Camping Lazise

16 campings, vul je reisgegevens in om het aanbod te zien

Calendar
Aankomst

-

Vertrek

-

Guests

Camping Lazise

Daarom moet je in Lazise kamperen:

  • Vakantie direct aan het Gardameer
  • Zandstrand voor zomers zwemplezier
  • Bezienswaardige oude stad met middeleeuwse flair
  • Excursiemogelijkheden zoals boottochten over het meer
Een vakantie direct aan het grootste meer van Noord-Italië wacht op kampeerliefhebbers in Lazise aan de zuidoostelijke oever van het Gardameer. De aan het meer gelegen gemeente biedt een gevarieerde mix van ontspannende uren aan het meer en een levendige oude stad met middeleeuwse charme die zeker een bezoek waard is. Lazise heeft een gouden zandstrand, een bijzonder kenmerk van het Gardameer met zijn overwegend kiezelstranden. De stad is ook een uitstekend uitgangspunt voor excursies over het meer.

Geselecteerde Campings

Camping Village Du Parc
Favorieten
Camping Village Du Parc

Italië / Veneto / Lazise

ANWB Camping LogoInspectie

4.3Fantastisch(62Recensies)

Alle 16 campings bekijken
  • Populaire regio's
  • Populaire plaatsen
  • Inspiratie

Camping Lazise

Direct boekbaar
Villaggio Camping Delle Rose
Favorieten
Villaggio Camping Delle Rose

Italië / Emilia-Romagna

ANWB Camping LogoInspectie

4.0Zeer goed(3Recensies)

ZwembadHonden toegestaanKindvriendelijk

Standplaatsen (100)

Huuraccommodaties (111)

Direct boekbaar
Camping Village Du Parc
Favorieten
Direct boekbaar
Camping Le Palme
Favorieten
CKE discount
Alle 16 Campings
Alle 16 Campings

Feiten over de camping

Aantal campings16
Beoordelingen van campings754
Ø beoordelingen4.0

Populaire campings

1
Camping Village Du Parc
Camping du Parc ligt aan het strand van het Gardameer. Het parkachtige terrein is begroeid met loofbomen en exotische planten. Er is een buitenzwembad en een kleuterbad met waterglijbaan. Deze kindvri… Camping profielpagina

Glamping in Italië

Bekijk alle campings

Kampeervakantie in een stacaravan

Populaire voorzieningen

WiFi

Internet

Grocery

Supermarkt

Restaurant

Restaurant

Bakery

Broodservice of bakkerij

Wellness

Wellness

Bathing Possibility

Mogelijkheid tot baden

Sanitary Facilities

Sanitaire voorzieningen zeer goed

Washing Machine

Wasmachine

Playground

Speeltuin

Best beoordeelde campings

About Us

Het ANWB-team

Villaggio Camping Delle Rose
Villaggio Camping Delle Rose

Kamperen in Lazise biedt natuurbewuste reizigers de beste omstandigheden om te genieten van de prachtige landschappen van Noord-Italië. Het pittoreske stadje aan de zuidoostelijke oever van het Gardameer is de perfecte plek voor een ontspannen gezinsvakantie op een camping. Bij Pincamp vindt u de beste campings in Lazise.

Camping Lazise

Vanaf een van de vele campings in en om Lazise verken je eenvoudig het prachtige en populaire https://www.anwbcamping.nl/italie/gardameer. Het dorp ligt aan de zuidoostelijke oever van dit meer. Dat biedt dus ongekende mogelijkheden voor een vakantie vol watersporten, zwemmen en varen. Er zijn echter nog veel meer redenen om de omgeving van Lazise te verkennen. De plaats zelf is prachtig, en loopt over van de historie. Tot slot is de omgeving heel veelzijdig. Natuur, pretparken en cultuur: dit stukje https://www.anwbcamping.nl/italie/ heeft het allemaal.

Aan het Gardameer

Het Gardameer is al jarenlang een van de favoriete bestemmingen van vakantiegangers. Gelukkig is het meer zo groot, dat de rust en charme bewaard is gebleven. Het heeft een eigen klimaat, dat milder is dan dat van de rest van https://www.anwbcamping.nl/italie/noord-italie. Dat betekent dat je op de camping in Lazise bijna het hele jaar door heerlijk vakantie kan vieren.

Eén van de vele campings in Lazise is ook de perfecte uitvalsbasis voor water- en buitensporten. Ga bijvoorbeeld zwemmen, zeilen of surfen op het meer. Of fiets, rijd of wandel eromheen, door de prachtige berglandschappen.

