Kamperen in Oristano

8 campings, vul je reisgegevens in om het aanbod te zien

Calendar
Aankomst

-

Vertrek

-

Guests

Kamperen in Oristano

Alle 8 campings bekijken
  • Populaire regio's
  • Populaire plaatsen
  • Inspiratie

Kamperen in Oristano

Is Arenas Camping Village
Favorieten
Is Arenas Camping Village

Italië / Sardinië

4.1Erg goed(7Recensies)

Dichtbij het strandZwembadHonden toegestaan

Staanplaatsen (120)

Huuraccommodaties (21)

Direct boekbaar
Camping Bella Sardinia
Favorieten
CKE discount
Camping Bella Sardinia

Italië / Sardinië

ANWB Camping LogoInspectie

4.0Erg goed(9Recensies)

Dichtbij het strandZwembadHonden toegestaan

Staanplaatsen (300)

Huuraccommodaties (77)

Feiten over camping

Aantal campings8
Beoordelingen van campings32
Gemiddelde beoordeling3.3

Populaire campings

1
Camping Bella Sardinia
Camping Bella Sardinia ligt op het schiereiland Sinis-Penisula aan de westkust van Sardinië. De campingplaatsen liggen heerlijk koel, midden in een groot pijnbomenbos. Camping Bella Sardinia ligt aan… Camping profielpagina

Gardameer met kinderen

Bekijk alle campings

Populaire voorzieningen

WiFi

Internet

Grocery

Supermarkt

Restaurant

Restaurant

Bakery

Broodservice of bakkerij

Wellness

Wellness

Bathing Possibility

Mogelijkheid tot baden

Sanitary Facilities

Sanitaire voorzieningen zeer goed

Washing Machine

Wasmachine

Playground

Speeltuin

About Us

Het ANWB-team

Is Arenas Camping Village
Is Arenas Camping Village

De veelzijdigheid van de provincie Oristano aan de westkust van Sardinië toont zich op indrukwekkende wijze op het gebied van landschap en cultuurhistorie. Briljant blauw water, aan witte zandstranden, kiezelstranden of op ruige kliffen, biedt een verscheidenheid aan zwemmogelijkheden en maakt van Oristano de ideale bestemming voor kamperen aan zee. Meren, archeologische vindplaatsen en beboste bergen zijn verdere attracties van de provincie en kunnen worden verkend tijdens het kamperen met een camper of caravan.

Bijzonderheden van de camping in Oristano

Het overgrote deel van de campings in Oristano ligt aan de uitgestrekte kustlijn - wat voor de hand ligt vanwege de natuurlijke schoonheid van de stranden en het weer, dat een groot deel van het jaar geschikt is om te zwemmen. In het binnenland liggen enkele campings vooral langs kleinere bosgebieden en in heuvelachtige landschappen. De Golf van Oristano is populair vanwege de eindeloos lange en vlakke zandstranden, die in totaal ruim 40 km lang zijn. Langs de kust zijn er delen met een goede infrastructuur zoals ligbedden, parasols, restaurants en watersportfaciliteiten, maar ook verlaten en beboste stranden. Diverse bezienswaardigheden zoals de archeologische site van Tharros of de oude Grande Tower zijn het ontdekken waard.

Aankomst

Reizigers uit Hamburg in het uiterste noorden leggen eerst in totaal ongeveer 800 km af naar Zuid-Duitsland. Vanaf hier zijn er twee mogelijkheden om de Alpen over te steken. Optie A leidt door Zwitserland langs Chur, Bellinzona en Lugano. In Italië gaat de route verder via Milaan, Parma, La Spezia, Pisa en Livorno. De totale afstand is ongeveer 1.900 km. Wie voor optie B kiest, reist vanuit München via Innsbruck in Oostenrijk en de Brennerpas naar Zuid-Tirol. Bolzano, Trento, Verona, Modena, Bologna en Florence worden in Italië gepasseerd op weg naar de veerhaven. Kampeerders leggen op deze route ongeveer 1.200 km af.

Het is belangrijk af te wegen welke variant het meest geschikt is: als u via Oostenrijk reist, hebt u twee keer een dagvignet nodig in plaats van een jaarvignet, dat bijna twee keer zo duur is als het vignet dat in Zwitserland nodig is. De route via Zwitserland is daarentegen ruim 30 km korter en het jaarvignet is het hele jaar geldig. In Livorno zet de autoveerboot koers naar Olbia in het noordwesten van Sardinië. De resterende 182 km naar de provinciehoofdstad Oristano gaat over de hoofdwegen 131 en 292. In Italië is tolheffing op de meeste snelwegen verplicht.

Bestemmingen in Oristano

Bestemmingen in de regio die bijzonder populair zijn bij kampeerders zijn de provinciehoofdstad Oristano en het ongerepte Spiaggia di Is Arenas.

