Camping Eindhoven

2 personen
143 campings gevonden
<
1
2
3
4
...
>

Camping Eindhoven

Eindhoven is een van de belangrijkste steden van Zuid-Nederland. Op de camping in Eindhoven ben je perfect gepositioneerd om deze stad te verkennen. De stad is een unieke mix van oud en nieuw. Je kan je er vergapen aan architectuur en fraai design. Bovendien is het vermaard om zijn uitgaansleven: van ontspannen grand cafés en karaktervolle bruine kroegen, tot feestelijke discotheken en danscafés.

Architectuur

Als je van moderne of historische architectuur houdt, is een verblijf op één van de campings in Eindhoven een heel goed idee. Beide vind je namelijk volop in Eindhoven. Oude gebouwen vind je bijvoorbeeld in de wijk de Bergen. Deze wijk is in de oorlog gespaard gebleven, waardoor het de oudste wijk van Eindhoven is.

Ook uit de recentere geschiedenis staan er in Eindhoven veel interessante bouwwerken. De St. Catharinakerk uit 1867 is bijvoorbeeld erg imposant, met zijn torens van 73 meter hoog. Nog nieuwer maar niet minder interessant is het gloeilampenfabriekje van Philips. Hier begon een van Nederlands meest succesvolle bedrijven.

Liefhebbers van nieuwere architectuur hebben met een camping in Eindhoven ook een goede keuze gemaakt. Er staan in de stad bijzonder hoge woontorens, zoals de Admirant. Nog iets futuristischer is het Evoluon, een soort UFO waar tentoonstellingen worden gegeven.

Design

Eindhoven staat bekend als de designhoofdstad van Nederland. Elk jaar is hier bijvoorbeeld de Dutch Design Week, waarbij overal exposities van bijzondere ontwerpen zijn te vinden. Dat is inmiddels wereldberoemd en een van de grootste designevenementen van Europa. Zeker een goed moment om een camping in Eindhoven op te zoeken dus!

Ook als het geen Dutch Design week is, is er op dit gebied in Eindhoven veel moois te vinden. Je vindt er namelijk de gerenommeerde Design Academy Eindhoven, die veel getalenteerde ontwerpers aflevert. Daardoor is er altijd wel ergens een expositie.

Campings Eindhoven: ook een goed uitgaansleven

Eindhoven heeft nog een andere reputatie, namelijk die van uitstekende uitgaansstad. Als je graag wil zitten om een rustig drankje te drinken, kan je het best terecht op de Markt. Hier heb je grote terrassen om van de zon te genieten, of grand-cafés om een kopje koffie te drinken. Daarna ga je tevreden weer je tent op de camping in Eindhoven in.

Stort je je liever in het echte nachtleven? Dan kan je terecht op het beroemde Stratumseind. Dit is een de langste caféstraat van Nederland. Probeer hem niet helemaal af te gaan, want er zijn meer dan 50 cafés, danscafés en andere horecagelegenheden. Grote kans dat je alsnog in de vroege uurtjes op de camping in Eindhoven aankomt.

Ben je niet zo van het dansen, maar heb je liever een goed gesprek in een bruin café? Dan is het eerdergenoemde gebied De Bergen een goede keuze. Hier zijn ook vaak live-optredens.