Camping Toscane

178 campings, vul je reisgegevens in om het aanbod te zien

Calendar
Aankomst

-

Vertrek

-

Guests

Camping Toscane

Daarom moet je kamperen in Toscane:

  • Schilderachtige landschappen
  • Steden van kunst en cultuur
  • Culinaire diversiteit
  • Beroemde wijnstreek
In Toscane vindt u de zonovergoten heuvels van de Chiantistreek, de dramatische kustlijn van de Etruskische Rivièra en de indrukwekkende bergen van de Apennijnen. Als u idyllisch wilt kamperen in de natuur of uw kampeervakantie aan het strand wilt doorbrengen, dan is de Midden-Italiaanse regio the place to be. Van fietsen door glooiende heuvels tot wandelen in de bergen, er zijn genoeg activiteiten om u bezig te houden. Historische steden als Florence, Pisa of Siena betoveren met hun middeleeuwse charme en de wijnboeren in de regio nodigen u uit om hun wijnen te proeven.

Geselecteerde Campings

Vallicella Glamping Resort
Favorieten
Vallicella Glamping Resort

Italië / Toscane

ANWB Camping LogoInspectie

5.0Buitengewoon(2Recensies)

Alle 178 campings bekijken
  • Populaire regio's
  • Populaire plaatsen
  • Toeristische regio's
  • Inspiratie

Camping Toscane

Direct boekbaar
hu Park Albatros Village
Favorieten
hu Park Albatros Village

Italië / Toscane

ANWB Camping LogoInspectie

3.7Goed(30Recensies)

ZwembadHonden toegestaanKindvriendelijk

Standplaatsen (200)

Huuraccommodaties (1539)

Direct boekbaar
hu Firenze Camping in Town
Favorieten
Camping Molino a Fuoco
Favorieten
CKE discount
Alle 178 Campings
Alle 178 Campings

Feiten over de camping

Aantal campings178
Beoordelingen van campings1.374
Ø beoordelingen3.6

Populaire campings

1
Vallicella Glamping Resort
Vallicella Glamping Resort Glamping in Toscanië, daarvoor ben je bij Vallicella Glamping Resort aan het juiste adres. Kies voor een stacaravan, een cottage, een bungalow of een glampingtent en geniet… Camping profielpagina

Glamping

Bekijk alle campings

Kleine en charmante campings

Bekijk alle campings

Kampeervakantie in een stacaravan

Populaire voorzieningen

WiFi

Internet

Grocery

Supermarkt

Restaurant

Restaurant

Bakery

Broodservice of bakkerij

Wellness

Wellness

Bathing Possibility

Mogelijkheid tot baden

Sanitary Facilities

Sanitaire voorzieningen zeer goed

Washing Machine

Wasmachine

Playground

Speeltuin

Best beoordeelde campings

About Us

Het ANWB-team

hu Park Albatros Village
hu Park Albatros Village

Op een camping in Toscane wacht u een van de mooiste natuurlandschappen van Italië. De zacht glooiende heuvels, schilderachtige olijfgaarden en historische stadjes zullen u betoveren. Bij PiNCAMP vindt u de mooiste campings in Toscane.

Het ultieme vakantiegevoel op een prachtige camping in Toscane

Onderweg naar de camping in Toscane, langs het glooiende landschap met olijfbomen en lange rijen cipressen, krijg je al het ultieme vakantiegevoel. Toscane biedt alle ingrediënten voor een veelzijdige vakantie: een stralende zon, schitterende natuur, rijke cultuur en de smakelijke Italiaanse keuken. De campings bevinden zich in de streek met hét kunstcentrum van Italië, Florence. Niet alleen Michelangelo, maar ook Leonardo da Vinci kwam hier vandaan. Ook andere steden als Pisa, Siena, Lucca, Arezzo en San Gimignano liggen dichtbij. Zelfs van de Etrusken en de Romeinen zijn spannende overblijfselen in Toscane aanwezig.