Tot slot is het Gardameer omringd door nog veel meer mooie plaatsen. Middeleeuwse vestingsteden, bebouwde eilanden en rustieke vissersdorpjes zijn er allemaal te vinden.

De stad Lazise

De naam ‘Lazise’ komt van het Latijnse ‘laceses’, oftewel ‘stad aan het meer’. Het heeft echter nog veel meer te bieden. Het is omringd door Middeleeuwse muren, met zes opvallende torens. Ook in het prachtige centrum is het verleden overal voelbaar. Het is de perfecte plaats om door smalle steegjes te dwalen en je ogen uit te kijken.

Omdat het Gardameer vroeger een populaire bestemming voor de adel was, staat Lazise bovendien vol met historische villa’s. Deze hebben allemaal iets unieks, zoals antieke torens, een eigen park of een Middeleeuwse oorsprong.

In Lazise is bijna altijd wel wat te doen, met markten, concerten en festiviteiten. Als je kiest voor een vakantie op een camping in Lazise, hoef je je dus nooit te vervelen.

Campings Lazise: twee geweldige pretparken in de nabije omgeving

Wil je er een dagje uit met de kinderen? Dan zit je goed in de omgeving van Lazise. Hier bevinden zich namelijk twee pretparken: Gardaland en Canevaworld. Het eerste is het grootste en meest bekende pretpark van Italië. Het komt dus goed uit dat je hier vanaf de camping in Lazise zo bent. Houd je het liever wat koeler? Dan kan je ook nog naar Canevaworld, een uitgebreid waterpark waar de kinderen zich helemaal uit kunnen leven.

Campings in Lazise van ANWB

ANWB biedt een aantal mooie campings aan in de omgeving van Lazise. Kijk bijvoorbeeld eens naar https://www.anwbcamping.nl/italie/veneto/camping-bella-italia. Het is een grote camping, gelegen aan het meer. De standplaatsen liggen lekker dicht bij het water, en er zijn voorzieningen voor watersporters. Natuurlijk zijn er ook minder grote campings, zoals https://www.anwbcamping.nl/italie/veneto/camping-le-palme. ANWBCampings.nl heeft in Lazise en in heel Europa campings voor iedereen.

Lazise: de topattracties bij een bezoek aan het stadje

Het stadje Lazise heeft verschillende bezienswaardigheden en is zeker een bezoek waard. De stadsmuur bekroond met zwaluwstaart kantelen is niet alleen een prachtig fotomotief - het is ook heel charmant om door de smalle, kronkelende steegjes en over de pleintjes van de autovrije oude stad te wandelen.

Natuurlijk kunt u ook gewoon luisteren naar de golven die tegen de kust van de mooie haven slaan en bij een glas wijn of een cappuccino genieten van de Italiaanse levenshouding. Het goed bewaarde middeleeuwse stadsbeeld getuigt van een bewogen verleden en het belang dat Lazise ooit had. Het stadje was tijdens de Venetiaanse periode het belangrijkste handelscentrum in de regio.

Een van de beste bezienswaardigheden bevindt zich direct in de oude stad: de "Dogana Veneta". Het oude douanestation aan de haven werd in de 16e eeuw door de Venetianen gebouwd als arsenaal om de Serenissima aan het Gardameer te verdedigen tegen Milaan. Tegenwoordig dient het imposante gebouw met zijn open loggia als stijlvol decor voor tentoonstellingen en culturele evenementen. Ook bezienswaardig is de Romaanse kerk van San Nicolò met prachtige fresco's uit de 14e eeuw. Helaas niet toegankelijk, maar wel mooi om te zien, is het Scaliger kasteel gelegen in een park.

Activiteiten in Lazise

De omgeving van Lazise biedt vele mogelijkheden voor een bewogen kampeervakantie. Actieve vakantiegangers vinden hier het perfecte gebied voor watersporten, fietstochten en wandelingen. Een hoogtepunt voor gezinnen zijn de bekende pretparken, die tot de beste van Italië behoren.

Pretparken in Lazise: plezier voor kampeerders met het gezin

Kampeerders met gezinnen en kinderen komen vooral graag naar Lazise vanwege de nabijheid van de vele pretparken. Het bekendste en meest uitgebreide daarvan is "Gardaland". Dit is het grootste pretpark van Italië, dat gemodelleerd is naar Disneyland. Gardaland is geopend van maart tot september en is leuk voor het hele gezin en vrienden van fantasiewerelden en achtbanen.

