Camping Lago Maggiore

2 personen
32 campings gevonden

Camping Lago Maggiore

Een camping bij het Lago Maggiore is een uitvalsbasis voor een topvakantie. Dit grote meer ligt op de grens van Zwitserland en Italië. De Europese adel kende deze plek al in de 19e eeuw, maar tegenwoordig kan iedereen er een royale vakantie vieren. Geniet op de campings rond Lago Maggiore van het water en alle activiteiten die daarbij horen, van het exotische natuurschoon eromheen, van de fraaie eilanden, historische villa’s en karakteristieke dorpen.

Water- en buitensporten

Als je op een camping bij het Lago Maggiore verblijft, nodigt dit natuurlijk uit tot zwemmen en watersport. Ga bijvoorbeeld zeilen, vissen, windsurfen of kitesurfen. Natuurlijk kan je het ook zonder windkracht doen. Huur bijvoorbeeld een motorboot en ga lekker varen en zwemmen.

Ben je een avontuurlijk type? Ga dan raften: met een opblaasbare boot door een wilde rivier razen. Of doe aan canyoning: met een wetsuit aan van watervallen abseilen, springen en glijden. Ook onder het oppervlak valt veel te beleven: ga duiken en ontdek het.

Ook in het landschap rond je camping aan het Lago Maggiore is veel te beleven. Ga bijvoorbeeld lekker fietsen, wandelen, paardrijden of mountainbiken door het groene landschap. Of ga rustig golfen op een van de uitstekende banen.

Camping Lago Maggiore: verken de uitbundige natuur

Een natuurliefhebber die vakantie viert op een camping bij het Lago Maggiore hoeft zich geen moment te vervelen. Het meer zelf is lang en bevindt zich daarom zowel in een berglandschap en een heuvellandschap als in een laagvlakte. Omdat de rijken hier vroeger botanische tuinen hebben aangelegd en het klimaat er milder is dan in de omringende gebieden, groeien er bovendien palmen en andere exotische planten.

De omgeving, zowel in Zwitserland als in Italië, is bezaaid met natuurgebieden. Denk bijvoorbeeld aan het grootste natuurgebied van Italië, Val Grande. Dit spectaculaire dal kent mooie wandelroutes voor zowel gevorderde wandelaars als beginners. Ook in de andere natuurgebieden is het fantastisch wandelen, langs diepe grotten, machtige gletsjers, oerbossen en indrukwekkende vergezichten.

Plaatsen en steden

Rondom het Lago Maggiore liggen tientallen leuke stadjes en dorpen. Sommigen zijn rustig, anderen veelbezocht. Sommigen zijn klein, anderen groot. Wat ze allemaal gemeen hebben is een heerlijke ontspannen sfeer en historische uitstraling. Bezoek bijvoorbeeld het populaire Locarno, de warmste stad van Zwitserland. In deze groene stad bezoek je kerken en pleinen, of geniet je gewoon op het terras. Om te winkelen in een historische setting ga je naar Cannobio in Italië. Ook de markt op zondag is een aanrader! Het Italiaanse Verbiana staat bekend om zijn botanische tuin, villa’s, groene parken en levendige boulevard.

Onze campings Lago Maggiore: voor ieder wat wils

ANWB Camping heeft een ruim aanbod van campings aan het Lago Maggiore. Bekijk bijvoorbeeld eens Camping Royal (Italië), een rustige terrassencamping. Zoek je een ruime camping aan het meer? Dan is Camping Campofelice (Zwitserland) een goede optie. Een andere camping die recht aan het meer ligt, met een heerlijk zandstrand, is Camping Orchidea (Italië).