Actief kamperen in de Ardennen

Wandelen, mountainbiken, klimmen, survival, kajakken, zwemmen; actief kamperen in de Ardennen biedt tal van mogelijkheden voor een vakantie vol buitenactiviteiten.

Kamperen midden in de natuur

Uitzicht op glooiende heuvels, en een kabbelende rivier waar jong en oud pootjebaden; actief kamperen in de Ardennen doe je op een ANWB camping met een fraaie ligging. Vrijwel altijd in het groen, met beschutting van de bomen of juist op een zonnig plekje, en vaak in de buurt van water. Het aanbod bevat grote en kleine campings in de Ardennen; met veel vermaak of juist rust en stilte. Met behulp van de zoekfilters vind je moeiteloos een camping in de Ardennen die bij je past.

Fietsen en wandelen in de Ardennen

Actief kamperen in de Ardennen betekent een vakantie met veel beweging. Al wandelend of fietsend volg je de zogeheten ravel-paden; 1300 kilometer aan oude jaagpaden en treinbeddingen. Recreatieve wandelaars ontdekken in de vallei van de Semois lieflijke dorpjes en eeuwenoude burchten. Zo nu en dan wacht een klimmetje met als beloning adembenemende vergezichten. Verder zijn er voor waaghalzen volop mogelijkheden om te raften, paragliden en mountainbiken. Rond Theux liggen meerdere routes, variërend van makkelijk tot pittig.

Het kleinste stadje van België, Durbuy, is zeker een bezoek waard

Cultuur in de Ardennen

Ook voor een dosis cultuur zit je goed in de Ardennen. Breng een bezoek aan gezellige cultuursteden als Charleroi, Mons, Tournai en Namen en geniet op een van de vele terrassen van ambachtelijk bier. Dat de Ardennen een lang oorlogsverleden hebben, zie je terug in een stad als Bastogne. Verder is het Kasteel van Bouillon een aanrader. Vanaf dit middeleeuwse kasteel hoog boven de stad heb je een prachtig uitzicht over de omgeving.

Ardennen met de kinderen

De fraaie natuur van de Ardennen is een speeltuin op zich voor kinderen. In de bosrijke omgeving hebben ze alle ruimte om vrij te spelen en de meren en rivieren lenen zich bij uitstek voor dammetjes bouwen en watersporten. Ook op de ANWB campings zelf valt genoeg te beleven. Van lekker zwemmen tot een veelzijdig animatieprogramma. Daarnaast zijn er genoeg kindvriendelijke attracties in de Ardennen. De allerkleinsten vermaken zich opperbest in attractieparken als Plopsa Coo en het Koningin Fabiola Pretpark. Oudere kinderen zoeken de spanning op in Forestia; een hoogteparcours door de bomen. Ook de Grotten van Han met het bijbehorende wildpark met 650 dieren is een prima uitje voor het gezin.

Gezinscampings

Gezellig met het gezin op kampeervakantie? Klik hier voor de mooiste gezinscampings!

Gezinscampings