Kleine campings in Limburg

  • Camping met <60 staanplaatsen
  • Geniet van rust en ruimte in de natuur
  • Speciaal door de ANWB geselecteerd

Kleine campings in Limburg

2 personen
61 campings gevonden

Een geweldige vakantie in eigen land op een kleine camping in Limburg

Wil je genieten van al het moois in eigen land, zonder in het massatoerisme te belanden? Dan is een vakantie op een kleine camping in Limburg exact wat je zoekt. Deze provincie heeft alles in huis om het verblijf van ieder type vakantieganger tot een succes te maken. Op deze themapagina vind je alle kleinschalig opgezette campings in Limburg.

De voordelen van kleine campings in Limburg

Kleine campings in Limburg hebben een beperkt aantal kampeerplaatsen. Hierdoor is het veel rustiger en overzichtelijker op het terrein. Er hangt vaak een gemoedelijke sfeer en alle basisvoorzieningen zijn aanwezig. Kleine campings liggen doorgaans midden in de natuur, perfect voor de rustzoeker.

Voor de levensgenieter

Limburg is een heerlijke provincie voor wie geniet van lekker eten en drinken. De provincie wordt op sommige gebieden zelfs vergeleken met Frankrijk. En dat is niet vanwege de hoge bergen of de tropische temperaturen, maar vooral door de wijngaarden die hier te vinden zijn. Pak de fiets en maak een mooie tocht door het Limburgse landschap. Stop bij een van de wijnhuizen voor een Limburgse wijn als herinnering aan een mooie vakantie.

Heuvelachtig Zuid-Limburg

Een kleine camping in Limburg ligt midden in de natuur. Hoe dat er dan uitziet, is afhankelijk van of je in het noorden of zuiden van Limburg verblijft. Er zit namelijk nogal wat verschil tussen. In het zuiden van Limburg krijg je meer het gevoel in het buitenland te zijn. Het landschap is hier al behoorlijk heuvelachtig; leuk als je van mountainbiken en wielrennen houdt! Wil je de fietstochten wat meer ontspannen houden, dan is het noorden van Limburg meer geschikt. Het landschap is hier een stuk vlakker.

Wonderschoon Valkenburg

In het zuiden van Limburg vind je een van de pareltjes van de provincie: Valkenburg. Het dorp heeft een bijna buitenlandse uitstraling en staat bekend om de grotten die je hier kunt bezoeken. Zit je in deze regio op een mini camping in Limburg, dan moet je zeker naar Valkenburg. Waag een gokje in het Holland Casino of ontspan in de baden van Thermae 2000. Ben je hier op vakantie met kinderen, vergeet dan vooral niet het Sprookjesbos te bezoeken, een van de oudste themaparken ter wereld.

Leuke dagjes uit

Er is in Limburg van alles te beleven, voor jong en oud. Ga zeker een dagje winkelen in Maastricht en bewonder ook de vele historische bezienswaardigheden, waaronder de basiliek van Sint Servaas op het Vrijthof. Ook het drielandenpunt in Vaals is erg leuk. Hier sta je op de plaats waar de grenzen van Nederland, Duitsland en België elkaar ontmoeten. GaiaZOO is een leuk idee voor een dagje uit met het hele gezin. Deze dierentuin ligt in Kerkrade en laat je dieren van over de hele wereld zien.