Camping Ardèche

166 campings, vul je reisgegevens in om het aanbod te zien

Calendar
Aankomst

-

Vertrek

-

Guests

Camping Ardèche

Geselecteerde Campings

Camping La Roubine
Favorieten
Camping La Roubine

Frankrijk / Auvergne-rhône-alpes / Vallon-Pont-dArc

ANWB Camping LogoInspectie

4.8Uitstekend(8Recensies)

Alle 166 campings bekijken
  • Populaire regio's
  • Populaire plaatsen

Camping Ardèche

Direct boekbaar
Camping La Digue
Favorieten
Camping La Digue

Frankrijk / Auvergne-rhône-alpes

ANWB Camping LogoInspectie

4.1Zeer goed(16Recensies)

ZwembadKindvriendelijkRestaurant

Standplaatsen (95)

Huuraccommodaties (46)

Direct boekbaar
Camping International
Favorieten
CKE discount
Alle 166 Campings
Alle 166 Campings

Feiten over de camping

Aantal campings166
Beoordelingen van campings6.134
Ø beoordelingen4.1

Populaire campings

1
Camping La Roubine
Camping La Roubine ligt aan de kronkelende rivier de Ardèche, in Vallon Pont-d’Arc in de zuidelijke Ardèche. Montélimar is de dichtstbijzijnde grote stad. Hij ligt aan de A7, de Route de Soleil. De to… Camping profielpagina

Kamperen met kinderen in Nouvelle Aquitaine

Bekijk alle campings

Kleine en charmante campings

Bekijk alle campings

Kampeervakantie in een stacaravan

Populaire voorzieningen

WiFi

Internet

Grocery

Supermarkt

Restaurant

Restaurant

Bakery

Broodservice of bakkerij

Wellness

Wellness

Bathing Possibility

Mogelijkheid tot baden

Sanitary Facilities

Sanitaire voorzieningen zeer goed

Washing Machine

Wasmachine

Playground

Speeltuin

Best beoordeelde campings

About Us

Het ANWB-team

Camping La Digue
Camping La Digue

Diepe kloven, steile kliffen, dichte kastanjebossen en verborgen valleien waar de tijd heeft stilgestaan: het departement Ardèche biedt alle voorwaarden voor een onvergetelijke kampeervakantie in een van de meest indrukwekkende regio's van Frankrijk. Bij PiNCAMP vindt u de mooiste campings in de Ardèche.

Camping in de Ardèche

Een bezoek aan een camping in de Ardèche is een bezoek aan fantastische natuur. Het is een gebied van contrasten, van de laagvlaktes van de Rhônevallei tot de machtige bergen in het westen en de hoogvlaktes met diepe ravijnen en weelderig groeiende bossen. De rivier de Ardèche is een attractie op zich voor watersporters, natuurliefhebbers en zonaanbidders. Grote, drukke steden zal je hier niet vinden, wel karakteristieke dorpjes die barsten van de sfeer. In de Ardèche kan je fantastisch kamperen, en ANWBCamping.nl heeft er dan ook een groot aanbod.

De rivier de Ardèche

De regio de Ardèche is naar de rivier vernoemd. Dit laat wel zien hoe belangrijk deze voor dit gebied is. Ook voor vakantiegangers die op een camping in de Ardèche verblijven, biedt de rivier ongekende mogelijkheden.

De meest bekende attractie in de rivier is de Pont d’Arc. Pont betekent natuurlijk ‘brug’ in het Frans, maar deze is niet door de mens gebouwd. Het is een natuurlijk gevormde rotsbrug, met een fraaie boog die in duizenden jaren is uitgesleten door de rivier. Rondom de Pont d’Arc zijn zandstranden te vinden waar je heerlijk kan ontspannen. Verder zijn de prehistorische grotten zeker het bezoeken waard. ANWBCamping.nl biedt in deze omgeving een groot aantal campings aan de Ardèche aan.

De Pont d’Arc is echter niet alleen een locatie om in de zon te liggen. Het is namelijk de natuurlijke toegangspoort van de Gorges de l’Ardèche. Deze kloven worden ook wel de ‘Grand Canyon van Europa’ genoemd. De rivier slingert hier door de bergen en biedt spectaculaire uitzichten. Het grootste deel van dit gebied kan je niet te voet bereiken. Je verkent de rivier daarom op een leukere manier: per kano of kajak.