Wandelen in het historische Oristano

Oristano, bij de Byzantijnen bekend als Aristanis, werd gesticht in de buurt van de Fenicische nederzetting Othoca. In de loop der eeuwen werden kerken, forten, piazza's en torens gebouwd die nog steeds de historische pracht en praal van de oude stad weerspiegelen en zowel de plaatselijke bevolking als bezoekers in vervoering brengen, waaronder indrukwekkende bouwwerken in de oude stad zoals de Sint-Christoffeltoren op het Piazza Roma, gebouwd in 1290, en de nog oudere Oristano-kathedraal. Vele andere heilige gebouwen en vestingwerken geven een interessant inzicht in de turbulente geschiedenis. Veel restaurants, cafés en bars bevinden zich op Piazza Roma en in de omliggende steegjes en bieden mogelijkheden voor een typische lokale snack.

Ontspanning op het strand van Is Arenas

Ook een uitstapje naar de Spiaggia di Is Arenas in het natuurparadijs Pineta di Is Arenas, dat hier en daar bijna verlaten is, is de moeite waard. De campings ten zuiden van het dorp Torre del Pozzo profiteren van de azuurblauwe zee, het grote pijnboombos langs het strand en de nabijheid van de golfbaan Campo da Golf di Is Arenas. Het natuurlijke strand heeft goudgeel zand, dat op sommige plaatsen ronduit wit lijkt. Vanwege de sterke wind is dit gedeelte ook populair bij surfers.

Activiteiten en excursies

Dankzij de wilde natuur en de lange geschiedenis van de Sardijnse beschaving worden spannende ontdekkingen en sportieve activiteiten aangeboden.

Vogels kijken op het strand

Het fascinerende vogelleven van Sardinië trekt jaarlijks duizenden ornithologen en natuurminnende vakantiegangers. De kust van Oristano wordt beschouwd als een bijzonder aan te bevelen gebied, waar prachtige roze flamingo's leven en in het water rondscharrelen op zoek naar krabben. Visarenden, bruine kiekendieven, grijze papegaaien, purperreigers en koereigers behoren ook tot de standvogels en kunnen alleen of in groepsverband met een deskundige worden verkend.

Verken de archeologische site van Tharros

Op het schiereiland Sinis aan de westkust ligt de oude archeologische vindplaats Tharros. Wetenschappers geloven dat de nederzetting al voor de Feniciërs in de bronstijd werd gesticht en vervolgens werd bewoond door Feniciërs, Puniërs en Romeinen. In dit openluchtmuseum zijn zuilen, badfaciliteiten, straten, de necropolis en resten van huizen te zien. Veel van de in Tharros gevonden voorwerpen zijn nu ondergebracht in het Nationaal Archeologisch Museum in de Sardijnse hoofdstad Cagliari. Bij de vindplaatsen zijn een restaurant, kleine badstranden, een wandelpad en, met de antieke toren Spagnola di San Giovanni di Sinis, een andere bezienswaardigheid.

Gastronomie

De Sardijnse keuken wordt gekenmerkt door pasta, kaas in al zijn variaties en verse vis en zeevruchten uit de Tyrreense Zee. Dit heeft geleid tot traditionele gerechten zoals fregula - pasta gevormd tot kleine balletjes van griesmeel - of spaghetti met zeevruchten, waarbij mosselen, zee-egels en viseitjes erg populair zijn. Een ander typisch Sardijns gerecht zijn knapperige gouden broodlapjes, eventueel verfijnd met aromatische rozemarijn of andere kruiden. Wilde broccoli, die in delen van Sardinië ook wel Italiaanse asperges wordt genoemd, groeit in de natuur, zoals de naam al aangeeft, en is een seizoensgebonden delicatesse. De specialiteiten gaan goed samen met rode wijnen zoals Josto Miglior D.O.C. of Carignano, die een uitstekende reputatie genieten onder sommeliers.

Beste reistijd

De beste tijd om de provincie Oristano te bezoeken hangt af van persoonlijke voorkeuren en geplande activiteiten. Tijdens de zachte maanden maart tot mei en september tot oktober zijn de omstandigheden ideaal om het binnenland te voet, per fiets of te paard te verkennen. Buiten het hoogseizoen liggen de temperaturen in deze tijd van het jaar tussen 17 en 26 graden Celsius. Tijdens het badseizoen van half juni tot half september genieten vakantiegangers overdag van temperaturen tussen 27 en 31 graden Celsius, waarbij het water opwarmt tot 25 graden Celsius. De mistral- en siroccowinden en af en toe een thermische wind zorgen voor uitstekende omstandigheden voor windsurfen en kitesurfen in het kustgebied van Oristano, vooral in de maanden juni en september.