Kamperen in Mecklenburg-Vorpommern

Vakantie in Mecklenburg-Vorpommern

Nationale parken, kust, Hanzesteden

Met een kustlijn van 1900 kilometer, tal van uitgestrekte standen en 3 Nationale Parken is Mecklenburg-Vorpommern een bevoorrechte bestemming voor kampeerders. Natuurliefhebbers halen hun hart dan ook op in deze omgeving. Er liggen veel wandel- en fietspaden, maar natuurlijk verken je deze waterrijke gebieden ook prima per kano of kajak. Aan de oevers van rivier de Elbe liggen Hanzesteden met historische centra, zoals Wismar en Stralsung. Daarnaast is deze deelstaat rijk aan stranden en kastelen. Je kunt kiezen uit tientallen campings. Een familiecamping met vermaak of een kleine camping aan het strand bijvoorbeeld.

Nationaal park Müritz

Natuurliefhebbers vinden hun geluk in dit gebied. Je vindt hier meer dan 130 meren, te midden van oude beukenbossen. Dit is ook de broedplaatsplaats voor meerdere zeldzame vogelsoorten. Fiets- en wandelroutes lopen dwars door het natuurpark. Met een beetje geluk zie je onderweg kraanvogels en zeearenden. Het is ook mogelijk om te kanoën over rivier de Havel, of een rondvaart te maken over de Alte Fahrt.

De stad in

Mecklenburg-Vorpommern is rijk aan gezellige steden. Rostock staat bekend als maritieme stad. Tijdens Hanse Sail, dat elke jaar plaatsvindt, trekt de plaats een miljoen bezoekers. Driehonderd schepen paraderen dan door de haven. Gebouwen in de historische binnenstad zijn gemaakt met rode bakstenen. Een aantal delen van de vestingwerken is goed bewaard gebleven. In het centrum vind je ook de Marienkirche en een gotisch raadhuis met barokke gevel.

Ook te zien in Mecklenburg-Vorpommern

 • Nationaal Park Vorpommersche Boddenlandschaft

  Een gebied met duinen, bossen en een prachtige kust. Een fijn park om door te wandelen, met of zonder gids. Observeer wilde zwijnen en herten en geniet van de uitzichtpunten.

 • Kasteel van Schwerin (foto)

  Dit sprookjesachtige kasteel heeft 653 vertrekken. De ligging is al net zo mooi als het kasteel zelf: op een eiland in het meer van Schwerin. De kamers zijn ingericht en opengesteld voor bezoekers.

 • Nationaal Park Jasmund

  Dit schiereiland heeft een gevarieerd landschap. Er zijn moerassen, droge weiden en beukenbossen. De krijtrotskust is bekend onder kunstenaars. Je kunt hier prachtige wandelingen en fietstochten maken. Ook worden er excursies georganiseerd om de omgeving te verkennen.

 • Wismar

  Deze stad heeft een goed bewaard middeleeuws centrum. De haven van deze Hanzestad is ook een bezoek waard.

 • Heiligendamm

  De oudste badplaats van Duitsland is tegenwoordig een populaire vakantiebestemming met veel bezienswaardigheden. Er wordt gezegd dat het zeewater een geneeskrachtige werking heeft.

Kampeerthema's in Mecklenburg-Vorpommern