Kamperen in Ticino

Ticino is de meest zuidelijke regio van Zwitserland, volledig ten zuiden van de Alpen. Het is het enige volledig Italiaans sprekende kanton van het land. De unieke mix van een prachtig landschap, mediterrane cultuur, klimaat en keuken maken je verblijf hier tot een top kampeervakantie! In samenwerking met het Bureau voor Verkeer en Toerisme Ticino.

Campings in Zwitserland

Campofelice Camping Village

In het zonnige zuiden van Zwitserland ligt het prachtige Campofelice Camping Village, pal aan het Lago Maggiore en aan de monding van de rivier de Verzasca. Hier gaan je vakantiewensen in vervulling – zelfs chillen onder palmbomen.

Wacht, kamperen onder de Zwitserse palmbomen? Ja! De zon schijnt hier bijna altijd en de zomers zijn lang en warm. Verkoeling vind je in het meer, en via een in de rotsen uitgesleten trap bereik je de rivier Verzasca. Zwemmen is niet het enige wat je kunt doen op deze vijfsterrencamping. Er is volop sport en spel en centraal op de camping staat een grote tent voor shows, spelletjes, feesten en films. Aan horeca geen gebrek en er zijn weinig campings waar ze zulk lekker ijs verkopen in hun eigen ijssalon.

Campofelice Camping Village

Vallei hoort erbij

Een topuitstapje is fietsen in de Valle Maggia, een groene vallei waar de rivier Maggia doorheen slingert. Geen zorgen over de hoogteverschillen, die vallen mee. De route gaat grotendeels over fietspaden. Maak een zwemstop bij de ‘pozzo’ (zwembassin) bij Avegno. Wil je het wat simpeler houden? Fiets op je gemak langs het meer. Picknick en zwemspullen mee! Ook mooi is de Val Verzasca, verken die vooral een stuk te voet. Met de trein? Maak een ritje in de bijzondere Centovalli-trein van Locarno naar Domodossola.

Flaneren

Ticino is Zwitserland met een snufje Italië. Dat zie je terug in stadjes als Ascona en Locarno. Met een boottocht kom je overal. Terug op de camping geniet je na met je drankje voor je caravan, mobile home of appartement. Morgen is er weer zo’n mooie dag vol vakantiegeluk.

© Svizzera Turismo - Nicola Fuerer

Alle campings in Ticino

Alle campings in Zwitserland

In samenwerking met het Bureau voor Verkeer en Toerisme Ticino.