Vakantieparken in Noord-Holland

  • Grootste overzicht van vakantieparken
  • Verschillende soorten huuraccommodaties
  • Gegarandeerd een leuke vakantie!

Vakantieparken in Noord-Holland

Wissen
2 personen
4 campings gevonden
<
1
>

Een onvergetelijke vakantie op een vakantiepark in Noord-Holland

Uitwaaien langs de Noordzeekust, met de boot naar Texel of een bezoek aan de bruisende hoofdstad Amsterdam; op een vakantiepark in Noord-Holland beleef je een veelzijdige vakantie. De provincie Noord-Holland beschikt over talrijke bezienswaardigheden zoals de Zaanse Schans, Volendam of het Zuiderzeemuseum. Ook voor bijzondere natuur ben je in de Noord-Hollandse provincie op de juiste plek, zoals bij de Schoorlse Duinen.

Wandelen over de Amsterdamse grachten

Van het bezoeken van interessante musea tot struinen over de grachten tot winkelen in de drukke winkelstraten; de hoofdstad Amsterdam biedt tijdens je verblijf op een vakantiepark in Noord-Holland de meeste bezienswaardigheden per vierkante meter van heel Nederland. Bewonder op de Dam het Koninklijke Paleis of de Nieuwe Kerk met boeiende tentoonstellingen. Een zeer geliefd winkelgebied zijn de 9 Straatjes met kleine boetieks en originele winkels. In de Jordaan vind je meerdere gezellige cafés, restaurants en unieke delicatessewinkels.

Fietsen in de Schoorlse Duinen

Vlak bij Callantsoog breng je vanuit je vakantiepark in Noord-Holland een bezoek aan de hoogste duinen van Nederland: de Schoorlse Duinen. In dit bijzondere natuurgebied vind je maar liefst 60 kilometer aan paden voor eindeloze tochten. Terwijl je een route volgt in het woeste duingebied vol bloeiende heidevelden, dichte bossen en fraaie duinen spot je de mooiste trekvogels en zelfs de zandhagedis. Voor gezinnen met kinderen is de Klimduin een aanrader. Deze reusachtige duin van circa 51 meter bevindt zich direct aan het gezellige stadscentrum van Schoorl. Terwijl de volwassenen op het terras van een hapje en een drankje genieten, spelen de kinderen heerlijk in het zand.

Varen naar Texel

Zodra de trossen van de veerboot in Den Helder losgaan, ervaar je direct een bijzonder vakantiegevoel. Na een boottocht van slechts 20 minuten bevind je je op het grootste Waddeneiland van Nederland, Texel. Het eiland wordt ook wel het schapeneiland genoemd, aangezien er meer schapen wonen dan mensen. Naast een bijzonder afwisselend landschap en prachtige zandstranden zijn er maar liefst zeven pittoreske dorpjes op het eiland. Den Burg vormt het grootste dorp op het eiland, met monumentale panden, verscheidene winkels en restaurants en gezellige terrasjes. Vanaf de imposante kerktoren in het dorp beschik je over een adembenemend uitzicht over het eiland. Voor meer mooie uitzichten is een bezoek aan de vuurtoren in het noorden van Texel een aanrader. Vanaf deze plek kijk je aan drie kanten uit over de Waddenzee.