De natuur van de Ardèche

Op een camping in de Ardèche is de vrije natuur nooit ver weg. Je kan hier heerlijk wandelen en van de rust genieten. De avontuurlijker vakantieganger hoeft zich echter ook niet te vervelen, met steile bergen en dramatische vergezichten.

De landschappen van de Ardèche zijn zeer gevarieerd. Ten eerste zijn er de hoge bergen in het westen. Hier vind je de bron van de Loire. Het weer kan er ruig zijn en de paden steil, maar de natuurlijke pracht maakt het meer dan goed.

Als je het wat minder extreem wil, daal je af naar de hoogvlaktes. Op de hoogvlaktes van Haut-Vivarais en de Cévennes vind je diepgroene bossen en diepe kloven. De vulkanische hoogvlakte van Coirons is indrukwekkend en biedt een geweldig uitzicht over de omringende valleien.

De valleien van de Bas-Vivarais en de Rhônevallei zijn vruchtbaar en warm. Frisse winden houden de hoge temperaturen aangenaam. Het is er landelijk, met fruitbomen, wijngaarden en graanvelden. 

Plaatselijke specialiteiten

Zoals elke regio in Frankrijk, kent deze streek culinaire specialiteiten. Dit is het beste dat de regio te bieden heeft. Ten eerste komen hier prachtige vleeswaren vandaan. Heerlijk voor op de camping in de Ardèche met een stukje stokbrood. Vergeet hierbij ook niet de picodon, een beroemde, krachtige geitenkaas uit de Ardèche. Verder is de regio de bekendste producent van tamme kastanjes van heel https://www.anwbcamping.nl/frankrijk. De ‘crème de marron’ is beroemd in het hele land. Tot slot kent de Ardèche natuurlijk zijn eigen witte en rode wijn.

Hoe komt u in de Ardèche?

De reis per auto, camper of motor vanuit Duitsland is al spannend, omdat u via de mooiste route door Liechtenstein, Zwitserland en Italië komt. Afhankelijk van waar u begint, bent u vele uren onderweg, daarom is het ook een goed idee om halverwege de reis te overnachten. De beste manier om daar te komen is natuurlijk met je eigen camper, omdat je dan precies kunt pauzeren waar je wilt. Een stop in Franstalig Zwitserland of in het Italiaanse Turijn is aan te bevelen. Reizigers uit Rijnland-Palts en Saarland profiteren van de nabijheid van de Franse grens en kunnen de 750 km gemakkelijk in één dag afleggen.

Bestemmingen in de Ardèche

De Ardèche staat vooral bekend om zijn landschappelijke diversiteit. Daarom combineert men graag natuurbeleving met sightseeing. Vooral de rivieroevers van Beaume en Chassezac zijn de moeite waard. Privas, de hoofdplaats van het departement, is een genot met talrijke bezienswaardigheden. Ook 13 dorpen in het departement Ardèche dragen een bijzonder kwaliteitskeurmerk - dorpen met charme en karakter. Bijzonder de moeite waard is een bezoek aan:

Labeaume

Les Labeaumoises is de naam van de 700 inwoners van het dorp. Gebouwd in de helling van de Gorges de la Beaume, ligt het dorpsplein direct aan de rivier de Beaume. Hier kunt u heerlijk zwemmen en zonnen, vandaar dat een bezoek voor veel kampeerders als een hoogtepunt wordt beschouwd. Een aanrader is ook een wandeling vanaf het plein naar het kleine dorp, waar u de prachtige architectuur kunt bewonderen.

Vogüé

Met ongeveer 1.000 inwoners wordt het dorp als zeer idyllisch beschouwd. Dit wordt onderstreept door de ligging op een steile kalksteenrots. Het machtige 17e-eeuwse kasteel rijst op uit het hart van de gemeenschap, die vooral gekenmerkt wordt door wijnbouw. Wisselende kunsttentoonstellingen nodigen bezoekers uit in de geklasseerde oude stad van Vogüé. Een bezoek aan de Romaanse kapel in het Château de Vogüé is een must voor vakantiegangers. Romantici kunnen genieten van lange wandelingen door de steegjes.

Privas

Privas is een beetje onbekend in de regio, maar toch is het de belangrijkste stad van het departement. De stad wordt ook beschouwd als de toegangspoort tot het regionale natuurpark Monts d'Ardèche. Vroeger stond Privas bekend als de hoofdstad van de Hugenoten.

