Kamperen langs de Seine

Het is de beroemdste rivier van Frankrijk dus bij kamperen langs de Seine denk je al snel aan een vakantie in Parijs. Maar met een lengte van bijna 800 kilometer en een stroomgebied van 79.000 vierkante kilometer is er een breed gebied vol fraaie ANWB campings waar je geniet van een onbezorgde vakantie aan het water.

Wandelen en fietsen langs de Seine

Natuurliefhebbers maken tijdens het kamperen langs de Seine kennis met prachtige natuurgebieden. Een mooie wandelroute is GR2 Au fil de la Seine, die loopt van de bron vlak bij Dijon naar Châtillon-sur-Seine over een afstand van 125 kilometer. Onderweg wandel je langs de smalle maar levendige rivier die zich voorzichtig een weg baant door het heuvelachtige en bosrijke landschap. Net zo bijzonder zijn de 81.000 hectare van het regionale natuurpark Les Boucles de la Seine Normande. Hier wisselen moeraslandschappen, oerbossen en het kalkstenen plateau van de Pays de Caux elkaar af en bezoek je onderweg een aantal prachtige abdijen.

Cultuurrijke vakantie aan de oevers van de Seine

Liefhebbers van een vakantie vol cultuur kamperen langs de Seine in of vlak bij Parijs. De Franse hoofdstad wordt door de rivier feitelijk in tweeën gesplitst. De rive gauche, oftewel linkeroever, wordt geassocieerd met een artistieke en intellectuele levensstijl. In dit deel van Parijs staat bijvoorbeeld de Eiffeltoren. Aan de rive droite, de rechteroever, bevindt zich het commerciële en chique Parijs. Hier ligt onder meer de beroemde Avenue des Champs-Élysées. De oevers van de Seine worden door Unesco aangemerkt als werelderfgoed vanwege de vele monumentale gebouwen en parken langs de kades.

Andere mooie steden aan de rivier

De Seine stroomt niet alleen door Parijs maar ook een aantal andere prachtige Franse steden. Het middeleeuwse Troyes ligt in de Champagnestreek dus overal in de stad geniet je van een glaasje bubbels. Verder valt hier de gotische kathedraal op. Ook Rouen heeft een schitterende gotische kathedraal, terwijl in deze stad aan de Seine verder het 14e-eeuwse astronomische uurwerk opvalt en Le Vieux Marché, waar Jeanne d'Arc in de 15e eeuw aan haar eind kwam op de brandstapel. In Le Havre mondt de Seine uit in het Kanaal. In de Tweede Wereldoorlog werd deze havenstad grotendeels verwoest en vervolgens herbouwd in een bewonderde modernistische stijl. Dat zie je terug aan de belangrijkste openbare gebouwen, zoals het stadhuis Hotel de Ville, het beursgebouw Bourse du Commerce en de kerken van Saint Michel en Saint Joseph.

Bekijk alle ANWB Campings langs de Seine!

ANWB Campings langs de Seine