Camping Gelderland

259 campings, vul je reisgegevens in om het aanbod te zien

Calendar
Aankomst

-

Vertrek

-

Guests

Camping Gelderland

Geselecteerde Campings

Capfun Camping IJsselstrand
Favorieten
Capfun Camping IJsselstrand

Nederland / Gelderland / Doesburg

ANWB Camping LogoInspectie

3.7Goed(25Recensies)

Alle 259 campings bekijken
  • Populaire regio's
  • Populaire plaatsen
  • Toeristische regio's
  • Inspiratie

Camping Gelderland

Direct boekbaar
Europarcs Bad Hoophuizen
Favorieten
Europarcs Bad Hoophuizen

Nederland / Gelderland

2.0(1Recensie)

Dichtbij het strandZwembadHonden toegestaan

Standplaatsen (65)

Huuraccommodaties (314)

Direct boekbaar
Recreatiepark De Boshoek
Favorieten
CKE discount
Alle 259 Campings
Alle 259 Campings

Feiten over de camping

Aantal campings259
Beoordelingen van campings372
Ø beoordelingen4.0

Populaire campings

1
Camping De Wildhoeve
De Veluwe verkennen vanaf Camping De Wildhoeve Op Camping De Wildhoeve kampeer je tussen de wilde dieren, aan de rand van Kroondomein Het Loo in de Veluwe. Op de camping trek je eropuit in de bossen … Camping profielpagina

Kleine en charmante campings

Bekijk alle campings

Kampeervakantie in een stacaravan

Populaire voorzieningen

WiFi

Internet

Grocery

Supermarkt

Restaurant

Restaurant

Bakery

Broodservice of bakkerij

Wellness

Wellness

Bathing Possibility

Mogelijkheid tot baden

Sanitary Facilities

Sanitaire voorzieningen zeer goed

Washing Machine

Wasmachine

Playground

Speeltuin

Best beoordeelde campings

About Us

Het ANWB-team

Europarcs Bad Hoophuizen
Europarcs Bad Hoophuizen

De provincie Gelderland ligt in het hart van Nederland. In het noorden boeit het gebied met een enorm bosgebied, de zogenaamde Veluwe, en het aangrenzende lange Veluwemeer. Dit leent zich uitstekend voor kamperen aan het meer. In het zuiden liggen de hoofdstad Arnhem en de vestingstad Nijmegen. De oostelijke regio Achterhoek - de uithoek - wordt gekenmerkt door een idyllisch landschap met kleine dorpjes en prachtige kastelen.

Camping Gelderland

Campings in Gelderland liggen in de groenste provincie van Nederland, met de https://www.anwbcamping.nl/nederland/veluwe Campings op de Veluwe als pronkstuk. Vanaf de vele campings in Gelderland kunt u al wandelend of fietsend er heerlijk op uit trekken over heidevelden, door langgerekte bossen en waterrijke gebieden. Vergeet ook de https://www.anwbcamping.nl/nederland/achterhoek Campings in de Achterhoek niet: hier vormen oude boerderijen, bossen, kastelen en statige landhuizen het zogenoemde coulissenlandschap. Veel campings in Gelderland weten zich vaak omringd door de ideale driehoek van natuur, rust en cultuurhistorische monumenten. Zo is https://www.anwbcamping.nl/nederland/betuwe Campings in de Betuwe rijk aan oude en goed geconserveerde steden, zoals Culemborg en Tiel. Campings in deze streek van Gelderland liggen veelal langs uitbundige bloesem, romantische landerijen, pittoreske dorpjes en schitterende rivieren.

Campings Gelderland: de Veluwe, rivieren en de oudste stad van Nederland

Ook de campings in Gelderland in het rivierengebied zijn gelegen in een prachtige omgeving. Dijken, uiterwaarden, boomgaarden en historische dorpjes geven de streek een landelijk karakter. De meeste campings in Gelderland liggen rondom de Veluwe, het grootste en mooiste natuurgebied van Nederland. Maar ook voor cultuursnuiven bent u in de grootste provincie van het land aan het juiste adres. Verken https://www.anwbcamping.nl/nederland/gelderland/nijmegen Campings bij Nijmegen, de oudste stad van Nederland, of stap in https://www.anwbcamping.nl/nederland/gelderland/arnhem Campings bij Arnhem op de bijzondere trolleybus. Campings in Gelderland hebben elke vakantieganger iets te bieden!

Bereikbaarheid

Vanuit München bereiken vakantiegangers Gelderland in ruim 700 km. De beste manier om er te komen is via Neurenberg, Wiesbaden en Keulen. Kampeerders nemen eerst de A9 in noordelijke richting en stappen bij Neurenberg over op de A3. Volg de A3 naar Wiesbaden en Keulen. Bij de Nederlandse grens gaat deze over in de A12. Eenmaal in Nederland komen reizigers op deze route meteen in Gelderland terecht. Van hieruit is het slechts 20 km naar Arnhem, 30 km naar het Nationale Park De Hoge Veluwe en 80 km naar het Veluwemeer.