De kloven van de Ardèche

De grote kloof van de Ardèche is ongetwijfeld de belangrijkste attractie van de streek. De bijna 30 kilometer lange kloof, van Vallon Pont d'Arc tot Saint Martin d'Ardèche in het zuiden van het departement, biedt een uniek natuurspektakel. Elk jaar varen duizenden vakantiegangers per kano of kajak over de rivier. Niet minder aantrekkelijk zijn de wandelpaden die vanaf de oevers naar de hoge plateaus leiden en u geheel nieuwe perspectieven bieden.

Pont d'Arc

De Pont d'Arc is een 30 meter hoge rotsboog gelegen in de gemeente Vallon Pont d'Arc en markeert de ingang van de kloof van de Ardèche. De indrukwekkende rotsformatie strekt zich als een natuurlijke stenen brug uit over de rivier en vormt een prachtig fotomotief. Aan de voet van de brug zijn er ook talrijke zandstranden waar u kunt ontspannen.

Balazuc

Het mooie stadje Balazuc ligt hoog op een klif boven de Ardèche en is een van de mooiste dorpen van Frankrijk. De beste manier om de kronkelende steegjes van het charmante oude stadje te verkennen is door een lange wandeling te maken. U kunt ook van de gelegenheid gebruik maken om de vele beschermde monumenten te bezoeken, waaronder de Romaanse kerk Sainte-Madeleine. U kunt hier ook zwemmen, er is een prachtig strand aan de rivieroever.

Top 5 bezienswaardigheden

  • Escale Aventure: Een uitstapje naar een van de druipsteengrotten zoals de Grottes de Saint-Marcel-d'Ardèche is spectaculair. Het zijn magische werelden die samen met een gids worden verkend.
  • Zijde museum in Largentière: zijde werd in de regio geproduceerd ten tijde van de Franse Revolutie. Moerbeibomen en zijderupsen droegen bij tot de rijkdom van de streek en u kunt de gouden bomen vandaag de dag nog steeds zien.
  • Parc Naturel Régional des Monts d'Ardèche: het 6e natuurpark van de regio Rhône-Alpes is een indrukwekkend natuurgebied en omvat 132 gemeenten. Veilige en mooie wandelroutes leiden door de pittoreske dorpjes.
  • Largentière: De Romeinen ontgonnen hier al lood, vandaar dat de voormalige mijnen nog zichtbaar zijn. De historische binnenstad leent zich voor indrukwekkende foto's en de smalle straatjes verleiden tot verkenning.
  • Ardèche- en Loirebronnen: Op de hoogste bergen van de Ardèche verrassen natuurlijke bronnen van de Ardèche en de Loire. Hier kunt u met het hele gezin picknicken en zonnebaden.

Top 2 insider tips

  • Weekmarkten: Vakantiegangers beleven een bijzondere sfeer op de kleine markten, die slechts tot 12 uur 's middags geopend zijn. Het beste aanbod is in de warme maanden juli en augustus.
  • Grotten: De Chauvet-grot werd op 18 december 1994 ontdekt in Vallon Pont d'Arc en heeft 32.000 jaar oude muurschilderingen. De echte grot is niet toegankelijk voor het publiek. Er is echter een replica, Grotte Chauvet-2, vlak naast.

Activiteiten en excursies

De streek ten oosten van de Cevennen is een van de indrukwekkendste natuurlandschappen van Frankrijk. Natuurlijke rivierlopen en kastanjebossen bieden het ideale werkterrein voor actieve vakantiegangers en liefhebbers van het buitenleven. Talrijke wandelpaden leiden naar het binnenland en geven zin in uitgebreide ontdekkingstochten. Veel vakantiegangers profiteren van de nabijheid van de natuur rond de campings in de Ardèche en maken uitgebreide fietstochten. Ook klimmen en vissen staan hoog op de lijst van vrijetijdsbestedingen.

Kanoën en peddelen op de Ardèche

De kloof van de Gorges de l'Ardèche is de perfecte plek voor watersporten en tochten op het water. Afhankelijk van uw wensen kunt u enkele uren op het water doorbrengen of de hele kloof in drie dagen doorkruisen. De Pont d'Arc is een goed startpunt en is ideaal om te ontspannen aan de oevers van de rivier. Begeleide tochten kunnen meestal direct op de camping van uw keuze worden geboekt.

Vissen en zwemmen

Bij de meren en rivieren in de Ardèche kunt u ontspannen en genieten van de prachtige omgeving. Witte vis, enorme karpers of forellen bijten hier en zijn perfect voor de barbecue op de camping. Op mooie dagen is het water natuurlijk ook perfect om in te zwemmen.

