Campings aan zee in België

  • Campings die direct aan zee gelegen zijn
  • Voor liefhebbers van strand, zee & zon
  • Populaire campings, dus reserveer snel

Campings aan zee in België

2 personen
4 campings gevonden
<
1
>

Beleef een topvakantie op een camping aan zee in België

Kampeer je graag dicht bij huis en doe je dit het liefst aan de kust? Op een camping aan zee in België voel je je helemaal thuis. De kust van België is een ideale vakantiebestemming, want je kampeert aan de stranden van de Noordzee en proeft tegelijkertijd van het Bourgondische leven. Zelfs bij regenachtig weer is er van alles te ondernemen. Geniet bijvoorbeeld van overheerlijke Vlaamse frites, Belgische bonbons of typisch Belgisch bier.

Waarom je kampeert aan de Belgische kust

België beschikt over een aantal gezellige badplaatsen zodat het altijd prettig is om hier je vakantie door te brengen. Blankenberge, Knokke en Nieuwpoort zijn enkele bekende bestemmingen. Het is er gezellig, want de steden bruisen altijd – vooral in het hoogseizoen. Wandel langs de boulevard of pak gezellig een terrasje. De Belgische kust ligt op een steenworp afstand van Nederland, dus je bent er zo! Ondanks de korte reistijd heb je toch het gevoel er helemaal uit te zijn. Dit maakt je verblijf op een camping in België aan zee beslist de moeite waard.

Oostduinkerke: badplaats vol verrassingen

De Belgische kust heeft een lengte van slechts 70 kilometer, maar toch bruist het er van de activiteiten. Bezoek Oostduinkerke dat vooral bekend is vanwege de mooie natuur. Verwonder je over de indrukwekkende duinen, maar ook vanwege het fraaie strand waar nog steeds op traditionele wijze garnalen worden gevangen. In het dorp breng je tevens een bezoek aan het Nationaal Visserij museum.

Trek eropuit in je vakantie

Afhankelijk van waar je logeert in België op een camping aan zee loont het eveneens om het binnenland in te trekken. Breng minimaal één dag door in Brugge en geniet van de historische gebouwen en grachten. Een stad als Damme is eveneens een populaire attractie, vooral vanwege de dwarsdam en haven. Het ligt wat dichter bij zee, maar is leuk om doorheen te struinen en uitermate geschikt voor een aantal spectaculaire foto's.