Camping Betuwe

Wissen
2 personen
1332 campings gevonden
<
1
2
3
4
...
>

Camping Betuwe

De Betuwe bevindt zich middenin Gelderland, de grootste provincie van Nederland. Deze uitgestrekte streek kent veel afwisseling in natuur, dankzij de vele mooie gebieden. Een verblijf op één van de campings in de Betuwe is dan ook een garantie voor het hebben van een heerlijke vakantie. Het gebied bestaat uit de Neder Betuwe, de Over-Betuwe en de Tielerwaard. Het meest bekend is de Betuwe vanwege de tuinbouw en de fruitteelt.

De omgeving

In de Betuwe is veel te zien, te doen en te vinden. Vanaf de camping in de Betuwe kan je daarom veel ondernemen. Zo is de Betuwe onder andere een perfecte plek voor natuurliefhebbers. Hier kan je heerlijk wandelen of fietsen door prachtige landschappen, doorkruist door rivieren en talloze fruitgaarden. Ook een bezoek aan de pittoreske dorpjes in de Betuwe is een aanrader. Ervaar hier hoe gastvrij en vriendelijk de inwoners zijn. Ook heeft het gebied een rijke geschiedenis die helemaal terugtelt naar de tijd van de Romeinen en Bataven.

Historische bezienswaardigheden

In de omgeving van de camping in de Betuwe zijn veel bezienswaardigheden te vinden. Zo zijn er een aantal historische molens en hele oude kastelen zoals Kasteel Ammersoyen, Huis van Malsen, Kasteel Nederhemert, Slot Rossum en Slot Loevestein. Die laatste, Slot Loevestein, is het beroemdste kasteel van Nederland. Een bezoek aan dit kasteel is dan ook zeker aan te raden. Bij het kasteel is een museum waarin je alles leert over Hugo de Groot, de Middeleeuwen en de Hollandse Waterlinie. Ook worden er veel activiteiten voor kinderen georganiseerd. Denk aan speurtochten, spellen en shows. Boek een rondleiding en duik in de wereld van de Middeleeuwen.

Campings Betuwe: dichtbij het mooie recreatiepark Eiland van Maurik

Middenin de Betuwe ligt het Eiland van Maurik. Dit eiland, goed te bereiken vanaf de camping in de Betuwe staat garant voor een ontspannen middag waterplezier. Aan dit waterparadijs kan namelijk jong en oud genieten, van zwemmen en zonnen tot zeilen en waterskiën. Dit prachtige waterrijke gebied ligt vlak boven Tiel, in de gemeente Buren. Aan het water kan heerlijk gerecreëerd worden, maar ook fietsen of wandelen in de omgeving is hier een absolute aanrader.

Tiel

De bekendste stad van de Betuwe is Tiel, vanaf onze campings in de Betuwe ben je zo op deze mooie plek. De plaats is misschien nog het meest bekend door de bekende mascotte Flipje van Tiel. Voor Flipje van Tiel is er zelfs een museum. Dat is zeker voor kinderen een bezoek waard. Daarnaast zijn er in het stadscentrum van Tiel ook veel andere bezienswaardigheden te zien. Denk aan de 17e -eeuwse waterpoort, het kantongerecht of het jaarlijkse fruitcorso. Tijdens dit spektakel rijdt een stoet van praalwagens, versierd met fruit, door de stad.

Ook voor winkelen is Tiel een absolute aanrader. Met meer dan 200 winkels heeft de stad veel te bieden voor winkelend publiek. En na het winkelen wachten de heerlijke koude drankjes op het terras. Hier kan je heerlijk tot rust komen op een van de gezellige pleinen.