Camping Corsica (Corse)

107 campings, vul je reisgegevens in om het aanbod te zien

Calendar
Aankomst

-

Vertrek

-

Guests

Camping Corsica (Corse)

Daarom moet je op Corsica kamperen:

  • Paradijselijke stranden en baaien
  • Bezienswaardige steden
  • Ongerepte natuur
  • Uitgebreid vrijetijdsaanbod
Het Franse eiland Corsica met zijn gevarieerde landschappen, bizarre rotskusten, witte zandstranden en natuurreservaten leent zich uitstekend voor een kampeervakantie. Gezinnen met kinderen, natuurliefhebbers, actieve vakantiegangers en rustzoekers brengen hier een onvergetelijke vakantie door. Wandelen door de indrukwekkende natuur, klimmen, watersporten zoals surfen en duiken, relaxen op het strand of culturele uitstapjes - het eiland heeft veel te bieden. Interessante bestemmingen voor uitstapjes zijn het natuurreservaat op het schiereiland La Scandola, de middeleeuwse stad Bonifacia of Ajaccio, de geboorteplaats van Napoleon.

Geselecteerde Campings

Domaine de Bagheera
Favorieten
Domaine de Bagheera

Frankrijk / Corsica / Morta

ANWB Camping LogoInspectie

4.2Erg goed(15Recensies)

Alle 107 campings bekijken
  • Populaire plaatsen
  • Inspiratie

Camping Corsica (Corse)

Direct boekbaar
Slideshow placeholder

Hier ontbreken nog foto's. We werken eraan

Favorieten
Camping Lacasa

Frankrijk / Corsica

4.3Erg goed(32Recensies)

ZwembadKindvriendelijkRestaurant

Standplaatsen (50)

Huuraccommodaties (135)

Camping le Panoramic
Favorieten
Alle 107 Campings
Alle 107 Campings

Feiten over de camping

Aantal campings107
Beoordelingen van campings467
Ø beoordelingen3.6

Populaire campings

1
Domaine de Bagheera
Naakt recreëren in de natuur op Camping Domaine naturiste de Bagheera Tussen Porto-Vecchio en Bastia vind je het domein van Camping Domaine naturiste de Bagheera bij het dorp Bravone. Op 100 hectare … Camping profielpagina

Kamperen aan het strand in Corsica

Bekijk alle campings

Kleine en charmante campings

Bekijk alle campings

Kampeervakantie in een stacaravan

Populaire voorzieningen

WiFi

Internet

Grocery

Supermarkt

Restaurant

Restaurant

Bakery

Broodservice of bakkerij

Wellness

Wellness

Bathing Possibility

Mogelijkheid tot baden

Sanitary Facilities

Sanitaire voorzieningen zeer goed

Washing Machine

Wasmachine

Playground

Speeltuin

Best beoordeelde campings

About Us

Het ANWB-team

Kamperen op het Franse eiland Corsica in de Middellandse Zee is een onvergetelijke ervaring. U kunt ruige rotskusten verwachten in het westen, uitnodigende zandstranden aan de oostkust en daartussen adembenemende berglandschappen, romantische vissersdorpjes en middeleeuwse forten. Bij PiNCAMP vindt u de mooiste plekjes.

Onbezorgd genieten op de campings op Corsica

Ten zuiden van het Franse vasteland, in de Middellandse Zee, ligt het schitterende eiland Corsica Corse. Hoewel het al sinds 1876 bij Frankrijk hoort, proef je nog altijd de Italiaanse trots en sterke drang naar onafhankelijkheid op het bergachtige eiland. De meeste camping op Corsica bevinden zich aan de kust, die vrijwel overal oogverblindend is, maar het dunbevolkte binnenland van Corsica is net zo betoverend als de fraaie kust. Het eiland heeft met zijn watervallen, grotten en bossen niet voor niets de bijnaam Île de Beauté. Kortom, het geboorte-eiland van Napoleon biedt alle ingrediënten voor een onvergetelijke kampeervakantie.

Oogverblindende zandstranden

De paradijselijke stranden aan de westkust van Corsica bieden met hun idyllische baaien de ideale plek voor een zonvakantie. Vooral de badplaats Ajaccio is hierbij een aanrader. Terwijl de kinderen zandkastelen bouwen, geniet je in een beschutte baai van de zon. Het ondiepe kristalheldere zeewater is bovendien zeer geschikt voor kinderen. Dicht bij het levendige centrum van Ajaccio vind je de Îles Sanguinaires. Deze rotsachtige eilanden hebben bij zonsondergang een bijzondere bloedrode kleur. Aan de oostkust vind je bij Porto Vecchio een heus tropisch strandparadijs. Ontdek het parelwitte strand Palombaggia met zijn turquoise water.

