Campings in Italië waar honden zijn toegestaan

730 campings, vul je reisgegevens in om het aanbod te zien

Calendar
Aankomst

-

Vertrek

-

Guests

Campings in Italië waar honden zijn toegestaan

Dit is waarom je met honden moet kamperen in Italië:

  • Veel hondvriendelijke campings met ruime plaatsen
  • Op veel plaatsen is er een hondendouche en hondentoiletten
  • Leuke aanbiedingen zoals hondenparcours en hondenoppas
  • Boottochten zijn vaak ook mogelijk met een hond
Er is geen betere manier om met uw hond op vakantie te gaan dan kamperen. Anders dan in een hotel heeft de viervoeter op de camping direct toegang tot de buitenlucht en kan hij ideaal ravotten met andere honden. Italië biedt veel campings waar honden expliciet zijn toegestaan. En dat is niet alles: er zijn ook leuke extra's zodat ook de viervoeters veel plezier kunnen beleven.

Geselecteerde Campings

Camping Due Laghi
Favorieten
Camping Due Laghi

Italië / Trentino-Alto Adige

ANWB Camping LogoInspectie

3.3(9Recensies)

Alle 730 campings bekijken

Campings in Italië waar honden zijn toegestaan

Direct boekbaar
Camping San Marco
Favorieten
Camping San Marco

Italië / Veneto / Cavallino-Treporti

ANWB Camping LogoInspectie

4.5Uitstekend(16Recensies)

Dichtbij het strandZwembadHonden toegestaan

Standplaatsen (114)

Huuraccommodaties (48)

Direct boekbaar
Camping Catinaccio Rosengarten
Favorieten
CKE discount
Alle 730 Campings
Alle 730 Campings

Feiten over de camping

Aantal campings730
Beoordelingen van campings13.928
Ø beoordelingen3.8

Populaire campings

1
Villaggio Turistico Internazionale
Een parel van een camping voor wie vakantie wil vieren aan de Adriatische kust in het noorden van Italië, vlakbij Venetië. De camping ligt direct aan het strand en de staanplaatsen zijn tot 100m² groo… Camping profielpagina

Oostenrijk met hond

Bekijk alle campings

Kleine en charmante campings

Bekijk alle campings

Kampeervakantie in een stacaravan

Populaire voorzieningen

WiFi

Internet

Grocery

Supermarkt

Restaurant

Restaurant

Bakery

Broodservice of bakkerij

Wellness

Wellness

Bathing Possibility

Mogelijkheid tot baden

Sanitary Facilities

Sanitaire voorzieningen zeer goed

Washing Machine

Wasmachine

Playground

Speeltuin

Best beoordeelde campings

About Us

Het ANWB-team

Camping San Marco
Camping San Marco

Dichte dennenbossen nodigen uit tot wandelen, op het strand worden stokken gegooid en er zijn hondendouches op de camping om het vuil van je poten buiten de camper te houden. In Italië kunnen hondenbezitters zich verheugen op een ontspannen vakantie, want veel campingexploitanten zijn op de hond gesteld. Met liefde en creativiteit hebben zij hun campings hondvriendelijk ingericht. Naast cursussen om stoom af te blazen, zijn er hondentoiletten, hondenzitplaatsen en zelfs EHBO voor gewonde pootjes.

Vakantie met je huisdier op een camping met hond in Italië

Vakantie vier je natuurlijk met het hele gezin, dus ook met je trouwe viervoeter. Reis naar een camping in Italië met je hond en breng volop tijd met hem door. Ravot samen op het grasveld, ga lekker wandelen en laat hem heerlijk zwemmen in het water.

Vakantie voor het hele gezin

Ga op vakantie naar een camping in Italië met je hond, als hij de lange autorit aankan. Je vindt genoeg campings in Italië waar honden welkom zijn. Ze bieden een uitlaatplek en beschikken over een veldje waar hij vrij rond kan rennen en spelen met andere honden.

Echt vakantie voor de hond

Een echte hondencamping gaat een stapje verder. Hier worden niet alleen de baasjes verzorgd met uitgebreide animatie en een groot zwemparadijs, maar ook de honden komen hier aan hun trekken. Op een hondencamping vind je hondendouches, diverse drinkpunten, een hondenstrand en zelfs een trainer. Op sommige campings is zelfs een dierenarts aanwezig.

Er samen op uit

De meeste hondencampings in Italië liggen op een mooie plek in de natuur. Ga samen wandelen in de Dolomieten, neem een verfrissende duik in zee aan de Adriatische kust of kampeer aan de oever van het Gardameer. Vier vakantie in Umbrië met zijn mooie natuur en authentieke dorpjes of bezoek grote steden zoals Rome, Milaan en Florence.

Bestemmingen

De populairste regio's voor kamperen met honden liggen in Noord-Italië, waar bossen, bergen en meren u in de frisse lucht lokken. Zuid-Tirol en Trentino zijn ideaal voor kamperen met honden in Italië. De reis vanuit Duitsland is snel en ongecompliceerd. De regio's zitten vol wandelroutes en wandelpaden. Maar er zijn ook veel hondvriendelijke campings in Italië aan de stranden van Veneto, in Toscane en in het zuiden. Omgeven door dichte loofbossen is de Continental Camping Village aan het Lago Maggiore populair bij veel hondenbezitters. Schaduwrijke bomen en korte afstanden tot de zwembaai en een eigen zwembad zijn de pluspunten van deze ADAC-supercamping.

