Campings Costa Dorada

41 campings, vul je reisgegevens in om het aanbod te zien

Calendar
Aankomst

-

Vertrek

-

Guests

Campings Costa Dorada

Geselecteerde Campings

Camping & Resort Sangulí Salou
Favorieten
Camping & Resort Sangulí Salou

Spanje / Catalonië / Salou

ANWB Camping LogoInspectie

4.3Geweldig(26Recensies)

Alle 41 campings bekijken
  • Populaire regio's
  • Populaire plaatsen

Campings Costa Dorada

Direct boekbaar
Camping La Pineda de Salou
Favorieten
CKE discount
Camping La Pineda de Salou

Portugal / Vila Real regio

ANWB Camping LogoInspectie

4.8Uitstekend(4Recensies)

ZwembadHonden toegestaanKindvriendelijk

Standplaatsen (240)

Huuraccommodaties (93)

Alle 41 Campings
Alle 41 Campings

Feiten over de camping

Aantal campings41
Beoordelingen van campings704
Ø beoordelingen3.8

Populaire campings

1
Camping La Torre del Sol
Deze camping ligt aan de Spaanse Costa Dorada. Er is een bewaakt zandstrand met kiezel en rotsen aan de Middellandse Zee. Hier ligt ook de strandbar, het volleybalveld, de douches en een watersportcen… Camping profielpagina

Spanje aan zee

Bekijk alle campings

Kampeervakantie in een stacaravan

Populaire voorzieningen

WiFi

Internet

Grocery

Supermarkt

Restaurant

Restaurant

Bakery

Broodservice of bakkerij

Wellness

Wellness

Bathing Possibility

Mogelijkheid tot baden

Sanitary Facilities

Sanitaire voorzieningen zeer goed

Washing Machine

Wasmachine

Playground

Speeltuin

Best beoordeelde campings

About Us

Het ANWB-team

Camping La Pineda de Salou
Camping La Pineda de Salou

De campings langs de Costa Dorada betoveren door hun directe ligging aan zee en garanderen heerlijke uren bij en in het kristalheldere water tijdens de kampeertocht. De Noord-Spaanse provincie Tarragona heeft meer dan 200 km kustlijn met gouden stranden. Bovendien staan de meeste campings ook kamperen met honden toe.

Campings Costa Dorada

Kamperen aan de ‘Gouden Kust’. Klinkt dat aantrekkelijk of niet? Het is de letterlijke vertaling van Costa Dorada, een ruim 200 kilometer lange kuststreek in https://www.anwbcamping.nl/spanje/catalonie Campings in Catalonië. De streek – die de gehele kustlijn van de provincie Tarragona beslaat, net onder https://www.anwbcamping.nl/spanje/barcelona Campings bij Barcelona - dankt zijn bijnaam aan de talloze zonnige, goudgele zandstranden. Jaarlijks zakken vele strandliefhebbers en zonaanbidders af naar één van de populaire badplaatsen in de regio, waaronder https://www.anwbcamping.nl/spanje/catalonie/salou Campings bij Salou. Costa Dorada is berekend op de grote toestroom van toeristen en beschikt over vele campings. Deze liggen veelal vlak aan zee en zijn van uitstekende kwaliteit. Sommige beschikken over heuse aquaparken en bieden een uitgebreid animatie- en entertainmentprogramma aan. Families komen dan ook graag naar een camping aan de Costa Dorada voor een heerlijke zon-, zee- en strandvakantie.

Zonzeker kamperen aan de Costa Dorada

Nog meer goed nieuws: de Costa Dorada beschikt over aanzienlijk meer zandstranden dan de andere Spaanse costa’s. Vooral in de periode van juni tot en met augustus is de zonzekerheid zeer hoog. Hoewel een vakantie lekker luieren in de zon aantrekkelijk klinkt, is het strand lang niet de enige troef van deze geliefde kampeerstreek. Wil je een dagje uit met het gezin? Port Aventura nabij Salou is één van de grootste themaparken van Europa en is leuk voor jong én oud. Ook natuurliefhebbers komen niets tekort. Verlaat dan de schier eindeloze zandstranden en stap in de bergwereld van de Serra de Montsant. Hier loop je langs prachtige, stille dorpjes, maar ook kloosters en kluizenaarsgrotten. Maar ook voor culturele uitstapjes zit je goed op de camping aan de Costa Dorada. Bezoek bijvoorbeeld de Romeinse stad Tarragona of ontdek de pracht en praal van Barcelona.