De oogverblindende natuur van Toscane

Naast de schitterende kustlijn is vooral het achterland wat Toscane enorm geliefd maakt bij toeristen. Het veelzijdige Toscaanse landschap omvat glooiende heuvels met wijnranken, grote, knalgele zonnebloemvelden, akkers met geurige lavendel, olijfbomen, wijngaarden, lange rijen cipressen en goudgele graslanden. Het natuurschoon nodigt uit tot een lange wandel- of fietstocht over de kronkelende wegen. Tijdens een wandeling kun je oog in oog komen te staan met reigers, vossen, herten of stekelvarkens. Of je nu rustig de omgeving ontdekt met een wandeltocht of kiest voor een spannende bergbeklimming, de Toscaanse natuur is oogverblindend mooi.

De rijke cultuur en historie van de Toscaanse steden

Toscane staat bekend om zijn schitterende historische steden vol kunstschatten. Tijdens een verblijf op een camping in Toscane is een bezoek aan een van deze steden een must. Florence, bijvoorbeeld, is een waar openluchtmuseum. De stad is bezaaid met eeuwenoude kerken, prachtige paleizen en imposante musea. Andere steden in de buurt zijn het fraaie Pisa met de wereldberoemde scheve toren en het pittoreske Siena met de spannende paardenraces op het plein.

Een avontuurlijke boottocht naar Elba

Maak tijdens een tocht langs de gouden zandstranden en de fraaie kustlijn een boottocht naar het prachtige eiland Elba. Dit bijzondere, van oorsprong vulkanische eiland behoort tot Toscane. Elba ligt op slechts tien kilometer afstand van de Toscaane kust en heeft een aantal schitterende stranden aan het azuurblauwe water. Het eiland is met name zeer geliefd bij duikers.

Eropuit met het hele gezin

Vanaf de camping in Toscane liggen de uitstapjes met het hele gezin zeer dichtbij. Bezoek voor uren waterpret het reusachtige waterpark Acqua Village in Cecina Mare. De allerkleinsten vermaken zich uitstekend in het Pinocchio Park bij het plaatsje Pistoia. In Pisa beleven de kinderen een fantastische tijd in het Parco Preistorico en in Florence bevindt zich een prachtige speeltuin.

Pittoreske middeleeuwse dorpjes in Toscane

Gedurende de prachtige tochten in de omgeving van Toscane mag je de dorpjes niet overslaan. Keer bijvoorbeeld terug in de tijd bij een bezoek aan pittoreske middeleeuwse dorpjes als Cortona en Volterra. Deze dorpjes zijn veelal gebouwd op een heuvel, waardoor je geniet van een adembenemend uitzicht over de omgeving. Wandel over de smalle straatjes langs de gekleurde huizen of drink een smakelijke espresso bij een authentiek Italiaans café.

Hoe Toscane te bereiken

Met een camper vanuit Duitsland naar Toscane reizen is ongecompliceerd - maar u moet er wel wat tijd voor uittrekken. De afstand van München naar Florence is ongeveer 650 km, en de reis duurt ongeveer 6 uur. De route loopt door Oostenrijk over de Brennerpas over de Alpen. De Brennersnelweg is een van de drukste routes in de Alpen en voert van Innsbruck naar Modena in Italië. De route gaat dan verder via Bolzano en Verona om uiteindelijk Bologna te bereiken. Van daaruit leidt de A1 naar Florence. Goed om te weten: In Oostenrijk en Italië is tol verplicht op de snelwegen en sommige Alpenpassen. U kunt tolstickers krijgen bij tankstations in de buurt van de grens of rechtstreeks bij de ADAC. In Italië betaal je bij tolstations: Op de witte baan kun je contant, met EC of creditcard betalen, op de blauwe baan alleen met kaart. De gele rijstroken zijn voor bestuurders met "Telepass": de tol wordt elektronisch afgeschreven.

