In het Groen campings in Limburg

  • Campings, Bed & Breakfasts en groepsaccommodaties door heel Europa
  • Altijd middenin ’t groen
  • Ideale bestemming voor een weekend weg, tussenstop of lange vakantie
  • Kwaliteit, kleinschalig, authentiek en gastvrij

In het Groen campings in Limburg

Wissen
2 personen
29 campings gevonden

Kleinschalig kamperen op een In het Groen camping in Limburg

Een In het Groen camping in Limburg is onderdeel van de Vereniging Kampeerboeren (Vekabo). De naam verklapt het eigenlijk al: tijdens deze vakantie kampeer je dichtbij voormalige of actieve boerderijen. Je viert vakantie in een natuurlijke omgeving, waardoor je de hectiek van het dagelijks leven even helemaal vergeet. Je wordt wakker met een schitterend uitzicht; verschillende hoogtepunten liggen op relatief korte afstand.

Maak kennis met het mooie Limburgse landschap

Het Limburgse landschap is erg gevarieerd en zal je aangenaam verrassen. Zo sta je vanuit een In het Groen camping in Limburg binnen korte tijd bij kalksteengroeves, stromende beken en prachtige heuvels. Bovendien geniet je van schitterende vergezichten. Verken de omgeving tijdens een leuke wandeltocht of pak de fiets en kies voor een van de vele fietsroutes. Goede restaurants en gezellige cafés liggen nooit ver van je kampeerterrein. Trakteer jezelf op een echt stukje Limburgse vlaai, zuurvlees of een lokaal biertje uit Gulpen.

Vakantie in eigen land op de In het Groen campings in Limburg

Op de In het Groen campings in Limburg lijkt het soms net alsof je vakantie viert in het buitenland. In de historische straten van Maastricht bijvoorbeeld waan je je af en toe in het bourgondische Frankrijk. Breng een bezoek aan de hoogste berg van Nederland, de Vaalserberg, en wandel door de leuke straten van Valkenburg aan de Geul. Er zijn verschillende watersportactiviteiten te ondernemen bij de Maasplassen; actievelingen halen hun hart op in SnowWorld in Landgraaf.

Cultuur snuiven in het zuiden van Limburg

Zuid-Limburg kent een rijke historie, die je ook duidelijk terugziet tijdens verschillende activiteiten. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de steenkolenmijn in Valkenburg en de prehistorische vuursteenmijn in Rijckholt. Theater in de buitenlucht beleef je in het openluchttheater in Valkenburg en de kids spelen prins en prinses tijdens een ridderlijke kastelentocht in Kasteel Hoensbroek. De Cave Show is een spannende lichtshow met muzikale animaties gebaseerd op grotschilderingen van zo’n 30.000 jaar oud. Indrukwekkende restanten van een badhuis uit de Romeinse tijd bekijk je in het Thermenmuseum in Heerlen.

In het Groen is onderdeel van de vereniging Vekabo. Vekabo staat voor Vereniging Kampeerboeren en heeft onlangs haar naam veranderd naar In het Groen.