Aankomst

De reis van Duitsland naar de Costa Dorada voert dwars door Frankrijk. Het laatste deel van de reis loopt deels direct langs de schilderachtige kust. Vanuit hun respectievelijke thuissteden in Duitsland kunnen reizigers het beste na Saarbrücken of Freiburg de Franse grens oversteken. Voorbij Dijon leidt de directe route via Lyon en Montpellier naar Perpignan.

Na Perpignan steekt u de grens over naar Spanje. Via Girona en Barcelona gaat de route verder over de E90 naar Tarragona en de Costa Dorada. De totale afstand bedraagt tussen 1.400 en 1.900 km, afhankelijk van het vertrekpunt in Duitsland. De meeste snelwegen in Spanje en Frankrijk zijn tolwegen.

Een geliefde rustplaats voor een tussenstop - ook met een eventuele overnachting in de eigen camper of in goedkope hotels - is de Aire de Mâcon Saint-Albain met speeltuinen, restaurants en WLAN kort voor Lyon. Ook aan te bevelen is de Aire du Bornaron bij Valence, omgeven door korenvelden.

Bestemmingen aan de Costa Dorada

De Costa Dorada belooft niet alleen een aangename strandvakantie, maar ook bezienswaardige plaatsen die veelzijdige culturele of natuurlijke schatten in petto hebben en getuigen van een verleden vol geschiedenis.

Tarragona

Een must tijdens het kamperen aan de Costa Dorada is een bezoek aan Tarragona, de hoofdstad van de gelijknamige provincie. Dankzij de talloze Romeinse overblijfselen en historische gebouwen worden vooral cultuurliefhebbers tot de stad aangetrokken.

De ommuurde middeleeuwse oude stad nodigt uit tot slenteren door de smalle, geplaveide straatjes en gezellige cafés met buitenzitjes verleiden u met koffie en gebak. U kunt ook een ontspannen wandeling maken over de met palmen omzoomde promenade langs het water en 's avonds genieten van een exotische cocktail in de havenbars.

Cambrils

De naburige stad Cambrils is ideaal voor spannende avonturen met kinderen. Als de kinderen van klimmen en ravotten houden, is het hoge touwenparcours Jumpland Aventura Ecològica iets voor hen. Hier balanceren ze over hangbruggen, huppelen ze in netten van platform naar platform en glijden ze van touw.

Soortgelijke sensaties zijn te vinden in het XtremePark, met paintball, voetbal, een laserdoolhof en een leuk parcours met springkussens, glijbanen en gladiatorengevechten. De stad is ook perfect voor gezinnen, want het entertainmentaanbod is bij uitstek geschikt voor jongere bezoekers met speeltuinen en leeftijdsgebonden voorstellingen.

Top 5 bezienswaardigheden

  • Kathedraal van Tarragona: Een van de mooiste kerken van de Costa Dorada met filigraan roosvenster en achthoekige klokkentoren.
  • Circ Romà: De ruïnes van Tarragona's Romeinse amfitheater uit de 2e eeuw kijken direct uit op zee.
  • PortAventura World: Het enorme pret- en waterpark met achtbanen, attracties en glijbanen is een hoogtepunt voor jong en oud.
  • Monasterio de San Miguel de Escornalbou: De geschiedenis van het oude kasteel met romaans klooster bij de Mont-roig del Camp, waar prachtige wandelpaden naartoe leiden, kunt u leren kennen tijdens rondleidingen.
  • Montblanc: De oude stad is een beschermd monument en wordt omgeven door een goed bewaarde stadsmuur met 31 torens en vijf poorten.

Top 2 insider tips

  • Ruta del Cister: In het achterland van Tarragona biedt de zogenaamde Cisterciënzerroute inzicht in de duizendjarige geschiedenis van Catalonië. Reizigers lopen over glooiende, groene heuvels en kleine, ruige bergen en stoppen langs de paden in oude kloosters. Daartussen liggen rustige dorpjes met een rijke traditie en vruchtbare landgoederen met kilometerslange wijngaarden.
  • Vampieren van Pratdip: Het middeleeuwse dorp Pratdip, met zijn donkere steegjes, oude kerken en enorme wachttorens, voert de hele familie mee in een mysterieus griezelverhaal. Volgens een oude legende wonen in het dorp de griezelige Dips, zwarte vampierachtige honden die zelfs op het stadswapen staan afgebeeld.

