je komt gedurende je vakantie aan het Comomeer ogen tekort.