Behalve Gardaland zijn er verschillende andere alternatieven tussen Lazise en Peschiera. Zeer populair bij kampeerders is het avonturenzwembad "Canevaworld", dat een eigen waterpark heeft, het "Aquaparadise". Hier kunt u zich uitleven op glijbanen, duiktorens en in tientallen zwembaden. Ook een bezoek waard zijn de "Movieland Film Studios", het natuurpark "Parco Natura Viva" en de thermale baden "Villa di Cedri".

Watersporten aan het Gardameer

Op veel campings in Lazise kunt u surfplanken, waterfietsen of kano's huren. Het Gardameer is in feite het ideale startpunt om te genieten van watersporten in al hun facetten. De regelmatige wind van het Gardameer is hier iets minder uitgesproken dan in het noorden. Toch bieden ze een goede basis voor zeilers, surfers, kiters en sinds kort ook voor foilsurfen. Als er een windstilte is, is dat ook geen probleem: dan kun je het brede bassin van het zuidelijke Gardameer verkennen door stand-up paddling. Het spiegelgladde meer biedt ook ideale omstandigheden voor waterskiën en wakeboarden.

Wandelen en fietsen

Vakantiegangers hoeven niet per se de roep van het water te beantwoorden om actief te worden. Direct aan de oever van het Lago di Garda loopt het Lungolago, een tien kilometer lange promenade langs het meer die van Lazise via Bardolino naar Garda loopt - perfect voor lange wandelingen, nordic walking, fietsen en skaten. Iets ten noorden van Lazise ligt het populairste wandelgebied aan het Gardameer met de 2000 meter hoge Monte Baldo. Het is erg populair om met de kabelbaan van Malcesine naar de top te gaan en dan rustig naar beneden te wandelen.

Beklimming

De steile rotswanden van de omringende bergen maken van het Gardameer een geliefde plek voor klimmers. Vooral in het noordelijke deel zijn er verschillende via ferrata's en beveiligde routes die zelfs beginners kunnen proberen. De populairste route is de beginnersvriendelijke Via Ferrata Fausto Susatti, die naar de top van Cima Capi leidt en een uniek uitzicht op het Gardameer biedt.

Culinair Lazise: gastronomische tochten in het land van wijn- en olijfgaarden

Liefhebbers van de Italiaanse keuken en heerlijke wijnen komen tijdens hun kampeervakantie in Lazise aan hun trekken. Het landschap in het vruchtbare zuiden van het Gardameer wordt gekenmerkt door olijfbomen, wijngaarden en wijnstokken, en de rode en rosé wijnen zijn beroemd tot ver buiten de regio. Bijzonder populaire wijnen zijn de lichte, volle Bardolino en de frisse Chiaretto die hier groeien.

Onze tip voor een echte gastronomische tocht: een tocht langs de "Strada del Vino Bardolino". De beroemde wijnweg begint in Lazise en voert terug via de dorpen Cavalcaselle, Castelnuovo, Pastrengo en Affi. Er zijn ongeveer 40 wijnhuizen met wijngaarden langs de wijnroute. De meeste kunnen worden bezocht en natuurlijk bieden de wijnboeren proeverijen en verkoop van hun producten aan.

Overigens kunt u de Strada del Vino niet alleen per auto, maar ook comfortabel per fiets verkennen. Terug in Lazise staat de wekelijkse markt al te wachten. Elke woensdag van 7 tot 14 uur zetten de handelaren hun kleurrijke marktkramen direct aan de haven en in de oude stad op. Een ontspannen wandeling over de markt is de moeite waard, vooral vanwege de culinaire lekkernijen voor de campingkeuken.

Beste tijd om te kamperen in Lazise

De beste tijd om naar Lazise te reizen voor zwem- en wateractiviteiten is van juni tot augustus. Dan regent het het minst en zijn de temperaturen gemiddeld 25° Celsius. Tijdens het hoogseizoen in juli en augustus wordt het echter vaak meer dan 30° Celsius. Bovendien zijn er dan aangename watertemperaturen van meer dan 20 graden.

De maanden mei en september zijn ook een goede reistijd, vooral voor actieve vakantiegangers. In deze periode zijn de campings in Lazise niet zo druk als in het hoogseizoen. De temperaturen zijn in de zomer echter nog steeds aangenaam warm. Oktober en november zijn al te koud om te zwemmen, maar goed geschikt om te wandelen. Vooral vanaf de hoger gelegen plaatsen kunnen vakantiegangers dankzij de heldere lucht genieten van prachtige uitzichten op het Gardameer.