De mooiste bestemmingen in Toscane

Indrukwekkende natuurlandschappen, prachtige steden, rijke cultuurschatten, schitterende tuinen en een verscheidenheid aan culinaire specialiteiten zijn slechts enkele redenen waarom Toscane zo populair is. Met zijn heuvels, cipressenlanen en olijfgaarden wordt het beschouwd als de belichaming van het Italiaanse platteland en biedt het een buitengewone verscheidenheid aan bestemmingen.

Florence

Florence is een verlangende bestemming voor vakantiegangers uit de hele wereld en een van de beroemdste steden van Toscane. De stad van kunst en wetenschap was in de late middeleeuwen de financiële en commerciële metropool van Europa. Leonardo da Vinci, Galileo Galilei en Michelangelo zijn slechts drie van de beroemde Florentijnen in wiens voetsporen kunstliefhebbers treden. Bijna geen enkele andere plaats biedt zoveel musea, monumenten en paleizen op zo'n klein oppervlak als Florence. De beroemde Uffizi Galerij, het prachtige Palazzo Pitti en de historische Accademia di Belle Arte zijn slechts drie van de bijzondere bezienswaardigheden. Op de romantische Ponte Vecchio met zijn boogvormige winkels wandelen bezoekers over de oudste segmentboogbrug ter wereld.

Siena

Ook een bezoek waard is Siena, gebouwd op drie heuvels en een van de mooiste en interessantste steden van Toscane. U kunt uw excursie het beste beginnen met een wandeling door de levendige oude stad en vervolgens de beroemde kathedraal van Siena en het beroemde Palazzo Pubblico bekijken. Op het glooiende Piazza del Campo wordt twee keer per jaar een race voor ongezadelde paarden gehouden.

San Gimignano, Pisa en Lucca

San Gimignano wordt ook wel het "Manhattan van de Middeleeuwen" genoemd. De stad maakt indruk met 15 nog bewaard gebleven familietorens die in de 12e en 13e eeuw als teken van feodale macht de Toscaanse hemel in rezen. Een andere beroemde bestemming die u moet zien is Pisa, beroemd om zijn scheve toren. Wie naar Toscane reist, moet zeker ook Lucca bezoeken met zijn met bomen begroeide toren van het Palazzo Guinigi en een uitstapje plannen naar de Etruskische stad Pitigliano, die imposant op een door wijnkelders uitgeholde rots ligt.

Grosseto

Grosseto is een andere bestemming die de moeite waard is. Als centrum van de regio Maremma kunnen gasten van de stad het historische stadscentrum bewonderen, dat op beslissende wijze werd vormgegeven door de groothertogen van de Medici. Het Museo Archeologico e d'Arte della Maremma met Etruskische voorwerpen geeft inzicht in een tijdperk dat van doorslaggevend belang was voor Toscane en zijn ontwikkeling.

Top 5 bezienswaardigheden in Toscane

  • Florence: De hoofdstad van Toscane is eigenlijk een reis op zich waard en biedt met zijn ontelbare palazzi, kerken en musea zoveel hoogtepunten dat u niet kunt stoppen met verwonderen.
  • Arezzo: Een geheime tip voor cultuurliefhebbers is het romantische stadje Arezzo, dat tot nu toe gespaard is gebleven van de toeristische drukte. Dankzij een lange ambachtelijke traditie kunt u hier antiek kopen.
  • Eiland Elba: Op het eiland Elba in de Toscaanse archipel wachten prachtige stranden, kristalhelder water en een geweldige natuur. Het eiland was ooit een verbanningsoord voor Napoleon en is nu een van de populairste vakantiebestemmingen in Italië.
  • Pitigliano: De kleine gemeente Pitigliano is een van de mooiste van Italië en is dramatisch gelegen op een tufstenen rots die imposant uit het landschap oprijst. Vooral de oude graven van de Etrusken zijn hier de moeite waard.
  • San Gimignano: Vanwege de vele oude torens wordt San Gimignano ook wel het "middeleeuwse Manhattan" genoemd. De stad is echter niet alleen een populaire bestemming vanwege de fantastische skyline - het goed bewaarde stadscentrum staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en straalt een heel bijzondere historische flair uit.