Fietsen en mountainbiken

Een goed ontwikkeld netwerk van fietspaden zal fietsers van alle leeftijden bekoren, en ook sportieve mountainbikers komen aan hun trekken. Door de bergen en heuvels van de Ardèche lopen speciale routes voor mountainbikers. Op bijna alle campings kunt u geschikte fietsen huren. U hoeft ze dus niet mee te nemen in uw camper.

Wandelen, alpinisme en trekking

De kalkstenen kloven van de rivieren, de eenzame bergtoppen en de dichtbegroeide plateaus maken de Ardèche tot een geweldig gebied om te voet te verkennen. Wandelen door de kloof van de Ardèche is een echt avontuur. Er zijn ook verschillende mooie rondwandelingen en mogelijkheden om de bergen te beklimmen. Voor trekkingliefhebbers is een dagtocht naar het Tanargue-massief een aanrader. Het gebergte reikt tot 1.500 meter hoogte en biedt een onvergetelijk uitzicht over de regio.

Evenementen

Juni

  • Festival Aluna : Een modern festival in Ruoms voor muziekliefhebbers van techno, hiphop en meer nodigt elk jaar tienduizenden mensen uit.
  • L' Ardéchoise : Meer dan 15.000 fietsers verzamelen zich voor het internationale wielerevenement. Er zijn verschillende cursussen en activiteiten voor elk fitnessniveau.

Juli

  • Le Festival d'Alba : In het historische kader van de stad trekt het festival spannende circusvoorstellingen aan. Artiesten en hele circusgroepen presenteren hun kunsten aan een breed publiek.
  • Festival International des Arts: Concerten en tentoonstellingen verheugen de bezoekers van het kunstfestival in Saint-Agrève. Feest van de bosbes: Het kleurrijke programma van het festival in Péreyres, dat ook gepaard gaat met een kunstmarkt, draait om de bosbes.

Augustus

  • Middeleeuws festival van Désaignes: Het middeleeuwse festival, dat tot ver buiten de grenzen van Désaignes bekend is, verrukt met ridderspelen in een historisch decor, ruiterparades en nog veel meer. Plezier voor het hele gezin.
  • Festival van Labeaume en Musiques: Sinds 1997 wordt dit muziekfestival in het zuiden van de regio gehouden, met muziek in volledige harmonie met de natuur.

Gastronomie

De culinaire hoogstandjes van Frankrijk zijn wereldberoemd en mogen niet ontbreken op de camping. s Morgens zal een vers stokbrood met paté of honing uit de Monts d'Ardèche u verrukken met zijn heerlijke kastanjesmaak. Kastanjes worden in alle vormen geserveerd, in soep, als notenbrood of in kaas. Typische gerechten in het restaurant niet ver van de camping zijn civet de lapin (konijn), maar ook rundvlees, lamsvlees en vis. Het is een Frans gebruik om meerdere gangen te eten en nooit te beknibbelen op het dessert. Tarte van appel of bosbes, ijs, soezen of kastanjecrème met room worden als onvergetelijk beschouwd.

In de Ardèche speelt de olijf een hoofdrol en er zijn verschillende molens voor de productie van de aromatische olie. De kruidige vruchten van de olijfboom worden vaak verwerkt in worstspecialiteiten en ook een vers gebakken olijfbrood is hemels. Een bezoek aan de oliemolen Moulin des Gorges in Vallon-Pont-d'Arc mag u niet missen.

Beste tijd om te kamperen in de Ardèche

De zon is onlosmakelijk verbonden met de Ardèche en daarom komen vakantiegangers er steeds weer graag terug. Het ligt in het zuiden van Frankrijk en is een van de populairste bestemmingen, niet ver van de Provence en de kustplaatsen. De beste tijd om te kamperen in de Ardèche is van begin juni tot eind september. Van november tot januari is het nogal koel en nat, daarom kunnen kampeerliefhebbers zich beter beperken tot de zomermaanden.

Het mediterrane klimaat van de zuidelijke Ardèche is gunstig voor dagtochten, zoals wandeltochten of ontspannen met het hele gezin aan de oever van de rivier. In het noordelijke deel kan het strenger zijn, vooral als u als wandelaar de grote hoogte verkent. De uitgestrekte Ardèche biedt echter voor iedereen een geschikt gebied, afhankelijk van de activiteiten die u plant.