Ajaccio: de geboortestad van Napoleon

Voor culturele bezienswaardigheden is Ajaccio een must. Deze hoofdstad aan de westkust van het eiland is namelijk de geboorteplek van Napoleon Bonaparte. De Franse keizer heeft hier zijn sporen nagelaten. Wandel bijvoorbeeld in het centrum naar La Maison Bonaparte, dat het geboortehuis is van de voormalige Franse keizer. Bij het Place de Charles de Gaulle vind je bovendien een schitterend plein omgeven met bars en restaurants en een standbeeld van de man. De gezellige terrasjes en bogen vol weelderige bougainville maken het plaatje af. Een andere belangrijke trekpleister in Ajaccio is de indrukwekkende Citadelle. Vanaf deze plek aan de kade heb je een schitterend uitzicht over de Middellandse Zee.

Actieve vakantie bij de campings op Corsica

Beleef je liever een actieve vakantie op je camping op Corsica? Kitesurfen, bergwandelen in het ongerepte, woeste binnenland, snorkelen, klimmen, raften of abseilen: al deze activiteiten kun je op Corsica ondernemen. De echte waterliefhebbers kunnen hier bovendien schitterend duiken. Er zijn dan ook veel duikorganisaties op het eiland, zoals Calvi Plongée en Hippocampe. Ervaren duikers duiken in de baai van Calvi naar het wrak van de B17 bommenwerper. Een absoluut hoogtepunt!

Populaire bestemmingen in Corsica

Corsica heeft niet alleen geweldige landschappen en prachtige stranden te bieden, maar ook mooie en historische stadjes om te ontdekken. Het contrast tussen de hoge bergen in het binnenland van het eiland en de kustlandschappen in het laagland is bijzonder aantrekkelijk. Deze contrasten in een zeer klein gebied zorgen ervoor dat u zich tijdens uw verblijf zeker niet zult vervelen.

Ajaccio

De hoofdstad van Corsica is de geboorteplaats van Napoleon Bonaparte en een goed uitgangspunt voor uw kampeervakantie op Corsica. Het voormalige huis van de familie Bonaparte is nu een museum. Ajaccio heeft ook veel andere kunstcollecties, zoals het Fesch Museum en de kathedraal, waar u schilderijen van beroemde barokke meesters kunt bewonderen.

Bastia

De levendige havenstad Bastia verbindt Corsica met het Franse vasteland en is de eerste plaats die veel kampeerders op Corsica zien - maar meestal alleen op doorreis. Toch is het zeker de moeite waard er wat tijd door te brengen. De mooie oude stad, de oude haven en het met palmen omzoomde Place Saint-Nicolas nodigen uit tot een wandeling en zijn een goed begin van het eilandleven.

Aléria

Een bezoek aan Aléria is een must voor geschiedenisliefhebbers. In de oudheid was Aléria de grootste stad op Corsica met 20.000 inwoners. De grote opgraving met talrijke ruïnes uit de Romeinse tijd geeft een goede indruk van de vroegere pracht en praal. U kunt onder meer de thermen, verschillende tempels en het forum van de stad bezoeken.

Cap Corse

Cap Corse in het noordoosten van Corsica is precies de juiste plek als u de toeristische drukte wilt ontvluchten. Het gebied biedt ongerepte natuur, kleine haventjes en verborgen vissersdorpjes die steil boven de zee uitsteken. Als u met de camper reist (en een ervaren chauffeur bent), kunt u ook Cap Corse verkennen via de 130 kilometer lange prachtige kustweg die in Bastia begint.

Top 5 bezienswaardigheden op Corsica

  • Calanche: Dit bizarre rotslandschap ten zuiden van Porto bestaat uit roodachtige rotsen die 400 meter uit de Middellandse Zee rijzen.
  • La Scandola: Het schiereiland La Scandola is een prachtig natuurgebied dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Met een beetje geluk kunt u hier zelfs zeearenden spotten.
  • Palombaggia: Palombaggia is een van de mooiste stranden van Corsica en betovert met kristalhelder water, poederzacht zand en weelderige groene pijnboombossen in het achterland.
  • Aiguilles de Bavella: De opvallende bergketen Aiguilles de Bavella is vooral bekend om zijn zeven granieten torens. De bekende GR wandelroute leidt direct langs de rotstorens.
  • Bonifacio: De havenstad op de zuidpunt van Corsica is met zijn prachtige middeleeuwse oude stad en imposante citadel een prima plek voor een dagtocht.

