Groene campings in Nederland

  • Rust, ruimte en veel privacy
  • Geen animatieteams, stacaravans of kantines
  • Aandacht voor natuurbeleving, duurzaamheid en cultuurhistorie
  • (Let op geen USP maar losse tekst) Natuurkampeerkaart verplicht

Groene campings in Nederland

2 personen
80 campings gevonden

Groene campings in Nederland

De naam zegt het al, op een groene camping in Nederland vind je vooral veel natuur. Op deze natuurcampings kom je voor de rust, de prachtige natuur en de gemoedelijke sfeer. Je beleeft er het ultieme kampeergevoel. Voor een groene camping hoe je niet ver te reizen; in Nederland vind je er zo'n 130. Volop keuze dus voor een ontspannen vakantie in eigen land.

Kamperen in de natuur

Zet je tent, caravan of kleine camper neer tussen de bomen of aan de rand van een prachtig meer en beleef vanuit je luie stoel de mooiste uitzichten. Geniet van het geluid van een verfrissend beekje of maak een wandeling in een natuurgebied. Laat de vogels je wakker maken met hun gezang en sluit je dag af onder de sterrenhemel bij een knapperend kampvuur. Dát is kamperen op een natuurcamping.

Back to basic

Natuurcampings zijn kleinschalig en de voorzieningen zijn eenvoudig. Er zijn sanitairgebouwen aanwezig, maar verwacht geen uitgebreide animatie, zwembaden en restaurants. Naar een natuurcamping ga je vooral voor de rust en de connectie met de natuur. De grote plekken bieden veel ruimte en privacy. Het voelt alsof je midden in de natuur aan het kamperen bent. Een groene camping in Nederland bevindt zich meestal op de mooiste plekjes, ver weg van spoorbanen en snelwegen.

Zeker voor families

Een groene camping in Nederland is een paradijs voor de kids. De natuur is immers één grote speelplaats. Hutten bouwen, vissen vangen, in bomen klimmen en rollebollen in het gras; het kan allemaal. Voor de kleine onderzoekers leen je bij de beheerder een ontdekkist vol met materialen voor een heuse ontdekkingstocht door de natuur.