Vakantieparken in Friesland

  • Grootste overzicht van vakantieparken
  • Verschillende soorten huuraccommodaties
  • Gegarandeerd een leuke vakantie!

Vakantieparken in Friesland

Wissen
2 personen
3 campings gevonden
<
1
>

Een onbezorgde vakantie in eigen land op een vakantiepark in Friesland

Op een vakantiepark in Friesland ervaar je het ware buitenlandgevoel in eigen land. De noordelijke provincie heeft bijvoorbeeld zijn eigen taal en bijzondere gebruiken als fierljeppen. Natuurliefhebbers genieten volop van lange wandelingen in het Drents-Friese Wold. Ook is de waterrijke provincie bij uitstek geschikt voor watersporters. Vaar bijvoorbeeld met een zeilboot over de Friese meren.

Fietsen langs de beroemde elf steden

Met eindeloze vergezichten en vier nationale parken staat Friesland bekend om zijn schitterende natuur. Het is een aanrader om door het prachtige landschap te fietsen, bijvoorbeeld aan de hand van de alternatieve Elfstedentocht. Op deze manier ontdek je zonder de schaatsen onder te binden de elf pittoreske steden van de 'tocht der tochten'. Al fietsend kom je lange bijzondere monumentale panden en stadse grachten, waaronder de piepkleine middeleeuwse gracht van de vestingstad Sloten.

Varen over de Friese meren

Er is geen betere manier om Friesland te ontdekken dan vanaf het water. Maak vanaf je vakantiepark in Friesland een boottocht over de Friese meren om optimaal van de natuur te genieten. In het gedeelte tussen Heeg en Oudega is het mogelijk om te varen met een elektrische fluisterboot. Zo kom je op plekken terecht zonder motorboten vol lawaai, waardoor je de natuur nog beter kunt ervaren. Ook voor andere watersporten ben je op de Friese meren welkom, bijvoorbeeld om te roeien, windsurfen of zeilen. Ook is het mogelijk om vanaf Makkum een dagtocht te maken over het nabijgelegen IJsselmeer.

Ontspannen op de Waddeneilanden

Behalve Texel vallen de Waddeneilanden onder Friesland. De Wadden zijn ideaal voor natuurliefhebbers en rustzoekers. Ga met een gids vanuit je vakantiepark in Friesland wadlopen en ontdek de interessante natuur. Ook lenen de uitgestrekte stranden en duinen langs de Friese kust zich uitstekend voor lange strandwandelingen.

De Friese cultuur in Leeuwarden

Cultuurliefhebbers brengen een bezoek aan Leeuwarden. De provinciehoofdstad beschikt over het museum Tresoar, waar je leert over de rijke geschiedenis van Fryslân en de bijzondere cultuur. Zo weet je na afloop wat skûtsjesilen (zeilen) en fierljeppen is, en ken je ook een aantal belangrijke woorden in het Frysk. Ook vind je in Leeuwarden gezellige winkels om heerlijk te shoppen. Na afloop plof je neer op het terras van een sfeervol restaurant voor een smakelijke maaltijd.