Activiteiten en excursies

Kamperen aan de Costa Dorada biedt ook uitstekende mogelijkheden voor sportieve activiteiten en actieve verkenning van de omgeving van de campings.

Fietsen en wandelen

De Costa Dorada heeft goed onderhouden en bewegwijzerde paden om de unieke natuur te voet of per fiets te verkennen. Vakantiegangers kunnen de paden langs de schilderachtige kustlijn volgen of het binnenland intrekken, waar het landschap heuvelachtiger wordt. Wie de voorkeur geeft aan de Alpen begint in het majestueuze berglandschap in het achterland en beklimt bijvoorbeeld de 950 meter hoge Mirador de la Peña. Vanaf het uitkijkplatform op de top beloont een weids uitzicht de beklimming.

Watersporten

De schijnbaar eindeloze Gouden Kust met zijn fantastische stranden biedt een breed scala aan watersporten voor vakantiegangers die op zoek zijn naar plezier in het koele water. U kunt kajaks en waterfietsen huren om over de kristalheldere zee te peddelen en afgelegen baaien te vinden.

Met windsurfen kunt u daarentegen met krachtige vlagen over de golven van de Costa Dorada glijden. Het evenwichtsspel van stand-up paddling wordt ook steeds populairder. Als u wordt aangetrokken door de kleurrijke onderwaterwereld, boek dan een van de georganiseerde duiken bij een van de gecertificeerde scholen.

Evenementen

Juni

Het Festival van de Geschiedenis in Tarragona staat in het teken van de Romeinse tijd. Elk jaar in juni zijn de straten gevuld met mensen in de originele kostuums van die tijd. Alle gasten gedragen zich zoals in de oudheid, oefenen typische activiteiten en spelen het dagelijks leven van toen na. U kunt zich vergapen aan militaire parades met speer, zwaard en schild of kijken naar spannende gladiatorengevechten. Bij de verschillende kraampjes demonstreren smeden hun vaardigheden, naaien kleermakers ingewikkelde kleding en worden smakelijke gerechten gekookt. Er zijn ook theatervoorstellingen, folkloreshows en live muziek.

Augustus

Elk jaar wordt in Salou het zomerfestival Nits Daurades, de gouden nachten, gehouden. Kleurrijke optochten met reusachtige hoofden en figuren maken de straten onveilig. Het hoogtepunt aan het eind is de Nacht van het Vuur, wanneer de vuurduivels door de stad paraderen met trommels, dansen en een regen van vonken. Het lichtspel bezorgt je kippenvel en zorgt voor een levendige sfeer. Een uniek spektakel zijn de Castells, fascinerende menselijke torens die tot duizelingwekkende hoogten stijgen. Tot slot verlicht een adembenemend vuurwerk de donkere nachtelijke hemel boven de stad en het strand.

Gastronomie

De keuken van de Costa Dorada is gevarieerd, met diverse mediterrane invloeden uit Griekenland, Italië en Frankrijk. Lokale producten zoals olijfolie, groenten, aromatische kruiden en veel knoflook worden gebruikt bij de bereiding van Catalaanse lekkernijen. Natuurlijk staat er ook vers gevangen vis uit de Middellandse Zee op het menu.

Vooral in de herfst belanden smakelijke paddestoelgerechten op het bord. Wie gerechten wil proberen die voor Duitse begrippen nogal ongebruikelijk zijn, zal genieten van slakken in kruidensaus - een ware delicatesse. Een van de bekendste specialiteiten is de traditionele paella, een rijstpan met zeevruchten.

Tijdens de maaltijd is een glas zonovergoten wijn of lokale mousserende wijn een must. De Catalaanse keuken staat erom bekend alleen zorgvuldig geselecteerde ingrediënten te gebruiken en royaal te experimenteren met verschillende smaken.

Beste tijd om te reizen

Het klimaat op de campings aan de Costa Dorada is het hele jaar door mild en onder invloed van de Middellandse Zee. De zomer duurt van juni tot september en heeft temperaturen van rond de 30 graden Celsius. In deze periode is het water ook het warmst om in te baden, met 20 tot 26 graden Celsius. De regio is vrij droog en er valt weinig regen.

De meeste regen valt tussen maart en mei. In de wintermaanden, december tot februari, kan het behoorlijk koud worden en 's nachts daalt de temperatuur soms tot onder de vijf graden Celsius. Voor een kampeervakantie is vooral het reisseizoen van juni tot oktober aan te raden.