Top 2 insider tips

  • Chianti: In de Chianti krijgt u precies het Toscane uit het plaatjesboek dat u misschien in een reisgids heeft gezien: Schilderachtige landschappen, oude kastelen en talrijke wijnhuizen. De "Strada dei Castelli", die verschillende kastelen en burchten in de regio met elkaar verbindt, is bijzonder geschikt voor een roadtrip met een camper.
  • Orcia Valley: Zacht begroeide gouden heuvels en dromerige lanen omzoomd met cipressen: De romantische Orcia-vallei in de provincie Siena biedt precies zulke uitzichten. Het landschap maakt deel uit van het UNESCO werelderfgoed en is een werkelijk uniek gebied waar natuur en cultuur elkaar perfect aanvullen.

Activiteiten en excursies

In Toscane is ook buiten de camping veel te doen. Hier volgen enkele tips voor uw vrije tijd.

Pretparken

Perfect voor gezinnen met kinderen: In de pretparken van Toscane is er pure actie. Een van de bekendste parken is Cavallino Matto. Hier kun je achtbanen, shows en talloze attracties verwachten. Ook het Parco Avventura il Gigante is erg populair. In het klimbos ten zuiden van Florence kunnen kinderen vanaf drie jaar op 16 verschillende routes klimmen en met een kabelbaan rijden.

Wijnproeven

Een kampeervakantie in Toscane zonder wijnproeven? Ondenkbaar - de streek produceert immers enkele van de beste rode wijnen ter wereld. De beste plek hiervoor is de Chiantistreek in het hart van Toscane. In het heuvelachtige schilderachtige landschap vindt u wijngaarden en wijnstokken zover het oog reikt. Perfect voor een roadtrip: de beroemde wijnweg "Via Chiantigiana" door de Chianti Classico. Hier maakt u kennis met enkele van de beroemdste wijnhuizen van Toscane.

Strandvakantie

Voor een strandvakantie in Toscane zijn de vlakke kusten van de Maremma en de Etruskische Rivièra het meest geschikt. De vele stranden en badplaatsen bieden parasols, strandstoelen en sanitaire voorzieningen. Meestal is er ook een klein restaurant of kiosk. Bijzonder populair is het strand van La Rochette tegenover het eiland Elba en het Lido di Camaiore ten noordwesten van Lucca.

Gastronomische hoogtepunten in Toscane

Voor wijndrinkers is het eerste waar ze aan denken als ze het woord Toscane horen natuurlijk de Chianti. De oudste en bekendste rode wijn van Toscane groeit voornamelijk in de provincies Florence en Siena en heeft het keurmerk "Gallo Nero". Maar ook de sterke, volle Brunello di Montalcino, de lichte Vino Nobile de Montepulciano of de goudgele Vernacchia di San Gimignano zijn het proeven waard, direct ter plaatse. Er zijn veel gerechten waarin de lokale olijfolie een rol speelt. Het beroemdste vleesgerecht is bistecca fiorentina, een boven houtskool gegrilde delicatesse, waarvoor u grote honger moet hebben of een paar mede-eters moet meenemen. Ongezouten boerenbrood, verse vis of de ovale schapenkaas Marzolino zijn andere specialiteiten van de Toscaanse keuken.

Het weer en de beste tijd om te gaan kamperen in Toscane

De populairste tijd voor een kampeervakantie in Toscane is de zomer. Als u van het strandleven wilt genieten, kunt u het beste tussen juni en september gaan. Dit is het hoogseizoen en daarom zijn de campings het drukst. De warmste maanden zijn juli en augustus, wanneer het meer dan 30 graden is, maar de constante zeebries langs de kust houdt u koel. De lente en de herfst zijn het beste voor een actieve vakantie of sightseeing tours naar de culturele schatten van Toscane. In het laagseizoen is het niet zo heet en zijn er niet zoveel andere toeristen. Vanaf november wordt het merkbaar koeler, maar Toscane is ook geschikt voor wintersportactiviteiten. De beste maanden hiervoor zijn december en januari.