Campings aan het water in Nederland

  • Alle ingrediënten voor een verkoelende vakantie
  • Waterpret voor zowel jong als oud
  • Populaire campings, dus reserveer snel

Campings aan het water in Nederland

2 personen
348 campings gevonden

Geen resultaten gevonden

Nederland waterland - vakantie op een camping aan het water in Nederland

Ben je liefhebber van water en watersport, dan word je intens gelukkig van een vakantie in eigen land. Ons land is een echt waterland en een camping aan het water in Nederland is dan ook zo gevonden. Het water is niet alleen geschikt voor het beoefenen van diverse watersporten, het kalme gekabbel is ook een bron van rust. Op deze themapagina vind je in een oogopslag alle campings in eigen land die op steenworp afstand van het water liggen.

Een vakantie in waterrijk Friesland

Campings aan het water in Nederland zijn er in overvloed. Van het noorden tot het zuiden van het land, overal zijn waterrijke gebieden. Als er één provincie is waar je als waterliefhebber naartoe moet gaan, dan is het Friesland, een dunbevolkte provincie waar je heerlijk tot rust komt. Kies een van de bekende Friese meren voor je vakantie, zoals het IJsselmeer en het Sneekermeer. Naast watersport kun je hier ook heerlijk fietsen. De fanatieke fietser doet de alternatieve Elfstedentocht op de fiets.

Campings aan de zee of aan een meer

Voor welke camping in Nederland aan het water kies jij? Ben je meer een liefhebber van strand en zee of kies je voor kleinschalig aan een zwemvijver of rivier? De keuze die je maakt, zal voor een deel afhankelijk zijn van wat je aan of op het water wil doen. Wil je vissen, dan zal je mogelijkerwijs sneller kiezen voor een rivier of een meer. Zie je je kinderen al uren in de weer met zandkastelen en het zoeken van schelpen, dan is een camping aan de kust een geschikt idee. Voor een klein land als Nederland is er voldoende keuze.

Kamperen aan het Veluwemeer

Een groot deel van de campings aan het water in Nederland ligt bij het Veluwemeer, en dat is niet voor niets. Naast het feit dat je hier een uitgestrekt zandstrand hebt, is er in de omgeving ook genoeg te doen als je even iets anders dan water wilt zien. Bezoek bijvoorbeeld Walibi Holland in Biddinghuizen of Bataviastad voor een dagje winkelen. Voor kleine kinderen, maar ook voor volwassenen, is een uitstapje naar het Dolfinarium in Harderwijk erg leuk.

Campings in verschillende soorten en maten

Volop keuzemogelijkheden dus voor een camping aan het water in Nederland; je hoeft alleen nog maar je bestemming te kiezen. Met het ruime aanbod aan campings mag je best wat meer noten op je zang hebben. Zo vind je eenvoudig een camping die geschikt is voor een vakantie met kinderen of een camping voor de rustzoeker.