Vakantiegangers die vanuit het noorden van Duitsland komen, bijvoorbeeld vanuit Berlijn, bereiken het Veluwemeer in ongeveer 600 km. Een van de kortste routes is de A2 naar het westen via Hannover, waar men bij Bad Oeynhausen overstapt op de A30. Vanuit Nederland houden kampeerders het bij de A1, gevolgd door de A50. Op beide routes is minstens één rijpauze aan te bevelen. Vanuit München is een wandeling langs de Main of de Rijn bij de stad Mainz halverwege de route een goed idee. Als u uit Berlijn of omgeving komt, kunt u bijvoorbeeld de benen strekken in het Wunstorfer Moor met het aangrenzende meer.

Bestemmingen

Rustzoekers worden aangetrokken door het Veluwse bosgebied en de poort naar Gelderland, terwijl cultuurliefhebbers hun vakantie doorbrengen in de buurt van Doesburg, Nijmegen of Arnhem. Bezoekers die willen kamperen in de nabijheid van kastelen komen naar Vorden of Winterswijk.

De poort naar Gelderland

De zogenaamde De Gelderse Poort is een natuurbeschermingsproject tussen Gelderland en het Duitse Kleef. Het weidse landschapsgebied tussen Emmerich aan de Rijn, Arnhem en Nijmegen herbergt een gevarieerde flora en fauna. Zandduinen worden hier afgewisseld met fruitweiden, heidevelden en brede akkers langs de Waal. De fauna is al even gevarieerd, met bevers, wilde paarden, runderen, ganzen en tal van bedreigde vogelsoorten.

Winterswijk

In het oosten van de Achterhoek ligt de gemeente Winterswijk, versierd met akkers, weilanden, hoogveen en bossen. In dit landschap zijn boerderijen, kloosters en kapellen verweven. Tijdens wandel- en fietstochten worden reizigers begeleid door het geklater van de vele watermolens langs de beken. Wie ontspanning en rust zoekt, is in Winterswijk aan het juiste adres.

Maar de gemeente heeft nog meer te bieden: In het centrum van het charmante middelgrote stadje nodigen cafés en restaurants uit tot vertoeven. Levendige winkelstraten met streekmarkten, chique boetieks en interessante boekhandels bieden voor elk wat wils. Vlakbij Winterswijk ligt het historische kasteel Ruurlo.

Activiteiten en uitstapjes

In Gelderland bezoeken gezinnen graag Burgers' Zoo in Arnhem of het attractiepark Koningin Juliana Toren in de gemeente Apeldoorn. Kunst- en cultuurliefhebbers mogen Het Nationale Park De Hoge Veluwe niet missen.

Een dierentuin met dieren uit de hele wereld

Burgers' Zoo in Arnhem maakt indruk met een safari waar gasten bijvoorbeeld jachtluipaarden en leeuwen kunnen observeren. Ook giraffen, zebra's en antilopen zwerven tijdens deze tocht door het savannelandschap. In de nagebouwde woestijn van Arizona en Mexico ontdekken vakantiegangers cactussen en agaven. Daarnaast kunnen zangvogels, rode vossen en dikhoornschapen worden bewonderd in Burgers' Desert. De dierentuin beschikt ook over een trein door het regenwoud en een waterval. In Burgers' Ocean wacht de bezoeker een enorm koraalrif met haaien, roggen en kleurrijke vissen.

Een natuurpark met kunst en cultuur

Het Nationale Park De Hoge Veluwe is niet alleen vanwege zijn natuur en wildlife een dagje uit waard. Het gebied herbergt het Kröller-Müller Museum, met de op één na grootste Van Gogh-collectie ter wereld. Het heeft ook werken van Claude Monet en Pablo Picasso in zijn repertoire en een beeldenpark verrijkt het museum. Ook het jachtslot Sint Hubertus, een van de meest prestigieuze gebouwen in Gelderland, is de moeite waard.

Gastronomie

Op een camping in Gelderland verheugen reizigers zich op de typisch Nederlandse keuken. Op de ontbijttafel staan worst, kaas en pindakaas. Maar in het hele land zijn ook zoete ochtendmaaltijden bijzonder populair. Zo zijn stroopwafels met koffie een echte favoriet van veel inwoners en vakantiegangers. In Gelderland wordt beboterd brood bij voorkeur gegeten met traditionele hagelslag - de zogenaamde Hagelslags. Heel extravagant zijn onder andere ook de anijshagelslagen.

Bij de lunch eten Nederlanders meestal alleen kleine dingen zoals brood of vers fruit. Het avondeten daarentegen is des te belangrijker. Stevige gerechten zoals zuurkool met dungesneden rundvlees of een stevige erwtensoep met rookworst belanden op het bord.

Beste tijd om te reizen

Vakantiegangers die in Gelderland kamperen, kunnen rekenen op warme zomers. In deze tijd van het jaar kent het gebied hogere temperaturen dan de Noordzeekust in het westen van Nederland. Juli en augustus zijn de warmste maanden met zo'n 23 graden Celsius. Ook mei, juni en september zijn met temperaturen van 17 tot 21 graden Celsius nog zeer aantrekkelijk voor kampeerders die hun vakantie doorbrengen aan bijvoorbeeld het Veluwemeer. De koudste maanden zijn december, januari en februari met gemiddeld 5 graden Celsius. Deze bijzonder zachte winter maakt Gelderland het hele jaar door aantrekkelijk voor reizigers. Het gematigde klimaat in voor- en najaar trekt vooral sportievelingen aan, zoals wandelaars en fietsers.