Camping Puglia

2 personen
32 campings gevonden

Camping in Puglia, de kuststreek zonder massatoerisme

In het zuiden van Italië, in de hak van de Italiaanse laars, ligt het schitterende Puglia (Apulië). Deze regio is nog relatief onontdekt door het massatoerisme, waardoor je hier het ware Italië tegenkomt. De campings in Puglia liggen verspreid over de streek. Of je nu in het noorden bij Gargano verblijft of liever naar het zuidelijkste puntje van de laars in Santa Maria di Leuca trekt, er is altijd een camping in de buurt. Vanaf de campings geniet je van de imposante kustlijn en de diverse badplaatsen in de omgeving, zoals Viest en Gallipoli.

Ontspannen op de stranden van Puglia

Dankzij het zonnige klimaat, de fraaie zandstranden en de helderblauwe zee zijn de campings in Puglia ideaal voor een ontspannen strandvakantie. Aan de westkust van de regio ligt de Ionische Zee, terwijl je aan de oostkust van het schiereiland van de Adriatische Zee geniet. De uitgestrekte kuststreek is enorm gevarieerd. Aan de Adriatische Zee in het oosten vind je vooral sfeervolle baaitjes. Bij Ostuni vind je kleine zandstranden met fraaie rotspartijen, en aan de westelijke Ionische kust zijn de zandstranden langgerekter. Doordat de streek nog niet is aangetast door het massatoerisme, geniet je hier van relatieve rust.

Ontdek de bijzondere trulli

Voor de meeste Italianen staat Puglia synoniem aan de trulli. Bezoek daarom vanaf de campings in de streek Puglia deze unieke witgekalkte huisjes met een bijzonder rond dak, die zelfs opgenomen zijn in de Werelderfgoedlijst van Unesco. Veruit de meeste trulli vind je bij de stad Alberobello, in de provincie Bari: je bewondert hier maar liefst 1500 trulli, en er staat zelfs een heuse trullikerk in Alberobello. Het is ook mogelijk om in een authentieke trullo te overnachten.