Terug naar de natuur tijdens een actieve kampeervakantie

Bij onthaasten op vakantie denk je aan niks doen; ontspannen en luieren om de batterij weer op te laden. Maar juist tijdens een **actieve kampeervakantie** maak je het hoofd leeg door lekker bezig te zijn. Stevige wandelingen of fietstochten in een schilderachtig landschap met korte stops voor een fotomoment of picknick. Spannende outdooractiviteiten met de kinderen. Overdag ben je druk en 's avonds kom je bij op een gezellig campingterras of bij een knisperend kampvuur.

Dichter bij de natuur

Zon, zee en strand lijken het succesrecept voor een ontspannen vakantie. Maar juist op een overvol strand is het erg druk en zijn er veel prikkels. Het opgejaagde gevoel dat past bij een druk dagelijks bestaan verdwijnt sneller tijdens een **actieve kampeervakantie**. Je verblijft midden in de natuur en bent meer geïsoleerd van de buitenwereld. Door veel te wandelen, fietsen, zwemmen, kajakken of paardrijden ben je veel bewuster met de natuur bezig en verdwijnt de stress.

Ontdek unieke plekjes

Zeldzame flora en fauna, geen massatoerisme; avonturiers ontdekken tijdens een **actieve kampeervakantie** unieke plekjes. Bezoek de mooiste nationale parken en ga buiten de gebaande paden om te wandelen door verlaten natuurgebieden. Waaghalzen pakken de mountainbike en stippelen een route uit over ruwe bergweggetjes waar nauwelijks mensen zijn. Ga kanoën of varen door een waterrijk landschap vol bijzondere dieren of ontdek een wonderschone onderwaterwereld tijdens het duiken of snorkelen.

Actief met de kinderen

Ontdek watersport tijdens je kampeervakantie

Een **actieve vakantie** op de camping is een aanrader voor sportieve gezinnen. Naast fietsen en wandelen zijn er nog tal van andere opties om bezig te zijn. Van spectaculaire uitzichten vanaf een boomkroonpad tot een uitdagend canyoning of via een ferrata-parcours of een doldwaze tocht op een raft. Actief kamperen is ook zeer geschikt om helemaal back to basic te gaan. Ga met het hele gezin op huttentocht of bouw samen een vlot. Liever iets meer comfortabel? Kies dan een camping met georganiseerde activiteiten in de buitenlucht!

Ontdek campings op ANWB Camping