Een bijzonder mooi voorbeeld van een hondvriendelijke camping in Italië is Union Lido Vacanze. De camping bij Venetië ligt aan de kust van Cavallino Treporti, heel dicht bij het beroemde vakantieoord Jesolo. Hondenbezitters zullen blij zijn met hondenoppas en de hondenambulance ter plaatse. Andere bijzonderheden van de 5-sterrencamping zijn de kleine hondenzwembaden en de aangeboden trainingen. Dennenbomen, populieren, olijfbomen en oleanderhagen op Camping Ville degli Ulivi in Toscane zorgen voor schaduw en verrukken de hondenharten. Hondendouches zijn beschikbaar voor alle viervoeters die extra verkoeling nodig hebben. Bovendien is het niet ver naar het 3 km lange en tot 50 m brede zandstrand en naar de dichte bossen. Voor meesters en meesteressen is er zwemplezier, wellness-aanbiedingen en fitnessapparatuur. Kinderen kunnen zich verheugen op animatie en evenementen.

Top tips

  • In bijna elke kleine stad in Italië zijn er wekelijkse markten. De geuren hier zijn verleidelijk, en niet alleen voor hondenneuzen. Je kunt er salami, kaas, regionale groenten en fruit en de beste olijfolie kopen. Een bezoek aan een boerenmarkt is een essentieel onderdeel van een vakantie in Italië. In de buitenwijken verleiden kleine bistro's en ijssalons met espresso's en waterbakken u tot een adempauze. Dit zijn ideale plekken om de kleurrijke marktdrukte op een ontspannen manier te observeren. Bovendien kunnen camper- en caravanbestuurders hier verse levensmiddelen inslaan voor de volgende picknick.
  • Golfers kunnen zich in de regio Friuli Venezia Giulia verheugen op verschillende 18-holes banen, die honden en hun baasjes uitnodigen tot een mediterrane golfervaring met een indrukwekkend panorama.

Uitstapjes en activiteiten

Thuis of op vakantie - veel honden houden niet van stedentrips. Rome, Florence en Milaan zijn beter te bezoeken zonder dierenvriend. Bovendien zijn kerken en musea in Italië taboe voor honden. Op campings met hondenoppas zijn honden in goede handen tijdens dagtochten naar de historische metropolen. Veel aantrekkelijker voor honden en actieve kampeerders zijn excursies en activiteiten in de onbeschrijflijk mooie natuurlandschappen van Italië.

Over bergen, heuvels en door bossen

Italië is een paradijs voor wandelaars. Terwijl in het noorden de alpiene flair overheerst, betovert de mediterrane vegetatie in Midden- en Zuid-Italië honden en hun baasjes. Vooral in het voor- en najaar trekken wandel- en trekpaden hondenbezitters, mountainbikers en bergbeklimmers naar het Zuid-Europese land. Er zijn prachtige routes en paden langs de veelal wilde en romantische 7.500 km lange kustlijn. De Grande Traversata delle Alpi is de bekendste route. De 70-daagse wandeling loopt van Monte Rosa naar de Middellandse Zee en kan in delen worden afgelegd.

Waterpret voor hond en baas

Een van de populairste hondenstranden is de Baubeach van Maccarese bij Rome. Ook meren, rivieren en vijvers bieden verkoeling voor honden. Sommige hondvriendelijke campings in Italië bieden kajak- en kanotochten aan. Afhankelijk van het type boot vinden Bello & Co. plaats in de boeg van de boot. Boottochten voor de kust zijn ook mogelijk met honden. In Venetië zijn honden toegestaan op de vaporetto of in de gondel, maar alleen met een muilkorf.

Op het spoor van de wijn in Toscane

Zonder twijfel is Toscane, met zijn wijnhuizen en beroemde steden als Siena, Lucca, Florence en Pisa, de bestemming van veel camperreizigers. De Chiantigiana van Florence naar Siena is een van de meest romantische autoroutes van Italië. De route voert door de glooiende Toscaanse heuvels en langs de wijnhuizen van de Chianti. Vooral honden voelen zich thuis tussen de wijn- en olijfgaarden.

De mooiste evenementen met een hond in Italië

Muziek en dans bepalen veel festivals in Italië. Niet alle evenementen zijn geschikt voor vakantiegangers met honden. Bij de paardenraces in Siena, bij het carnaval in Venetië of bij rockfestivals kunnen gevoelige viervoeters beter op de camping blijven.

Februari - maart

  • Carnaval: Venetië viert feest met spectaculaire maskerades.

Maart - april

  • Pasen: Lichtprocessies voor de opstanding in Abruzzo en Piemonte.

Juni

  • Corpus Christi: processies door de dorpen Bolsena, Spello en Campobasso.
  • Carpisa Neapolis Festival: het grootste rock-popfestival van Zuid-Italië.

Juli - augustus

  • Festival dei Due Mondi: cultureel festival met kleurrijk voorprogramma
  • Palio di Siena: paardenraces op de piazza van Siena