Campings aan de Belgische kust

2 personen
50 campings gevonden

Vakantie aan de Belgische kust

Zon, zee, strand en historische steden

De Vlaamse kust is een regio in het westen van België. Het gebied beslaat de hele Belgische kust, tussen Nederland en Frankrijk in. Het vlakke land leent zich uitstekend voor heerlijke fietstochten, terwijl de recente historie als ook de middeleeuwen een stempel hebben gedrukt op de beleving. De Belgische kust biedt vertier voor kinderen en is met tal van mooie campings een echte gezinsbestemming. De Belgen houden van het goede culinaire leven en dat proef je.

Stad en strand

België is dichtbij, de Belgische kust is ‘om de hoek’, dus ook fijn voor een weekendje kamperen. Campings zijn er legio, van klein en charmant tot groot en compleet. Een heerlijk dagje strand is voor het hele gezin leuk om te doen. Elke plaats heeft zo zijn eigen kenmerken. Knokke is voor de luxe badgast, Blankenbergen voor wie van gezelligheid en drukte houdt en naar Oostduinkerke ga je voor een rustige dag strand. Historische steden als Brugge en Gent zijn eenvoudig te bereiken.

Vertier bij zon en regen

Een gezellige kampeerbestemming, dat is de Belgische kust. Geen dag hoeft hetzelfde te zijn. Of je nu van wandelen of fietsen houdt, van luieren of sportieve uitdagingen: het is er allemaal. Vertier is er op familiepark Plopsaland in de Panne voor de kinderen een hoogtepunt. Zelfs bij een dagje regen, is vervelen geen optie. Indoor waterpret bij Plopsaqua of zwem- en recreatiebad de Hoge Blekker. Ook leuk: de watertoren van Bredene beklimmen.