Top 2 Tips voor insiders

  • Museum Fesch: Het Museum Fesch in Ajaccio is het belangrijkste kunstmuseum van Corsica en herbergt een van de belangrijkste collecties schilderijen van Italiaanse meesters in heel Frankrijk.
  • Îles Lavezzi: De meer dan 100 eilandjes en rotsachtige riffen van de Îles Lavezzi in de Straat van Bonifacio zijn een prachtige plek om te snorkelen en te duiken.

Activiteiten en excursies

Unieke berglandschappen, geweldige stranden, uitgestrekte natuurgebieden: Corsica biedt outdoorfans, actieve vakantiegangers en vooral watersporters talloze mogelijkheden voor een bewogen kampeervakantie.

Baaien en stranden op Corsica

Corsica is slechts het op drie na grootste eiland in de Middellandse Zee. Maar het heeft wel 1000 kilometer kustlijn - en die is buitengewoon gevarieerd. Als u wilt ontspannen op het strand, is kamperen op Corsica zeker de juiste keuze. Wit zand en kristalhelder water geven de stranden bij Santa Giulia en Saleccia bijvoorbeeld een Caribische flair. Ook aan de noordkust van Calvi tot Saint-Florent, rond Cap Corse en aan de zuidoostkust tussen Bonifacio en Porto-Vecchio vindt u zeer mooie stranden. U kunt ook in het binnenland zwemmen: Aan de rand van de beroemde GR20 wandelroute liggen verschillende zwembaden waar de dapperen zich kunnen verfrissen in het ijskoude water.

Surfen en duiken

Windsurfers vinden ideale omstandigheden voor de kust van Calvi en Île-Rousse. De weelderige onderwaterwereld, bijvoorbeeld bij Centuri-Port op Cap Corse of Porto Vecchio, zijn ook zeer geschikt voor beginnende duikers. Naast een indrukwekkende flora en fauna zijn er zelfs enkele scheepswrakken te ontdekken. Ook zeilers en stand-up paddlers (SUP) komen op het eiland aan hun trekken. Veel campings op Corsica zijn goed voorbereid op de behoeften van watersporters. Veel vakantieparken hebben hun eigen aanbod en beschikken over de bijbehorende knowhow.

Een paradijs voor bergsporters

Kamperen op Corsica is ook bijzonder populair bij wandelaars. Ondanks zijn geringe omvang biedt het eiland een breed scala aan activiteiten voor bergsporters, van gemakkelijke wandelingen tot zweterige toptochten en veeleisende meerdaagse tochten. Verschillende toppen op het eiland zijn meer dan 2000 meter hoog, waaronder de hoogste berg van Corsica, de 2706 meter hoge Monte Cinto.

De campings op Corsica zijn het ideale vertrekpunt en etappebestemming om ze tegelijkertijd te verkennen. De beroemdste wandelroute van Corsica is waarschijnlijk de "Grand Randonèe20", kortweg GR20, die de steden Conca in het zuiden en Calenzana in het noorden verbindt over een lengte van ongeveer 200 kilometer. Wie hem wil lopen, moet echter in goede conditie zijn en ongeveer 15 dagen de tijd hebben.

Beste tijd om te kamperen op Corsica

De beste tijd om Corsica te bezoeken is tijdens de zomermaanden mei tot september. Als u tijdens uw kampeervakantie veel tijd in het water wilt doorbrengen, kunt u het beste van juni tot augustus reizen, want dan is het het warmst en is het water aangenaam, met gemiddelde temperaturen van 29° Celsius. De meeste campings op Corsica zijn geopend in het hoogseizoen, dat wil zeggen tussen begin mei en eind september/half oktober. In het algemeen is Corsica ook geschikt als bestemming voor het hele jaar dankzij het mediterrane klimaat. De winters zijn relatief mild met 13 tot 18° Celsius en er zijn ook plaatsen voor vaste kampeerders op Corsica. In het laag- en middenseizoen zijn er echter niet zoveel campings open als in de zomer. Informeer daarom vooraf.